Denon RCD-M41

Mikro Hifi Rendszer

A 20 éves M széria hagyományának legújabb rádióerősítője Bluetooth támogatással!
Ár: 99.990,-Ft
- + db
A szín felára: Szín választása kötelező
Kosárba
Beszerzési idő 2-4 nap
Ingyenes szállítás
36 hónap garancia
Ismertető:
Denon D-M41 Mikro HiFi erősítő

A D-M41 a rendkívül sikeres és többszörös díjnyertes D-M40 modellen alapul, fejlettebb hangzással, stílussal és felszereltséggel. Az újonnan kifejlesztett diszkrét analóg erősítő áramkör csökkenti a jelátviteli utakat a nagyobb tisztaság és hatás érdekében, míg az új Bluetooth funkció növeli a kényelmet egy kikapcsolóval, hogy csökkentse annak hatását más források hangjára, amikor nincs használatban. Az RCD-M41 központi egységén két optikai digitális bemenet is rendelkezésre áll a TV-hez, set-top boxhoz, vagy egyéb eszközhöz, melyet érdemes magas minőségben hallgatni, valamint beépített CD-lejátszó és FM rádiós tuner is a fedélzeten van, míg az SC-M41 hangsugárzók a Denon Európai Hang Tuning programjának köszönhetően kiegészítik a CD receiver kiváló teljesítményét.

Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat
A Bluetooth integrálásával lehetővé válik az azonnali vezeték nélküli kapcsolat az okostelefonokkal, táblagépekkel és számítógépekkel, az optimális rugalmasság érdekében tervezett bemeneti lehetőségek részeként. A Bluetooth áramkört egy be- / kikapcsoló választóval terveztük, amely kényelmes vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé, emellett magas minőségű hangzást nyújt a CD, az FM forrásokból, vagy a digitális bemenetről.

Tiszta hang
Egy audio komponensben, ahol különböző áramkörök, kapcsolótáblák és kábelek befolyásolhatják egymást, lehetetlen kielégítő hangzást létrehozni kizárólag az erősítő áramkörének erősítésével. Ezért a Denon kizárta a három zajforrást a lehető legtisztább hangzás érdekében. Ez része a Denon Triple Noise Reduction Design-nak, amely magában foglalja az analóg és digitális áramkörök gondos elválasztását, valamint a precíziós jel földelést. Ezenkívül a torzítás a bemeneti választókapcsolóról, a hangerőszabályzóról és a teljesítményerősítőről is teljesen el lett fojtva a lehető legtisztább hang érdekében.
Erősítő jellemzők
Direktforrás-kapcsoló:
Kimenő teljesítmény (Watt):
2 × 30
Mély/magas hangszínszabályzás:
Lejátszási jellemzők
Audio CD-, CD-R/RW-lejátszás:
MP3-lejátszás:
WMA-lejátszás:
Véletlenszerű lejátszás:
Programozható lejátszás:
Tuner jellemzők
FM vétel:
RadioText-funkció:
RDS- (Rádiós Adatrendszer) vétel:
Tárolható adók száma (db):
40
Egyéb jellemzők
Alumínium előlap:
Elalváskapcsoló:
Elsötétíthető kijelző:
Óra:
Hálózat
Bluetooth kapcsolat:
Bluetooth rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány. Alkalmazásával számítógépek, mobil eszközök (telefonkihangosítók) és egyéb készülékek között automatikusan létesíthetünk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.
Csatlakozók
Aktív mélysugárzó kimenet:
Analóg audio bemenet (RCA - pár):
1
Digitális audio bemenet:
Fejhallgató kimenet:
Általános adatok
Méretek - központi egység (szélesség x magasság x mélység - mm):
210 x 115 x 308
Tömeg - központi egység (kg):
4
A gyártó weboldala:
Denon RCD-M41 Mini Hifi
2017.08.23.

A Denon M-sorozatának legújabb tagját, a D-M41 mikro méretű CD-receivert volt szerencsénk néhány héten keresztül vendégül látni. Az elődmodell alapos újratervezésével, kiegészítésével, kifinomultabb analóg részegységek beépítésével született, de a jellegzetes Denon arculatot azért megőrizte, hogy az állandóság hívei is jól érezzék magukat.


Az előd RCD-M40 sok díjat bezsebelt, emellett a vevők körében is nagy népszerűségnek örvendett. A mikro méretbe „belezsúfolt” minőségi komponensek, a szép külső kialakítás és persze a jó hangminőség minderre magyarázatot ad, és talán arra is, miért hagyták változatlanul a külső megjelenést. Első pillantásra könnyen összetéveszthetők, csak alaposabban szemügyre véve vesszük észre, hogy az USB nyílás helyén egy Bluetooth logóval ellátott gomb található. A modellfrissítés legfontosabb eleme ez, amely „lifestyle” rendszereken ma már alapkövetelmény. Az alapkoncepció viszont változatlan, tehát maradt klasszikus CD-receiver (ami azért DAB+ verzióban is elérhető), a hálózatos funkciók egyelőre nem szerepelnek a szolgáltatások palettáján.

