Pioneer: már kaphatóak az új kisebb AV rádióőerősítők

2012-07-16
Vissza a hírekhez
A Pioneer 2012-es alap AV rádióerősítői közül a VSX-322, VSX-422 nem, a VSX-527, VSX-827, VSX-922, VSX-1122 csatlakozhat hálózathoz, és ennek megfelelően az utóbbiak zenei tartalomelérési és funkcionális lehetőségei gazdagabbak.Minden új modell előlapján ott az USB bemenet. A VSX-827-től fölfelé USB/video kábelt mellékelnek iPad/iPhone/iPod Touch digitális csatlakoztatásához és akkumulátortöltéshez.

A hálózati modellek Apple „AirPlay” technológiával vezeték-nélküli hozzáférést is biztosítanak a Mac vagy PC számítógépek vagy iPad/iPhone/iPod Touch mobileszközök iTunes zenetáraihoz. A csatlakozó képernyőn a lemezborító és a zenét kísérő adatok is megjeleníthetőek.

A DLNA 1.5 minősítésű hálózati vevőerősítők Ethernet csatlakozáson át vagy a VSX-1122, VSX-922 opcionális vezeték-nélküli LAN konverter segítségével hálózaton át is elérhetnek zenei tartalmakat.

A hálózati modellek vTuner internet rádiót tartalmaznak a világ több ezer internetes rádióállomásának valamint erre alapuló zenei szolgáltatásának eléréséhez.

Már a VSX-527-től kezdve minden új modell alkalmas a Bluetooth vezeték-nélküli zeneátvitelére opcionális AS-BT200 Bluetooth adapterrel. A Pioneer „Air Jam” alkalmazással akár négy iPhone/iPad/iPod Touch illetve Android készülékhasználó küldhetnek zenét az erősítőnek Bluetooth kapcsolaton, zenetáraikból kiválasztva dalaikat közös lejátszási listát hozva létre.

A VSX-1122, VSX-922 „AV Navigator” elnevezésű interaktív használati útmutatója PC-t vagy iPad-et használva közvetlenül kommunikál a vevőerősítővel, lépésről-lépésre vezetve végig a felhasználót az házi-mozi beüzemelésének folyamatán.

Az új vevőerősítők az előlapi USB-n illetve a VSX-1122, VSX-922 a hálózaton át nagyfelbontású legfeljebb 192kHz/24 bites WAV és FLAC fájlok lejátszására is alkalmasak.

A VSX-1122, VSX-922 modellekben működik a Pioneer saját, a mélysugárzó-kimenet késleltetését automatikusan beállító Phase Control (fázisillesztés) funkció, ami a 7.1 és/vagy 7.2 csatornás hangrendszer pontos, robusztus és kiegyensúlyozott megszólalását biztosítja.

Az új Pioneer vevőerősítők támogatják a legújabb HDMI specifikációt. A VSX-1122, VSX-922 új HDMI készenléti jelátviteli módja biztosítja, hogy a nagyfelbontású audió és videó keresztüljuthasson a készenléti állapotban lévő vevőerősítőkön. Az összes 2012-es modell rendelkezik Audio Return Channel (ARC) funkcióval, vagyis HDMI kimenetén fogadja a kompatibilis TV HDMI bemenetén visszaküldött digitális audiojelet.

A Pioneer új „ControlApp” és a legújabb „iControlAV2012” alkalmazásaival a felhasználók még hatékonyabban vezérelhetik vevőerősítőiket és a házi-mozi beállításokat iPad/iPhone/iPod Touch illetve Android készülékükről. A VSX-827, VSX-527 modellekhez elérhető „ControlApp” alkalmazással be- és kikapcsolható az erősítő, beállítható a hangmód, váltható a bemenet és kezelhető az internetes rádió valamint a DLNA tartalomelérés. A VSX-1122, VSX-922 vevőerősítőkhöz használható még több kontrollt kínáló új „iControlAV2012” alkalmazással hozzáférhetővé válik például a több mint 18 hangbeállítási funkciót egy képernyőn megjelenítő „Sound Explorer” és a tökéletes hangteret létező hangsugárzók nélkül is létrehozó „Virtual Speakers”. Mindkét alkalmazás ingyen letölthető.

A video jelfeldolgozást is kínáló VSX-1122, VSX-922 képparaméter beállítási lehetőségeivel, 1080/24p videó konverzióval és a kis bitsebességű tömörített videókat javító Pioneer „Stream Smoother” eljárással kiváló képet nyújt bármely forrásból.

forrás: hazi-mozi.hu