Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 061 2790098     Bemutatóterem és üzlet: XII. Királyhágó u. 10.             Demóra, tanácsadásra bejelentkezés alapján van lehetőség!

Házimozi - Hifi - Hangfal szaküzlet és Webáruház
Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
39 990 Ft - 2 399 990 Ft
Gyártó
Szín
Impedancia
Rendszer
Felépítés

Polc hangfal

Szeretne végre jó hangzást otthonába? Egy jól megválasztott polc hangfal sok esetben jobb hangzásélményt nyújt, mint egy álló sugárzó hasonló árkategóriában. Nálunk prémium kategóriás, esztétikus, jó minőségű polc (állványos) hangfalakat, háttérsugárzókat, és monitor hangfalakat talál nagy választékban. Ha nehéz a döntés, szívesen segítünk a választásban, sok teszten túl vagyunk már.


269termék
INFO: 061 2790098
Garancia idő:
36 hónap
Elérhetőség:
2-4 munkanap
39 990 Ft / pár
 
269termék

Polc hangfal választás előtt áll?

A mai polc hangfal ( sokan állványos hangfalnak is nevezik) kínálat zavarba ejtően nagy. Temérdek márka, technológia és formaterv közül lehet válogatni. Emiatt kifejezetten nehéz feladatnak tűnhet megtalálni az Ön igényeinek legmegfelelőbb típust. Ráadásul a hangzást az is befolyásolja, hogy milyen erősítő és lejátszó kerül a kiválasztott dobozokhoz. Évek óta tesztelünk és értékesítünk különféle hangsugárzókat, keresve a legjobb ár-érték arányú opciókat, rendszer párosításokat és a legszerethetőbb hangzást. Célunk, hogy Önnek könnyebb legyen az állványos hangfal kiválasztása. Hogyan tudunk ebben segíteni?

Polc hangfal kipróbálás

Ha biztosra menne, akkor hallgassa meg szaküzletünkben a kiszemelt darabokat! Előzetes időpont egyeztetést követően lehetőséget nyújtunk készleten lévő termékeink kipróbálására. Amennyiben igényli, az adott hangfalhoz legjobban illő sztereó erősítő és lejátszó választásában is adunk tippeket.

Mi az ideális elhelyezés?

A polcsugárzó, ahogy neve is sugallja, elfér szinte bármilyen bútoron, könnyen beilleszthető a lakótérbe. Mi elsősorban azt javasoljuk, hogy ha lehetséges, akkor leendő polcsugárzóját hangfal állványra helyezze és használjon hozzá rezgéscsillapítót. Így jobb hangzást érhet el és jobban élvezheti kedvenc zenéit. Minden kínálatunkban szereplő modellhez igény esetén állványt is tudunk biztosítani. 
A jobb és bal oldali hangfal is a hallgatói pozíció irányába nézzen. Bizonyos modellek jobban fókuszált részleteket nyújtanak enyhén befelé forgatva. A dobozok között a környezettől függően érdemes kb. 2.5-3 méter távolságot hagyni. Lehetőleg ne szobasarokba helyezze a hangfalakat, mert az zavaró basszus búgást okozhat. A legtöbb polc hangfal bass-reflex rendszerű. A hátsó reflex porttal tervezett hangfalak elhelyezése több körültekintést igényel. Érdemes 30 - 40 cm-es távolságra helyezni a faltól. Az első- és hátsó porttal szerelt hangfalak nem annyira érzékenyek az elhelyezésre.

Polc hangfalak hangszórói

A frekvenciákat életre keltő mély/középsugárzó és magassugárzó is sokféle anyagból készülhet. Az ideális hangszóróanyag kis tömeggel és nagy merevséggel kell, hogy rendelkezzen a hang színeződés elkerülése érdekében. Léteznek papírból, fémből, polimerből és ásvány tartalmú kompozitból készült membránok is, mindegyik kicsit más hangkaraktert eredményeznek. A legtöbb bookshelf hangfal univerzálisan használható bármilyen zenei stílushoz, de bizonyos típusok válogatósak lehetnek erősítő ügyben. Egyes hangfalak precízebb, mások pihentetőbb, vagy éppen izgalmasabb karaktert nyújtanak. Esetleges kompromisszum, hogy a kisebb hangszóró átmérő kevesebb basszust eredményezhet. Ha állványos hangfal tulajdonosként Ön több/erősebb mélyhangot szeretne, akkor kiegészítheti rendszerét aktív mélysugárzóval.

Mitől függenek a polc hangfal árak?

A hangszóró membrán anyagán kívül sok alkatrész befolyásolja a minőséget, így az árat is. A mágnesek minősége és kialakítása, a keresztváltó alkatrészei, továbbá a doboz formája és belső merevítése is fontos tényező. A belépőszintű hangfalak között is találhatók élvezhető hangú opciók. A magasabb kategória kevésbé szépíti, színezi az információt és többet felfed az eredeti jelből. A kedvenc zeneszámait tisztábban jeleníti meg, mintha függönyt húztak volna el a zenészek elől. Az elmélyült zenehallgatásra alkalmas, közép- és felső kategóriás hangsugárzók fejlesztése bonyolultabb, időigényesebb folyamat. Ezért is kerülnek többe.

A polc hangfalak előnyei

Olcsóbbak az álló hangfalaknál. Egységnyi áron jobb hangminőséget kapunk az álló hangfalhoz képest. Helytakarékosak. Ha olyanok az adottságok, akkor polcra is helyezhetjük megfelelő rezgéscsillapító alátét használata mellett.

A jó polc hangfal

Nem érdemes és nem is szabad csak a műszaki paraméterek alapján választani! Lehetőség szerint, érdemes meghallgatni néhányat abban az árkategóriában, ami még belefér az anyagi keretünkbe. Az ideális, ha saját, vagy lelendő saját erősítőnkön tesztelünk. Sok üzletbe vihetjük a saját elektronikánkat, hozzánk is! Adott árkategórián belül általában kiegyenlített a hangminőség - persze mindig vannak kivételek -, de minden gyártó képvisel egy stílust, ami meghatározza a hangfal hangzásvilágát.
A jó hangfal az lesz, amelyiknek a hangja legjobban tetszik és nyilván nem lehet figyelmen kívül hagyni a hangfal megjelenését sem.


További kérdése van hangfalválasztás ügyben?

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén és munkatársunk örömmel áll rendelkezésére! Bemutatótermünkben meghallgathatja az általunk értékesített termékeket, többéves tapasztalatunkkal kiváló ár/érték arányú hangrendszerek összeállításában is tudunk segíteni!