Harman Kardon AVR 265 Házimozi Rádióerősítő

2012-05-22
Vissza a tesztekhez
A Sztereó Sound & Vision magazin XIX. Évfolyamának 2012. 1. számából:

Hét erőteljes végfokkal szerelték fel, melyek alkalmasak nagyméretű frontsugárzók meghajtására. Számos különböző audio és video ki- és bemenettel rendelkezik, például 3D-képes HDMI portokkal és Ethernet kapcsolattal, melyekkel az AVR265 univerzális központja lehet egy modern házimozinak. Természetesen a dekóder-szekció is élvonalbeli, a blu-ray filmek nagyfelbontású audio formátumainak kezelése nem jelent akadályt. Audio oldalon a Dolby Volume teszi teljessé a kínálatot, mely automatikusan beállítja a hangerőt, ha forrást változtatunk, vagy ha a tévéműsort megszakító reklámokat hangosra keverték. Videó oldalon, a filmeket szükség esetén 1080p/24 felbontásra tudja felskálázni, és használhatjuk az Audio Return Channel (ARC) funkciót, ami a TV HD tunerjéről történő lejátszáskor a hangot ugyanazon a HDMI csatlakozón fogadja, amin a két készülék közötti képátvitel történik.
Beállítás és multimédia
Az automatikus kalibrálási funkció neve EzSet/EQ, ebbe beleértendő a helyiség akusztikai korrekciója, aminek köszönhetően az AVR265 üzembe helyezése nagyon egyszerű és kényelmes. Akárcsak elődjén, az előlapon található USB port kizárólag szoftverfrissítésekre használható. Ethernet csatlakozóval hálózatba kötve PC-ről le tud játszani MP3 és WMA formátumú zenei fájlokat, és képes több ezer internetes rádióállomás műsorának vételére is.
Hang
Az AVR265 erős és telt hangzást mutatott filmeknél, és sztereó zenéknél egyaránt. Homogén hangjellemzői révén együttműködik szinte minden típusú hangdobozzal. Csatlakoztatva a mi 7.2 referencia házimozi szettünkhöz, meggyőzött dinamikus képességeivel, amely tükröződik például a GI Joe, a Kobra árnyéka című film egyik jelenetében, amikor az Eiffel-torony összeomlását teljes lendülettel, impozánsan, valósághűen tárta elénk. Tesztünkben King Crimson komplex zenéje az erősítőhöz kapcsolódó nagy állódobozokból bravúrosan szólt, finoman reprodukálva számos apró részletet.
Következtetés
Az AVR 265 egy nagyon jó hangú AV rádióerősítő. A felszereltsége lehetővé teszi, az univerzális és rugalmas használhatóságot. Az otthoni hálózatról és az Internetről való streaming képesség teszik teljessé a kínálatot.