Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 061 2790098     Bemutatóterem és üzlet: XII. Királyhágó u. 10.             Demóra, tanácsadásra bejelentkezés alapján van lehetőség!

Házimozi - Hifi - Hangfal szaküzlet és Webáruház
Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
119 900 Ft - 2 229 900 Ft
Gyártó
Szín
Impedancia
Rendszer
Felépítés

System Audio

Egy cég, aminek lelke van


A System Audio-t Ole Witthøft alapította 1984-ben, miután hosszú ideig kutatott egy igazán jó hangfal után és zenészként jól tudta, hogy a zenének hogyan kell megszólalnia. Ole erről így nyilatkozott: “Nem volt olyan hangsugárzó, ami élettel teli hangon tudta volna visszaadni a zenét. A legtöbb unalmasan szólt. Ha nem lehet hallani a zene részleteit, vagy érezni a hangulatot a gyenge reprodukció miatt, akkor soha nem fogod átélni, hogy milyen felemelő lehet a zene. Meglepett, hogy a hangsugárzók a legjobb technikai specifikációért versengtek, miközben a hang az, ami számít.” Ezért Ole úgy döntött, hogy majd épít magának hangfalat. Pár év alatt annyira megnőtt a kereslet a hangsugárzói után, hogy 1984-ben a System Audio A/S valósággá vált. Napjainkban Ole Witthøft a kutatás-fejlesztési osztály vezetője és folyamatosan arra törekszik, hogy hangsugárzóival új utakat mutasson.
A System Audio használói olyan emberek, akik szeretik a kiváló hangot a zenében és a filmekben, de vannak köztük hangstúdiók, TV stúdiók és zenészek minden korosztályból. Ole Witthøft szavaival élve: “Mi nem csak a szakértők számára készítünk hangsugárzókat, hanem mindenkinek, aki értékeli a jó hangot.”


23termék 123
23termék 123

Egy másfajta elképzelés a hangról és technológiáról

Egy olyan világban, ahol a technológiák tiszavirág életűek, a System Audio hangfalai olyan régóta létező ötleteken alapulnak, melyek időtállóbbak a kényelmes, de hamar feledésbe merülő technológiai divathóbortoknál. A hangfalak esetében a hang a legfontosabb. Azonban a hangszórók szemben állnak a természeti törvényekkel, ami a rendszer többi komponenséről nem mondható el. Egy erősítőben, DVD vagy CD lejátszóban a jel rendkívül pontosan és gyorsan mozgó elektronokból áll. Azonban a hangsugárzókban a mozgó membránok hozzák létre a hangot. A hangfal membránjai jóval nehezebbek, mint az elektronok, és ez az egyik oka annak, hogy a hang elveszti pontosságának nagy részét. Úgy is mondhatnánk, hogy a hangsugárzó a rendszer leglassabb komponense.

Minél gyorsabb, annál jobb

A System Audio hangszórók jóval gyorsabbak, mint a hagyományos rendszerek, mivel kisebb és könnyebb membránokat használnak, melyek negyed annyit sem nyomnak, mint egy papírlap. A hagyományos hangszórók membránjai minimum kétszer nehezebbek. Képzeljék csak el, hogy a sebesség mit jelenthet a hallható hang számára.

Jobb hang

A könnyű membránok hihetetlenül gyorsan reagálnak, és a hang számtalan olyan részletét tárják fel, melyekhez egy nagy membrán egyszerűen túl nehéz lenne. Ezért a basszus sosem dübög, a hangszerek pedig tisztán és dinamikusan fognak szólni. Könnyű megérteni, hogy az emberek mit énekelnek vagy mondanak. Sokkal természetesebb lesz az élmény. A jobb hang és sebesség előnyeiből nem csak egy bizonyos zeneféle részesülhet, hanem minden zeneféle vagy hangsáv.

A hang jobb eloszlása

Egy kisebb hangszóró membrán természeténél fogva jobb hangeloszlással rendelkezik, mint egy nagy membrán. Ezért nem kell pont a hangfalak előtt ülni, hogy élvezhessük a hangot. Az egész szobában jó hangot fogunk kapni.

Könnyen integrálható

A System Audio hangfalakat úgy alkották meg, hogy könnyen belesimuljon a szoba akusztikájába, sőt azt a saját javára használja és akár a falhoz közel is elhelyezhetőek. A jó hang eléréséhez a hangsugárzók és az erősítő együttműködése is fontos. Ezért a System Audio úgynevezett ”könnyű terhelés” az erősítő számára a rendszerben. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hangsugárzók bármilyen minőségű rendszerrel használhatóak.