Q Acoustics Concept 40

2014-04-03
Vissza a hírekhez

Q Acoustics márka kizárólagos magyarországi forgalmazója bejelenti, hogy a jól ismert brit márka termékei egy új modellel, a Concept 40 hangsugárzóval bővülnek.
A Q Acoustics piacra dobja a Concept 40-et, egy újabb, kimagaslóan jó minőségű és világszínvonalú hangsugárzót.
A Q Acoustics büszkén jelenti be, hogy a Concept 40-et az Egyesült Királyságban tervezték.
A Concept 40 egy új, padlón álló kivitelű zászlóshajó modell a már elismert Q Acoustics hangsugárzó választék kiegészítésére. (A Q Acoustics az Armour Home egyik márkája.)Alex Munro, a Q Acoustics márka igazgatója kijelentette:
"Félreértés ne essék, az új Concept 40 egy különleges hangsugárzó. Biztosítja azt a kimagasló hangminőséget, melyet eddig csak azok a kiváltságos rajongók élvezhettek, akik megengedhették maguknak a csodálatos, de nagyon drága "high end" hangsugárzókat. A Concept 40 bemutatásával a zenekedvelők most először tudják élvezni a valódi ‘high end’ hangzás élményét, de egy elérhető árkategóriában."
Megkérdeztük, hogy a Q Acoustics hogyan is érte el ezt előrelépést a hangminőség terén? Alex Munro így válaszolt:
"A Q Acoustics filozófiája az, hogy vezető szerepet töltsön be a piacon és ne a trend követők közé tartozzon, mivel az innováció a siker kulcsa. Tehát ahelyett, hogy követnénk azt, amit más cégek tesznek, a tervezőink úgy döntöttek, hogy megvizsgálják a hangsugárzó kialakítás egyik nagy és alapvető problémáját, amely nem más, mint a hangsugárzó kabinet rezonancia."
"Hangdoboz rezonancia lép fel valamilyen szinten minden hangsugárzóban és ez eltöröl sok alacsony szintű (halk) bit információt. Ezek a "halk bit-ek" részei minden zenei előadásnak és részei a valósághű színpadkép térbeli leképzésének is. Ezek biztosítják azt a "valóságos helyszíni" élményt, amelyet a high end rendszerek tulajdonosai élvezhetnek."
Majd így folytatta:
"A Concept széria hangsugárzói megtestesítik a legmodernebb technológián alapuló ultra alacsony rezonanciájú "GelcoreTM Construction" hangfal dobozokat. Ez teszi lehetővé azt, hogy a hangszóró meghajtó egységek egyszerűen csak lejátszák a zenét úgy, hogy arra ne legyen hatással a doboz okozta interferencia."
"A zenei eredmény, egy ilyen árkategóriás hangsugárzónál nem más, mint szenzációs."
A "Gelcore Construction" TM technológia alkalmazásával a Concept 40 teljesen kihasználja annak az előnyeit. Úgy működik, mint egy "doboz a dobozban", ahol egy speciális rezonancia-kioltó ragasztó szerű vegyület található a belső és a külső héjak között. A hangfaldoboz merev és emellett rendkívül alacsony rezonanciával rendelkezik. Ez így megvalósul, mivel a rezonancia-kioltó vegyület elnyeli a mozgási energiát, amely a belső kabinetben generálódik a meghajtó egységek által és szétszórja ezt az energiát úgy, hogy átalakítja azt hővé.Összehasonlítottuk a jobb minőségű hagyományos hangfaldobozokkal, amelyekhez képest a kisugárzott teljesítményt (elszíneződés) a teljes kritikus közép-tartományban (az emberi hang frekvenciáiban) átlagosan több, mint -6dB-lel csökkentette. A magas és alacsony frekvenciák esetében a hatás még erősebb volt, itt -10dB-t is meghaladó mértékben javult.

Színek és árak:
A hangsugárzó magasfényű fehér vagy magasfényű fekete színben érhető el, lakkozott felülettel. Az ajánlott kiskereskedelmi ára: 359.990 Ft / pár.