Tangent PearlBox

2011-02-01
Vissza a tesztekhez
Az osztrák Sempre Audio Audio webmagazin tesztelte elsőként a Tangent Audio legfrissebb termékét és kiváló minősítést adott.

Gyártó: Tangent Audio

Értékelés: 7,0 ( nagyon jó )

Szöveges értékelés: Pearlbox: ez a név tökéletesen kifejezi a terméket. Még ha a Tangent  Audio ezen ékszerdobozkájában nem is gyöngy, hanem Apple iPod és iPhone található, hogy a legkényelmesebb módon adja vissza a zenét.

Plusz: a lehető legkönnyebb kezelhetőség, kissé mókás ötlet, nagyon rendben lévő design, jó hangzás.
Mínusz: Nem találtunk hátrányt.

„Ékszerdobozka – másképp – Tangent Audio PearlBox.

Egy teljesen más audio rendszert mutat be a Tangent Audio, az u.n. Pearlboxot. Sikkes elegancia, talán ez a legtalálóbb leírás a termékre. Kiszolgáló elemeket hiába keresünk, egyszerűen nincsenek. De van egy bizonyos bája, ami ezt ékszerdobozkát szokatlanná teszi, anélkül, hogy drágagyöngyök lennének benne..

A skandináv design élvezi a kihívást, hogy nagyon leredukált formanyelvet alkosson, ezáltal pontosan hasson. Épp ezáltal éri el, hogy a termék időtlen eleganciát sugározzon. Ez különösen igaz a Tangent házból való u.n. Pearlboxra. Ebben az esetben azonban a francia Jean- Yves le Porcher felelt a Pearlbox külalakjáért, aki szintén egy abszolút redukált formát választott. Ahogy már az elején jeleztük, semmilyen kiszolgáló elemet nem találunk a készüléken. Semmit!
Nincs fiók, gomb, vagy szabályzó, ami zavarná az optikát. A kezelés kizárólag a mellékelt távvezérlővel és az Apple készülékekről történik.

A Pearlbox tehát nevének megfelelően csak egy doboz, az igazi meghatározás csak a doboz kinyitásával lesz nyilvánvaló. Eltekintve a hálózati csatlakozótól és a pótlólagos AUX bemenettől a hátoldalon. Egy egyszerűen szabott metszet. Azonban nem nehéz kitalálni, hogy egy Apple univerzális Dock-konnektor található benne az alsó rész peremén.
A külső egy elegáns magasfényű lakk borítás, fekete és fehér színben, a belseje modelltől függően bordó és gyöngyház színű selyemmel borított, ez alatt található az összes elektronika és a hangfalak.

A dobozba integrált erősítő 2 x 10 Wattal megdolgoztat egy 3 collos sugárzót a ház alsó részében, továbbá egy 1 collos magassugárzót a fedélben.

E Tangent Audio termék egy u.n. Auto-detect funkcióval felszerelt. Ez azt jelenti, hogy az audio rendszer automatikusan bekapcsol, ha felhajtjuk a fedelet, és dokkoljuk az iPodot vagy iPhone-t. Ezáltal indul a zenelejátszás. Ha visszacsukjuk a dobozt, természetesen az iPoddal vagy iPhonnal együtt, úgy megszakad a lejátszás. És ha ismét kinyitjuk, rögtön folytatódik. Mókás!

Természetesen az egység a mobil készülékeket tölti, a már említett külső Aux bemenetre egyéb külső készülék is csatlakoztatható.

Jóllehet a gyártó ezt a megoldást nem a HIFI rajongók igényeire szabta, a Tangent Audio Pearlbox bámulatosan jól és kiegyensúlyozottan szól. Ha kell, probléma menetesen egy normál szobában is kényelmesen hallgatható. De ha a Pearlboxot, ezt a szokatlan, kicsi megoldást hálószobába, étkezőbe vagy fürdőszobába tesszük, a hangminősége akkor is teljes és egészen meggyőző.

Egyébként, aki arra is gondot fordít, hogy a készülékeinek főkapcsolója legyen... Nos a  gyártó a standby üzemmódot jelentősen 1 watt alá csökkentette, így állandóan „ bekapcsolva” is tarthatjuk.”