A klasszikus vonalat erősítik az áttervezett, diszkrét elemekből felépített analóg áramkörök, amelyek az erősítőben a bemeneti fokozattól egészen a minőségi hangszóróaljzatokig mellőzik a digitális technológiát. Rövidített jelutakkal, gondosan elválasztott analóg és digitális áramkörökkel és precíziós földeléssel csökkentették tovább a zajok szintjét, amit aztán „Denon Triple Noise Reduction Design”-nak neveztek el.

Az új végfok 2×30 W teljesítményű, ami kisebb és közepes monitorokhoz, de akár kisebb álló hangsugárzók meghajtásához is elegendő lehet, de rendelkezik aktív subwoofwer számára kialakított kimenettel is, ezt használva lényegesen nagyobb terek hangosítása is lehetővé válik.


A beépített CD játszó jelét, ill. a két optikai bemeneten érkező digitális jelfolyamot nagy felbontású (192kHz / 24bit) D/A átalakító dolgozza fel, így biztosítva ezen forrásokról is a kiváló hangminőséget.

A fronton elhelyezett 3,5-es jack aljzathoz dedikált fejhallgató erősítő fokozat tartozik, amely kimondottan a kisimpedanciás modellekhez lett hangolva. 

A Bluetooth fokozat lehetővé teszi okostelefonok, tabletek és számítógépek csatlakoztatását, így a használható források / lejátszási lehetőségek köre jelentősen bővül.

A Denon az SC-M41 monitorsugárzókkal együtt, szettben is kínálja az RCD-M41-et, ezek szintén megújultak, az elődjüknél jobb hangzásra számíthat az, aki őket választja. A receiver egyébként – sok más hasonló készülékkel ellentétben – nincs az SC-M41-ekhez hangolva, tehát a vásárló szabadon választhat ízlésének és pénztárcájának megfelelő hangsugárzókat készülékéhez.


Nem volt módom az előd meghallgatására, így a modellfrissítés hatásairól nem tudok véleményt alkotni, de a meghallgatásra bő két hét állt rendelkezésemre, így alaposan kiismerhettem az RCD-M41-et. Nem is tudtam mi rejtőzik a dobozban, kicsomagolás után csak bekötöttem, és elkezdtem járatni. A hang jellegéből azonnal érezhető volt, hogy – helyhiány ide vagy oda – a Denon nem élt a (kisebb) digitális végerősítő beépítésének lehetőségével. A kissé pumpálós, ütős hangzás helyett inkább nyugodt, kiegyensúlyozott jelleg fogad, a ráakasztott SA 1550-et viszont nem nagyon szereti, ezért Dali monitorsugárzókkal próbálkozom, most már sikerrel. A kisebb kabinet ellenére határozottabbak, megfogottabbak a mélyhangok, és így a térábrázolása is jóval korrektebb. Felbontása jóval magasabb szintet üt meg, mint azt az (ár)kategóriája alapján várnánk, jönnek is az apró részletek, halk csilingelések a térből szépen, ami tovább fokozza az alapból kellemes zenei élményt. A csúcspontot a kevés hangszeres, gitár / ének produkciók jelentették, ilyenkor a levegősség, a hangulat, az akusztikus gitár felharmonikusai egy időre teljesen elvarázsoltak. Az analóg végfokot nem érdemes túlzottan meghajtani, mert a teljesítmény tartomány utolsó harmadában már el kell búcsúznunk a finomságoktól, kezd összemosódni és szétesni a színpad. De a normál zenehallgatáshoz a „félgőz” is elég, inkább élvezzük a jazz zenészek virtuóz játékát, a fúvószenekar érzelmekkel megtöltött előadását, vagy egy vidám vonósokra írt zeneművet. A kis Denon műfaj tekintetében nem korlátoz, így a színvonalas zenéhez szokott közönség érdeklődésére is számot tarthat.

A subwoofer kimenet kitűnő lehetőség a rendszer bővítésére, fejlesztésére, a pop/rock műfaj kedvelőinek különösen tetszeni fog a mélysugárzóval megtámogatott előadás. Szigorúan a hangsugárzóink alsó határfrekvenciája alá hangolva a szub LP filterét, a szintet sem eltúlozva, megkapjuk azt is, amit a kis végfoktól és a monitoroktól nem. Nagyobb hangnyomás, kiterjedtebb alsó tartomány, de a közepek részletessége és a magastartomány tisztasága egyaránt megmarad.


A CD lemezek után analóg bemenetére csatlakoztatott médialejátszóról próbálkoztam, az eredmény erősen felvételfüggő, de jellegében ugyanaz. HD fájlokkal érdemes próbálkozni, mert a Denon képes megmutatni a több részletet, a színeket és a nagyobb dinamikát is.

Bluetoothról némi veszteséggel ugyan, de még mindig élvezhető hangzásban lehet részünk, ebben az átviteli hibák mellett a tömörített állományok ugyanúgy felelősek, de hát ez a kényelem ára.

Magasan várakozás feletti hangminőség jellemzi a RCD-M41-et, aki nagyobb CD gyűjteményt birtokol és egy kitűnő másodrendszerre vágyik, ennél jobbat – ilyen áron - nehezen talál. A vonzó külső mellett a bővíthetőség további jó pont a Denon számára, a modell sikertörténete ezzel még biztosan nem ért véget.


forrás: hifipiac.hu

Megtekintett termékek