Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 061 2790098     Bemutatóterem és üzlet: XII. Királyhágó u. 10.             Demóra, tanácsadásra bejelentkezés alapján van lehetőség!

Házimozi - Hifi - Hangfal szaküzlet és Webáruház
Mission LX-C2 MKII center hangfal - fehér
Mission LX-C2 MKII center hangfal - fehér
139 900 Ft / db

Mission LX-C2 MKII center hangfal - fehér

Mission LX-C2 MKII center hangfal - fehér
Mission LX-C2 MKII center hangfal - fehér
Mission LX-C2 MKII center hangfal - fehér

2-utas, zárt centersugárzó, Ajánlott erősítő teljesítmény: 20 -120 Watt, Frekvencia-átvitel: 65 - 20 000 Hz


5%-os törzsvásárlói program Info

Szakmai tanácsadás
Termék- és készletinformáció
Tel: 061 2790098

Garancia idő
24 hónap
Elérhetőség
1-3 munkanap
Jobb árat szeretnék
INFO: 061 2790098
Ingyen szállítjuk!
139 900 Ft / db
Részletek

A Mission új, továbbfejlesztett LX sorozata – az LX MKII sorozat – bemutatkozik!
Az új termékcsalád az előkelő QX sorozatból kifejlesztett dizájn elemeket használ az első generációs LX hangszórók díjnyertes formulájára építve, és számos fejlesztést tartalmaz, amelyek a meghajtó egységekre, a crossoverre és a hangfal szekrényre terjednek ki. A magasabb szintre emelt közép- és magas hangok tisztaságával, valamint a mikrodinamika jobb felbontásával a Mission LX MKII sorozat még izgalmasabb hallgatási élményt nyújt!

Az LX MKII sorozat minden hangszóróját úgy tervezték, hogy minimális kompromisszumok mellett maximális hangvisszaadást biztosítson, a „budget” árcédulák ellenére. A tervezőcsapat teljes mértékben optimalizálta az egyes modellek teljesítményét kifinomult modellező eszközök és szoftverek segítségével, így a Mission szlogenje, a „Zene vezet, technológia követ” még soha nem volt ilyen találó! Hónapokig tartó finomhangolás és szigorú hallgatási tesztek biztosították, hogy ezek a hangszórók lebilincselő energiával és részletességgel kommunikáljanak, életre keltve a zenét a Mission hangszóróktól elvárható lendülettel és finomsággal!

A hangsugárzó-tervezés természeténél fogva a változók egyensúlyozásáról és a lehető legjobb kompromisszum megtalálásáról szól. A belépő árpontokon, ahol a termelési költségeket leginkább korlátozza egy adott kiskereskedelmi ár elérése, a kompromisszum szükségessége a legnagyobb. De el kell fogadni, hogy egy „budget” hangszóró mindig árának megfelelő teljesítményt nyújt? A Mission tervezői nem olyan könnyen elfogadó fajták. A dizájn nagyszerűségét szorgalmazzák, míg a legtöbben szívesen megállnának a „jó”-nál.

Mitől lesz egy hangszóró nagyszerű? Mitől énekel? A Mission számára egyszerű a válasz: egy jól illeszkedő rendszerben a hangszóróknak lehetővé kell tenniük, hogy a zene teljesítménye érvényesüljön. Ez nem egy hangjegycsoport; ez egy előadás. Nem minden a frekvencia-válaszról, az impedanciáról, az érzékenységről és az irányítottságról szól, bár ezek mind szerepet játszanak. Egy híres kifejezést átfogalmazva, ez a zene, az egész zene, és semmi más, csak a zene – és dióhéjban ez a Mission filozófiája.

A nagyfrekvenciás meghajtó egységek rendkívül következetes alkatrészeket és gyártást igényelnek ahhoz, hogy a Mission hangsugárzókhoz válasszák őket. Tekintettel az apró mozgó tömegekre, a csúcstechnológiás ragasztó egyetlen mikrocseppje tönkreteheti a kialakítás egyensúlyát, így befolyásolva az érzékenységet és a frekvencia-választ. Az LX MKII sorozathoz a Mission aprólékosan megtervezett egy neodímium mágnessel ellátott magassugárzót, amely kis helyen a maximális mágneses erőt biztosítja, egy 25 mm-es mikroszálas dómmal, amelyet könnyű súlya és gyártás közbeni konzisztenciája miatt választottak ki. Édesen éles, magas frekvenciákat biztosít – éles és részletgazdag, lenyűgöző tranziens megjelenéssel.

Az LX MKII sorozat a Mission DiaDrive basszus/közép tartományának új verzióját tartalmazza, ahol a szokásos kúp- és porvédősapka-elrendezést egy zökkenőmentes, görbe vonalú membrán váltja fel. Ezt közvetlenül a hangtekercshez csatlakoztatott másodlagos alkúp hajtja meg, javítva a meghajtás hatékonyságát és kiváló vezérlést biztosítva a simán elhelyezett membrán felett.Maga a membrán egy fejlett, kétrétegű szálösszetételből készült, amelyet a higroszkópos hatásokra való csökkent érzékenysége, valamint a tömegéhez képest nagyon merev, kiváló öncsillapító képessége miatt választottak ki. A nagy szilárdságú ferrit mágnes biztosítja, hogy a mágneses mező pontosan a hangtekercs kimozdulási tartományába kerüljön, ami ultra lineáris teljesítményt és kiváló tranziens reakciót tesz lehetővé.

Az egyik kritikus terület, amelyet a Mission csúcskategóriás QX hangsugárzóinak fejlesztése kiemelt, a „fésűfogú” fogazatok használata a hangsugárzó-környezetben, hogy segítsenek elszórni a zavaró visszaverődéseket a lokalizált felületekről a mély-/középkúpokra. Az LX MKII sorozat hasonló fogazatokat tartalmaz a közép és magas sugárzóknál, valamint a magassugárzó körül bemélyedéseket, amelyek további finomítást adnak a meghajtó egység kimeneteihez, és egyenletesebb frekvenciaválaszt biztosítanak, mint az előző generációs hangsugárzók.

A vezető reakciójában jelentkező kisebb zavarok kiküszöbölésével minden modell crossover hálózatát úgy optimalizálták, hogy kihasználják a jobb teljesítményt. Az LX MKII sorozat egy 4. rendű (oktávonként 24 dB akusztikus) Linkwitz-Riley hálózatot használ, amelyet fejlett számítógépes modellezéssel és sokórás hallgatási tesztekkel fejlesztettek ki, hogy zökkenőmentesen összekapcsolják a meghajtókat. Különösen figyelemre méltó, hogy képes egyensúlyba hozni a kiváló tengelyen kívüli teljesítményt a laposabb tengelyen végzett eredménnyel!

A sorozat két állványra szerelhető modellje DiaDrive egységeket tartalmaz, amelyek a Mission Inverted Driver Geometry (IDG) szerint vannak elhelyezve, és a mély/közép meghajtó a magas hangegység felett helyezkedik el, nem pedig alatta, hogy segítse az időbeállítást – ez a Mission védjegye az 1980-as évek óta. Ha a mély-/középső hangsugárzót közelebb helyezi a fülmagassághoz az alatta elhelyezett magashang-egységgel, az segít kiegyenlíteni a két meghajtó akusztikus középpontjától induló úthosszt, így a hanghullámok a hallgató fejmagasságában esnek egybe.

A kétirányú LX-4 MKII és LX-5 MKII padlóhangfalak kiterjesztik az IDG-t egy teljes D'Appolito tömbre, és a magas egységet két DiaDrive mély/közép egység közé helyezik – egy fent, egy lent. A sorozat legnagyobb modellje, az LX-6 MKII három utas kialakítású, egy dedikált középső hangsugárzóval a magassugárzó felett, és egy pár mélyhang-meghajtóval alul.

A készülékház ugyanolyan kritikus fontosságú, mint a meghajtó egységek és a crossover bármely hangszórórendszer általános teljesítménye szempontjából. Egy hatékony, olcsó doboz tervezése bonyolult, mivel a költségvetés megköveteli, hogy a tervező ne használjon drága anyagokat vagy nagy tömeget semleges szerkezet létrehozásához.

A 3D számítógéppel segített tervezés, a végeselemes elemzés és a lézeres interferometria segítségével nagy tapasztalattal párosulva olyan költségvetési szekrény terveztek, amely alacsonyabb sugárzott zaj mellett jobb merevséget biztosít, mint azt sokan ilyen alacsony anyagköltséggel megvalósíthatónak hinnék. Az új modellek kritikus finomhangolásának részeként az extra belső csillapító anyag megfontolt elhelyezése a hátsó portos szekrényben csökkentette a középső színárnyalatok szintjét és javította a mélyhangok tranziens támadásait.

Amint azt a Mission LX MKII Series határozottan bizonyítja, mint sok korábbi Mission dizájn, a pénztárcabarát hangszórók valóban "élni" tudnak, miközben okosak, praktikusak és egyszerűek az elhelyezést illetően.

„A Mission hangszórók már több mint 40 éve lenyűgözik a zene szerelmeseit olyan zenei képességekkel, amelyek messze meghaladják megfizethető áraikat” – mondta Peter Comeau, a Mission akusztikai tervezésért felelős igazgatója. „Büszke vagyok arra, hogy a Missionnal való első kapcsolatom óta, 1999-ben részt vehettem sok ilyen hangsugárzó tervezésében. Az évek során számos díjat nyertünk. Az LX MKII sorozat biztosítja, hogy ezek a hangszórók egy pár megszerzéséhez szükséges szerény befektetést teljesen magával ragadó zenei élménnyel jutalmazzák.”

A Mission LX MKII sorozat puha tapintású matt fekete vagy fehér, vagy dió színben választható azok számára, akik a fa stílusú felületet részesítik előnyben

Adatok, termék jellemzők
Ajánlott erősítő-teljesítmény
20 - 120 Watt
Frekvencia-átvitel
65 - 20 000 Hz
Érzékenység
89 dB/1W@1m
Impedancia
4 - 8 Ohm
Magassugárzó
25 mm
Mély-/középsugárzó
2 x 130 mm
Keresztváltó-frekvencia
3 200 kHz
Kabinet anyaga
MDF
Kabinetburkolat
Vinyl
Rendszer
2-utas
Felépítés
zárt
Aranyozott/nikkel hangfal csatlakozók
Aranyozott/nikkel hangfal csatlakozók
Méretek (szélesség x magasság x mélység)
500 x 180 x 230+8 mm
A gyártó weboldala
GYÁRTÓ
Mission
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!