Boston A 26 Polcsugárzó

2013-09-17
Vissza a tesztekhez
Boston A 26 Polcsugárzó

A Sztereó Sound & Vision magazin 129. száma alapján (2013/02 június-július)Kialakítás
A körülbelül 33 centiméter magas kompakt hangszóró lekerekített sarkaival és elegáns vonalvezetésével feltehetőleg sok fogyasztónak elnyeri tetszését. A kétutas dobozban egy 130 mm-es mélyközép sugárzó és egy 25 mm-es szövet dóm magassugárzó teszi a dolgát. A készülék mélynyomója árkategóriájához képest igényes polimer-üvegszál-kerámia keverékből álló membránt kapott, így a hang nem színeződik el és rezonanciaszegény mély- és középhangzást biztosít. Úgy tervezték, hogy a falon is könnyen rögzíthető legyen. A doboz hátulján elhelyezett basszus reflex nyílás miatt azonban nem szerencsés, ha teljesen a falra simul. Természetesen a legjobb tulajdonságait akkor hozza elő, ha a térben szabadon egy állványra helyezzük.

Így hallottuk
A mérőlaborban a Boston A26 igazán jóindulatúan és kiegyensúlyozottan viselkedett. Különösen 15°-os sugárzási szög alatt marad rejtve egy 10kHz fölé való enyhébb emelkedés. Tesztünk során játékosnak és életrevalónak mutatkozott. Rock és pop zenei anyagoknál kimondottan dinamikus és erőteljes hangzást értünk el vele, melyért tesztünkben plusz pontokkal jutalmaztuk. Amíg s felső-közép és magas hangtartományokat gyakorlatilag hibátlanul hozta, addig a hangszereknél nélkülözhetetlen alaphangnál hiányoltunk némi több színt és nyomatékot. A hangszerek térbeli hangzásának visszaadása viszont kimondottan jól sikerült neki.

Ajánlás
A Boston A26-ot árkategóriájához képest meglepően nagyszerű kidolgozás, elegáns külső, dinamikus hangzás és játékosság jellemzi. A hangszerelt zenei anyagoknál igazán precíz térbeli hatást érhetünk el vele. A Boston A26 egy kompakt mindenevő, ami korrekt áron kínálja magát.