Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 061 2790098     Bemutatóterem és üzlet: XII. Királyhágó u. 10.             Demóra, tanácsadásra bejelentkezés alapján van lehetőség!

Házimozi - Hifi - Hangfal szaküzlet és Webáruház
Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy
Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy
419 980 Ft / pár

Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy

Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy
Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy
Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy
Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy
Indiana Line Diva 5 hangfal - tölgy

Az Indiana Line Diva 5 egy masszívan megtervezett és felépített 2.5-utas hangsugárzó, amelynek  az alapja a népszerű Indiana Line Diva 552 álló hangsugárzó volt. A Diva 5 modell azonban az elődjéhez képest számos olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek jelentős javulást eredményeztek a hangminőség tekintetében. Ezek a változások a technikai megoldásokat, a felhasznált alkatrészeket és a hangszóró kivitelezését is érintik. Egy pár Indiana Line Diva 5 álló hangsugárzót használva hatékonyan erősíthetünk egy körülbelül 20 m² alapterületű helyiséget, mindezt alacsony torzítással.

2.5-utas, bass-reflex, padlón álló hangfal, Ajánlott erősítő teljesítmény: 30 - 130 Watt, Frekvencia-átvitel: 40 - 23 000 Hz


5%-os törzsvásárlói program Info

Szakmai tanácsadás
Termék- és készletinformáció
Tel: 061 2790098

Garancia idő
36 hónap
Elérhetőség
1-3 munkanap
Jobb árat szeretnék
INFO: 061 2790098
Ingyen szállítjuk!
419 980 Ft / pár
Részletek

Indiana Line Diva 5
Az Indiana Line márka gyökerei 1977-ig nyúlnak vissza. A piacon való sokéves jelenléte során szilárdan megalapozta magát az audio ipar egyik legfontosabb olasz márkájaként. Az Indiana Line termékkínálata elsősorban hagyományos és installációs hangsugárzókból áll. Az Indiana Line tervezői következetesen arra törekednek, hogy a legmagasabb minőségű gyártást és az alkatrészek ésszerű felhasználását ötvözzék. Az eredmény olyan modellek létrehozása, amelyek sok tekintetben felülmúlják a hasonló árkategóriájú hangszórókat.

A Diva sorozat új változata
Az Indiana Line modellek között a Diva sorozat hangsugárzói különleges helyet foglalnak el. Ez a zászlóshajó termékcsalád tökéletesen ötvözi az elegáns dizájnt a masszív kivitelezéssel és a kiváló hangminőséggel. Az új Diva sorozaton belüli modellek mechanikailag és akusztikailag stabil házakkal és stílusos kivitelezéssel rendelkeznek. Az előlap matt lakkozású (a színváltozattól függően fehér vagy fekete), míg a ház többi része PVC-furnérral borított. Két színváltozat áll rendelkezésre: fekete ház, fekete előlappal vagy tölgyfa ház, fehér előlappal.

Stílusos kabinet döntött előlappal
A Diva 5 kétrészes, MDF-ből készült házzal rendelkezik. Ennek egyik része a 30 mm vastag előlap, amely növeli a ház mechanikai stabilitását és megakadályozza a nem kívánt rezonanciákat, jelentősen javítva a hangzás tisztaságát. Az előlap enyhén hátrafelé döntött, alul sekélyebb, felül mélyebb, ami nemes megjelenést kölcsönöz az hangsugárzónak, masszív alumínium lábakkal kiegészítve. A Diva 5 vonzó kialakítását kiemeli a mágnesesen rögzíthető, akusztikailag transzparens szövet előlap, amely felváltja a korábban a szövet előlap rögzítésére használt műanyag csapokat, ahogyan azt a Diva sorozat más dobozainál, köztük a Diva 552 modellnél is láthattuk.

Továbbfejlesztett hangszórók
A Diva 5 modellben számos változtatás történt az előző Diva sorozatban kapható hangszórókhoz képest. Nevezetesen, a hangszórókosarakat áttervezték áramvonalasabb bordázattal, ami csökkenti a membrán mögötti légellenállást és minimalizálja a nem kívánt rezonanciákat. Ezeket a kosarakat célzottan úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjenek együtt a Dual-Wave felfüggesztéssel, ami megfelelő működést és kivételes esztétikát eredményez.

Kifinomult Curv membránok
A 2,5-utas Diva 5 hangsugárzóban mind a mély-, mind a középsugárzó Curv (polipropilén kompozit) membránnal rendelkezik, ami megkülönbözteti őket az előd Diva 552 modellben található társától. Ez az anyagválasztás a mélysugárzónál biztosítja a mély hangok semlegesebb és pontosabb kezelését. Ezeket a különleges membránokat kizárólag az Indiana Line számára gyártják különleges megrendelésre.

