ÚJ Panasonic plazma TV: TX-P42G20

2010-03-08
Vissza a hírekhez
A korábbiaknál négyszer jobb fényerő-hatékonyságú plazma TV-t fejlesztett ki a Panasonic

Az új panel technológia hihetetlenül hatékony működést tesz lehetővé mindössze 95 wattos fogyasztásával. (TX-P42G20 modellnél)

Az új négyszeres fényerő-hatékonyságú panel minden 2010-es VIERA NeoPDP plazma TV-be beépítésre kerül. Ezzel a panellal működik világ legnagyobb, 152 collos (386 cm) Full HD 3D plazma kijelzője is.

Az új négyszeres fényerő hatékonyságú panelt a 2008-ban megalkotott Panasonic NeoPDP és a 2009-ben elkészült NeoPDP Eco panelek alapján fejlesztették tovább. Az új NeoPDP TV-k a 2007-es modellekhez képest harmad annyi energiát fogyasztanak azonos fényerő mellett.

A forradalmi négyszeres fényerő-hatékonyságú panel számos más alkotóelemét illetően is fontos vívmányokkal bír: újonnan fejlesztett foszfor tartalmú alapanyagok, nagy sebességű meghajtási technológia valamint adaptív jelfeldolgozó technológia az áramfogyasztás csökkentéséért, és új fejlesztések a panel fényerő-szabályozásának teljes folyamatára, mely magában foglalja a kisütést és fénykibocsátást is. A fényerő-szabályozás terén ezeknek köszönhető az a hihetetlen fejlődés, melynek eredményeképp egy 42”-os Full HD TV mindössze (átlag) alig 95 wattot fogyaszt.

Mindezek mellett, az új Full-HD panel olyan kulcsfontosságú fejlesztést is magáénak tudhat, mint a 5 000 000:1 natív ( valós) kontrasztarány. A nagyszerű színbontással az új PDP pontosan reprodukálja az apró részleteket is, a tiszta hófehértől az éjszaka legmélyebb feketéjéig.

A plazma kijelzők minden egyes képpontja saját fényforrással rendelkezik, ezért olyan további, jól ismert előnyökkel is szolgálnak, mint a nagy betekintési szög és a mozgóképek teljes felbontású (HD) megjelenítése. Ezeket az alaptulajdonságokat a már említett előnyökkel párosítva az új PDP még jobb minőségű képek biztosítására válik képessé, így a betekintési szögtől függetlenül nagy kontrasztarányú, teljes színbontású, magas fényerejű, tiszta és éles képeket produkál még a gyors mozgású sportjelenetek esetében is.

Az új kijelző technológia nem csak a 2D-s panelek esetében teszi lehetővé a képminőség és az energiatakarékos üzemeltetés fokozását, hanem a Full-HD 3D-s házi mozi rendszerek esetében is. A nagyképernyős élő vizuális kommunikáció (videokonferencia) pedig olyan élethű és magas minőségű képekkel jelenik meg a készüléken, mely korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna.

Skype videó hívásokat is támogatják az új VIERA vezeték nélküli modellek.

Különösen a 4Kx2K (4098x2160 pixeles) szuper HD felbontású kijelzőknek további fejlődése segíthet kiterjeszteni a plazma kijelzők más területeken való felhasználását is, úgy mint orvosi eszközök, filmstúdiók, utómunka stúdiók, oktatás, kormányzati és üzleti felhasználás.

A Panasonic aktívan fogja reklámozni az új technológiával felszerelt termékeit mind a fogyasztói, mind az ipari szegmensben, minél több felhasználónak biztosítandó az új és lenyűgöző televíziózás élményét.