Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 061 2790098     Bemutatóterem és üzlet: XII. Királyhágó u. 10.             Demóra, tanácsadásra bejelentkezés alapján van lehetőség!

Házimozi - Hifi - Hangfal szaküzlet és Webáruház
Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
64 900 Ft - 999 990 Ft
Gyártó
Szín
Bluetooth stream
Beépített phono előerősítő

Lemezjátszó

Lemezjátszók, LP vinyl, bakelit lejátszók széles választéka!

Tömörített digitális zenék milliói érhetők el, mégis egyre többen térnek vissza a vinyl hanglemezhez. Ennek egyik oka, hogy a vinyl lemezek meleg hangzásvilága semmihez sem hasonlítható és a hangminőségük nem pótolható hálózati lejátszóval vagy Internetrádióval. Ez egy más világ. Sokan azzal indokolják gyűjtői szenvedélyüket, hogy digitalizálódó világunkból kivész a tradíció, a fizikailag nem tapintható média, ami előbb-utóbb hiányérzetet kelt. Végül, de nem utolsósorban a rohanó mindennapokban bizonyára Ön is szeretne néhány nyugodt órát, amikor saját hobbijának hódolhat. Szellemi feltöltődésre és nyugodt kikapcsolódásra a zenehallgatás az egyik legjobb módszer. A bakelitlemezt tisztelettel és türelemmel kell használni. Nem érhető el kényelmesen, okostelefonra koppintva és egy komolyabb gyűjtemény sok helyet foglal. Éppen ezért, szertartásos jellege miatt szeretik oly sokan, minket is beleértve. Vinyl lemezjátszó kínálatunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a legnépszerűbb gyártók legsikeresebb termékeit tartalmazza. A belépő szinttől a felső kategóriáig, számos kiváló ár/érték arányú modell közül válogathat.


75termék
 
75termék

Mitől függenek a lemezjátszó árak?

Hangszedő vagy pickup - Így hívjuk a hangkar végén található fejrészt, melynek alján gyémánthegyű tű érintkezik a hanglemez barázdáival. Házában egy mágnes és egy tekercs található, ezek egymással kapcsolatba lépnek a mozgás által, így elektromágneses jel generálódik. Hangszedőből létezik mozgó mágneses (MM) és mozgó tekercses (MC) változat. A mozgó mágneses hangszedőben a tekercs rögzített és a mágnes mozog. A mozgótekercses változatban ez pont fordítva történik. Mindkét típus esetén megfelelő kompatibilitású phono előerősítő szükséges a hangszedőből származó jel felerősítéséhez. Egyes belépő és középkategóriás lemezjátszók eleve tartalmaznak beépített phono erősítőt.

Hangminőség szempontjából, magasabb elvárásokhoz megépített lejátszóval párosítva a mozgó tekercses hangszedő (MC) tekinthető jobbnak. Ez nem jelenti azt, hogy minden MM hangszedő rosszabb. Az MC változat hatékonyabban szedi fel az apró részleteket, ebből eredően pontosabb hangzást eredményezhet. Audiofil körökben, prémium lemezjátszók esetében elterjedtebb az MC hangszedő, viszont lényegesen drágább is. Az MM mozgó tömege nagyobb, ezáltal hajlamos „elsimítani” a halkabb tónusokat, ennek következményeként sokan kellemesebb karakterűnek találják az MC-hez képest.

Alváz - a gyengébb minőségű analóg lemezjátszók hajlamosabbak elszínezni a hangot. A legolcsóbb, távol-keleti tömeggyártásból származó modelleknél műanyag kasztni a megszokott. Ennek hátránya, hogy mikrofon módjára összeszedi a környezeti rezgéseket és továbbítja a hangszedő felé. A középkategóriában gyakran alkalmaznak MDF padlólemezt, amely vibrációcsökkentés szempontjából hatékonyabb. A high-end kategóriában gyakori, hogy gondos mérések alapján, szendvics szerkezetben helyeznek el egymásra fém, MDF és szénszál rétegeket. A különböző anyagok kombinálásával elkerülhető, hogy csak egy összetevő “hangja” domináljon a jelben. A csúcs kategóriás lemezjátszók esetén elcsatolt alvázzal minimalizálják a külvilágból származó rezgéseket.

Lemeztányér - Az alvázhoz hasonlóan a lemez alatti forgó rész tömege és csillapítása is befolyásolja a hangminőséget. Ezért a drágább típusok vastagabb tányérja nehezebb és általában hozzáadott vibrációcsökkentő réteget is tartalmaz.

Meghajtás - közvetlen (direct drive) vagy szíj hajtásos (belt drive) lemezjátszók is készülnek. Főleg az utóbbi terjedt el, megfelelő tervezéssel mindkét technológiából kihozható tiszta hangzás. A szíjhajtásos lemezjátszó hátránya, hogy több éves használat után a szíj megnyúlhat, de kedvező áron, néhány mozdulattal cserélhető.
Hangkar - ahogy egy gitár részei, úgy a hangkar anyaga is változtat a hangon. Minél jobb minőségű anyagokból készült a kar, annál szebb hangzás lesz tapasztalható. Létezik fém, fa és szénszál változata is.

Mire figyeljünk analóg lemezjátszó tulajdonosként?

Mindig tekerje le a hangerőt, mielőtt elindítaná a lejátszóját. Ne ejtse a hangszedőt a hanglemezre, hagyja, hogy a lejátszó mechanizmusa engedje le a tűfejet! A lemezjátszó használata időt és türelmet igényel. A hanyag üzemeltetés a hanglemez vagy hangszórók sérülését eredményezheti. A poros hanglemezt lehetőleg hanglemez tisztításra szánt kiegészítőkkel takarítsa! Az albumokat használaton kívül célszerű visszahelyezni tokjukba és állítva kell azokat tárolni. Ha az Ön készülékei a hangsugárzókhoz közel találhatók, akkor érdemes megfontolni fali lemezjátszó konzol használatát.
A legtöbb belépő kategóriás modellt használatra kész állapotban szállítjuk, de első használat előtt, ha szükséges, gondoskodjon lemezjátszójának beállításáról! Ebben szakértő munkatársaink is tudnak segíteni.

További kérdése van lemezjátszó ügyben?

Ha további információkat szeretne megtudni, keressen minket bármelyik elérhetőségünkön és munkatársunk örömmel áll rendelkezésére!