Számítógéppel optimalizált paraméterek
A mély- és középsugárzó mágneses rendszereit véges elemes analízissel (FEA) optimalizáltuk, azzal a céllal, hogy az amplitúdók és frekvenciák széles skáláján javítsuk a teljesítményüket. Mindegyik hangszóró mágneses magjai nagymértékben telítettek, csökkentve a tekercs induktivitását és a torzítást, beleértve az intermodulációs torzítást is. Továbbá az induktivitás linearizálva van, mint sok korábbi Indiana Line modellben, egy úgynevezett Aluring demodulációs gyűrű segítségével. Ezt az elemet mind a mély/középsugárzó, mind a mélysugárzó átalakítóknál alkalmaztuk, ami tisztább és artikuláltabb hangzást eredményez még nagy hangerőn is, függetlenül a lejátszott zenei műfajtól.

Egyedi kialakítású gumiperem
Az Indiana Line hangsugárzókban először bevezetett különleges jellemző a Dual-Wave perem, amely a Diva 5 modell mély- és középsugárzó meghajtóiban egyaránt jelen van. Ez a precízen megtervezett felső felfüggesztés kiterjeszti a hangszóró lineáris működési tartományát, csökkenti a torzítást, különösen a mély basszusregiszterekben, és javítja a középtartomány artikulációját. Ez különösen az ütőhangszerek, vonós és akusztikus hangszerek hangzására van pozitív hatással. A Dual-Wave megoldás a membránszélek rezonanciájából adódó frekvenciaválasz-egyenetlenségeket is csökkenti, anélkül, hogy további lakkozásra lenne szükség. A Dual-Wave hangszórók vizuálisan vonzó kialakítása a professzionális, úgynevezett harmonika felfüggesztéssel rendelkező sztereó berendezésekre hasonlít.

Precíziós selyem dóm magassugárzó
Az Indiana Line hangsugárzók másik újdonsága a piacon jelenleg kapható hangsugárzókhoz képest a magassugárzó kialakítása. Ez egy egyedülálló radiális csillapító kamrát tartalmaz a tekercset körülvevő gyűrű formájában, szemben a dóm mögött általánosan használt térfogattal. Ez a kialakítás természetes magas frekvenciájú hangzást biztosít, és segít elkerülni a hagyományos kialakításokkal gyakran együtt járó nem kívánt rezonanciákat. A Diva 5 magassugárzó előlapja is jelentős változásokon ment keresztül, alumíniumból öntvényből készült, és optimálisan formázott gumifelülettel rendelkezik. Ezek a változtatások hozzájárulnak a hangszínpad kiszélesítéséhez és a szoba hatékonyabb kitöltéséhez a magas frekvenciákkal.

Számítógéppel optimalizált keresztváltó
A Diva 5 modellben használt keresztváltót számítógépes szimulációk segítségével újratervezték és optimalizálták. Az áramköri topológiát, az alkatrészek számát és paramétereiket pontosan a házhoz és a hangszórókhoz igazították, ami kiegyensúlyozott frekvenciaválaszt, alacsony torzítást, csökkentett teljesítményveszteséget és kiterjedt hallgatási tesztekkel igazolt hangminőséget eredményezett. A speciálisan tervezett keresztváltó áramkör lehetővé teszi, hogy a Diva 5 gyakorlatilag bármilyen erősítővel zökkenőmentesen működjön együtt.

Légmagos tekercsek és fóliakondenzátorok
A magassugárzó szűrőrendszer kizárólag légmagos tekercseket és fóliakondenzátorokat használ, kiküszöbölve az elektrolitkondenzátorokkal vagy ferritmagos tekercsekkel gyakran együtt járó esetleges torzulásokat. Azokban az esetekben, ahol a crossoverben vasmagos tekercseket használnak, azok laminált, magas szilíciumtartalmú vasmaggal rendelkeznek, hogy minimalizálják a vasmaggal kapcsolatos torzulásokat.

Adatok, termék jellemzők
Ajánlott erősítő-teljesítmény
30 - 130 Watt
Frekvencia-átvitel
40 - 23 000 Hz
Érzékenység
90 dB/1W@1m
Impedancia
4 - 8 Ohm
Magassugárzó
26 mm selyem dóm
Mély-/középsugárzó
150 mm curv membrán
Mélysugárzó
150 mm curv membrán
Keresztváltó-frekvencia
400, 2 800 Hz
Kabinet anyaga
MDF
Kabinetburkolat
Vinyl
Rendszer
2.5-utas
Felépítés
első bass-reflex
Aranyozott/nikkel hangfal csatlakozók
Aranyozott/nikkel hangfal csatlakozók
Tömeg (csomagolás nélkül)
13.1 kg/db
Méretek (szélesség x magasság x mélység)
200 x 857 x 275 mm
A gyártó weboldala
GYÁRTÓ
Indiana Line
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek