Harman Kardon Go+Play Micro

2012-01-17
Vissza a tesztekhez

A Hi-Fi Piac magazin XVIII. évfolyam 93. számából-2011. október:


Menj és játssz! Hirdeti megnevezésében a H/K legújabb iPod dokkolója. Kapaszkodj bele és játssz! Ez lehetne a mottója, hiszen amint termetes fogantyúját nézzük!?! Szükség is van az erős kapaszkodóra, mert nagy teljesítményű alkáli mangán elemekkel együtt igen szép súlyt cipelünk. Ez egy modernkori boom-box vagy ghettoblaster, ha még emlékszünk ezekre a kifejezésekre. A nyolcvanas évek elején uralták az utcát- ma már nem.


A ma embere fülhallgatóval sétál, ha mégsem itt az új „táskagép” Go+Play! Tűzd bele és nyomás! Egy gomb a bekapcsolás, kettő a hangerő és minden más az iPod érintőképernyőjén. Most nem vagy konnektorhoz kötve, mert a nyolc elem energiája sokáig kitart, csak bírd erővel!

Mint sok Harman Kardon termék, a Go + Play Micro elegáns kivitelezésű, kikapcsolt állapotában majdnem olyan csábító, mint a modernkori audio teljesítménye. Akik ismerik a régebbi változatot a Go + Play-t azonnal felismerik a Micro-t, amelynek tetején a védjegy szintén az ívelt rozsdamentes acél fogantyú. Összetéveszthetetlen szépség párosul a tartós konstrukcióval. A két dokkoló közel azonos, de a Micro kisebb és súlya nyolc elemmel együtt is könnyebb. A test matt fekete műanyagól készül, ékszere a rozsdamentes acél és a két ide illő fém hangszórórács az előlapon. A dokkoló terület a ferde felső panelen található, tartalmaz egy állítható hátlaptámaszt, hogy mindkét változat – az iPod és iPhone és ezek alfajai- tökéletesen illeszkedjen. A hangerő teljesítmény szabályzóin kívül minden funkció távvezérlővel érhető el. A nagy csavarokkal rögzíthető hátlap alatt az elemek/akkumulátorok hatalmas tároló rekesze található. Por és fröccsenő víz hatása ellen gumi-védők alatt vannak a csatlakozások, tehát igazi strand kellék és kerti társ. Az USB-csatlakozó a dokkolt iPod-ot hivatott a számítógépünkkel szinkronizálni, van egy kompozit videó kimenet, hogy TV-n nézni tudjuk az iPod-on lévő képeket / videókat és egy 3,5 mm-es bemenet csatlakoztatni egy alternatív nagyszintű kimenettel rendelkező forráskészüléket. Így már nem hordozható. De egy hétvégi-házban vagy nyaralás idején kiváló szórakoztató központtá válhat. A legjobb funkciója a távolról vezérelhető teljes iPod navigáció, mely minden parancsra ad egy külön gombot. A Go+Play Micro egy 2.1 csatornás erősítő- és hangsugárzó rendszer, de a lefelé irányított hangszóró nem csupán egy mélynyomó. Mivel a lefelé sugárzott energiák frekvencia kiemelése 70 Hz körüli –ez nagyjából a szabványos mélynyomó szerepe-de a két előre néző hangszóróra kiterjedő középtartományból is szép mennyiség kerül itt kisugárzásra. Így a Go + Play Micro esetében nincs hiány a mélyhangokból, és ezek mivel a készüléklábak engedik, gömbölyűen terjednek a térben. A maximális hangerő nem okoz torzításokat, az audio teljesítmény egészen lenyűgöző. Ugyanolyan hatással játssza a klasszikusokat, mint a rockzenét, jazzt, operát. Nem fedi a basszus a többi hangzást, ezért a lehető legegyenletesebbnek érezzük a hangzási balanszot. Az ének és az ütőhangszerek valóban ragyognak a Go + Play Micro nagy tranziensek lesugárzásakor sem túlterhelt. A kézikönyv szerint a Go + Play Micro használja mind a COE (számítógép optimalizált kiegyenlítés) és az OCT (optimalizált tömörítési topológiát), hogy fokozza a bejövő audiojelből kinyerhetőt, illetve kiigazítsa azok hiányosságait a fizika lehetőségein belül. Ezért ragyogóan csilingelők a magas hangok.


A Go + Play Micro lenyűgöző iPod dokkoló, az egyik legerőteljesebb hangú a piacon. Hangteljesítménye ugyanolyan kvalitásokat mutat, mint amiket megszoktunk a H/K többi termékétől. A „Micro” elnevezés azonban senkit se tévesszen meg, ez egy méretes, a nyolc nagyméretű elemmel feltöltve pedig meglehetősen súlyos darab, pusztán nagytestvéréhez képest rendelkezik némi méret és tömegbeli mínusszal. Mit is mondhatnék? Fogd és vidd!