Heco Music Style 900 álló sugárzó

2015-03-12
Vissza a tesztekhez

A magyarországi Audio-Video Trend és Hifi Show vaktesztjének győztese, az emberek választása.

2014 OKTÓBER VÉGÉN TARTOTTÁK MEG MAGYARORSZÁGON AZ EGYIK LEGJELENTŐSEBB HIFI RENDEZVÉNYT AZ AUDIO-VIDEO TREND ÉS HIFI SHOW-T, AHOL MOST ELŐSZÖR RENDEZTEK EGY VAKTESZTET, AHOL A KÖZÖNSÉG SZAVAZHATOTT AZ ÁLTALA LEGJOBBNAK ÍTÉLT HANGFALRA A 200.000FT-OS (650EUR) ÁRKATEGÓRIÁBAN.

 

Az érdeklődők összehasonlító vakteszt keretében adhatták le szavazataikat a rendelkezésre álló szavazólapokon. Nulla és tíz pont között lehetett szavazni. A szereplők, a hangsugárzók letakarva, „selymekbe burkolódzva” várták a zsűri, azaz a hallgatóság véleményét, senki sem tudta, hogy melyik hangfal hol áll a dobogón. A ringben 5 pár hangsugárzó szerepelt, a hatodik „versenyző” csak némán szemlélhette a versenyt, mert még az elején „berekedt”. Az erősítésről egy Exposure 2010 S2 erősítő gondoskodott, és egy Exposure 1010 S2 CD-játszó biztosította a tesztanyag lejátszását. Az összeköttetés és a tápellátás a Nordost kábelein keresztül történtek. A tápszűrést egy Isotek Myra tápszűrő volt.

A teszt folyamán a hangsugárzók „zökkenőmentes” váltását, megszólaltatását egy speciális kapcsolószekrény segítségével oldották meg a munkatársak. A hangsugárzók és az erősítő összeköttetéséről stúdió teszt kábelek gondoskodtak. A megszólaló zenéket a DALI 3-as „piros” tesztlemezéről válogatták.

Szombaton és vasárnap a kiállítás látogatói közül több mint 200-an vettek részt a tesztelésben, akik közül összesen 135-en érvényes szavazólapot töltöttek ki és adtak le, amiket a szervezők összesítettek és kiértékeltek.

A versenyben 6-os sorszámmal a HECO Music Style 900-as, 5-ös rajtszámmal a Dynavoice Chellenger M-65 EX v4, míg 2-es sorszámmal a DALI Zensor 5 indult. A „művészeket” 6-5-2 sorrendben szólítottuk. Így folyamatosan egymás után megismételve háromszor hallgatták meg a különböző zenékkel, melyek a tesztlemez 1-2-3 track-jei voltak: Pat Metheny – And I love her / Sophie Zelmani – How It Feels / Teitur – Stormy Weather kiváló felvételei.

Ez idő alatt a jelenlévő spontán zsűri pontozott. A „műsor” körülbelül 20 percig tartott ülésenként. Az első napon a nagy érdeklődésre való tekintettel szinte folyamatosan szavazhatott a közönség. Vasárnap a programtervezetnek megfelelően „csak” 3 bemutatót tartottak. Mindkét nap végén a lepleket lerántva felfedték a versenyzők kilétét, egyben részeredményt hirdettek, és a közönség szavazatai alapján megneveztük az adott szekció legtöbb pontot kapott hangsugárzóját.

A két nap összesített eredménye, a jelen lévő közönség szubjektív véleménye, aminek alapján megnevezhetjük a verseny első három helyezettjét, vagyis a dobogósokat.

Összegzés:

A nyertes a közönség szavazatai alapján a HECO Music Style 900. Ez a hangfal lett a vakteszt győztese, az emberek választása. A hangfaltesztben részt vett hangfalak: HECO Music Style 900, DALI Zenzor 5, Dynavoice Chellenger, M-65 EX v4, JBL, MISSION, Acoustic Energy