Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 061 2790098     Bemutatóterem és üzlet: XII. Királyhágó u. 10.             Demóra, tanácsadásra bejelentkezés alapján van lehetőség!

Házimozi - Hifi - Hangfal szaküzlet és Webáruház
Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
26 900 Ft - 1 299 990 Ft
Gyártó
Szín
Bluetooth stream
Hangvezérlés
Hálózati lejátszás
D/A átalakító típusa
Hálózati platform
WiFi kapcsolat
Spotify Connect
Tidal
Roon ready

Hálózati lejátszó

Hálózati lejátszók, hifi, audiophile és high-end hálózatos audiolejátszók. A Streamelés, a Spotify, a Tidal vagy a Deezer hallgatás kiváló minőségben, ma már a hétköznapjaink része. Válasszon kiváló hálózati lejátszóink közül!


27termék 127
27termék 127

A Hálózati lejátszó előnye és feladata

Korábban otthon hanglemezről, kazettáról vagy CD lemezről hallgattunk zenét. E formátumok hátránya, hogy drágák, fizikai helyet igényelnek és viszonylag sérülékenyek, ezért óvatosan kell bánni velük. A kazettán lévő felvételek hangminősége pedig nem volt különösen jó minőségű. Az utóbbi időben már gyorsabb és kényelmesebb módon is élvezheti otthon kedvenc zenéit. Ez a hálózati lejátszó (vagy ahogy sokan nevezik, streamer) fő pozitívuma. Használatával Ön zeneszámok millióit érheti el anélkül, hogy fel kellene állnia a fotelből. A streamerek többsége lehetőséget ad a többszobás hangosítás (multiroom) megvalósítására.

A hálózati lejátszók elsődleges feladata, hogy Önnek hozzáférést biztosítsanak a legnépszerűbb internetes zenei adatbázisokhoz (Spotify, TIDAL, Deezer, Internetrádió, stb.). A legtöbb készülék nemcsak internetről, hanem a saját helyi hálózathoz csatlakoztatott eszközökről (pl. számítógép vagy NAS) is képesek nagy felbontású zenei fájlokat lejátszani. A hálózati zenelejátszókhoz letölthető mobil alkalmazás, amin keresztül okostelefonról vagy tabletről a teljes zenei navigáció és a készülék menürendszere is elérhető.
A hálózati zenelejátszók egyszerűen csatlakoztathatók aktív hangfalhoz vagy hifi erősítőhöz. A digitális optikai vagy koaxiális kimenettel felszerelt streamer különálló D/A konverterrel is társítható, ami sok esetben pontosabb hangzást eredményezhet.

Mitől függenek a hálózati zenelejátszó árak?

Más hifi forráseszközhöz hasonlóan a hálózati zenelejátszók árát is befolyásolja a megépítettségi minőségük, funkcióik és az áramkörükben lévő alkatrészek minősége. Az egyszerűbb alternatívák többnyire műanyag készülékházat és kevesebb csatlakozási lehetőséget tartalmaznak. A komolyabb streamerek a stabilabb hálózati kapcsolat érdekében nemcsak Wi-Fi, hanem vezetékes Ethernet portot is kínálnak, továbbá tápegységük is profibb kivitelű. A drágább hálózati zenelejátszók készülékháza jobban csillapított és árnyékolt. Ezen kívül sok esetben diszkrét áramkörökkel is lehet találkozni az elektromágneses és rádiófrekvenciás zavarok csökkentése érdekében és a lehető legjobb hangminőség elérése érdekében.

Vannak gyártók, akik úgy építik fel kínálatukat, hogy lakásunk, akár minden helyiségbe tudjunk megfelelő multiroom eszközt telepíteni, amelyeket egy applikációból menedzselhetünk. Így akár komplett otthonát megtöltheti zenével úgy, hogy az egész multiroom rendszert egyszerűen és könnyedén vezérelheti okostelefonjáról. Ilyen gyártók például a Sonos, a Bluesound, de a Denon hálózatos termékeiből is építhetünk otthoni multiroom rendszert.

 

További kérdése van hálózati lejátszó ügyben?

Az általunk forgalmazott, készleten lévő termékek előzetes egyeztetést követően meghallgathatók, kipróbálhatók budapesti szaküzletünkben! Így vásárlás előtt mélyebben megismerheti a kiszemelt terméket és meggyőződhet annak valós tudásáról. Munkatársaink többéves tanácsadói és sztereó rendszer építési tapasztalattal rendelkeznek, így pontos útmutatást kérhet, amennyiben az igényeihez legjobban illő hálózati zenelejátszót keresi! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén és örömmel állunk rendelkezésére!