Pioneer BDP-450: a felsőkategóriás 3D Blu-ray lejátszó

2012-10-15
Vissza a hírekhez

A Pioneer csúcsminőségű BDP-450 Blu-ray 3D lejátszója két HDMI kimenetet, Qdeo videó jelfeldolgozást valamint DLNA hálózati fájlelérést kínál és az SACD DVD-Audio lemezek mellett különböző audió és videó fájlokat is lejátszik.

A Pioneer BDP-450 a Marvell Qdeo video-feldolgozó technológiának köszönhetően a jelforrástól függetlenül kiváló minőségű videót nyújt, amely több képminőség beállítást és az alacsonyabb bitsebességű (azaz nagyobb tömörítésű) videós tartalmak jobb felskálázását teszi lehetővé.Két HDMI kimenetével a BDP-450 többféle rendszer felépítési lehetőséget kínál. Például az egyik csak videojelet szolgáltató HDMI kimenet egy 3D TV-hez vagy vetítőhöz, míg a másik audiojele egy AV vevőerősítőhöz csatlakoztatható. Vagy audio- és videojellel látható el egyszerre két TV illetve egy TV és egy projektor több helyiséget látva el képpel és hanggal.

A BDP-450-et egy kompatibilis Pioneer AV vevőerősítővel HDMI-n keresztül összekötve a gyártó PQLS (Precision Quartz Lock System) technológiája révén az erősítő a digitális órajelet kontrollálva kiküszöböli a két készülék közötti jelátvitel bizonytalanságát (jitter).

A tömörített videók javítását szolgálja a BDP-450 „Stream Smoother” funkciója, amely automatikusan elemzi és dolgozza fel az internetről érkező képeket csökkentve a tömörítési zajt és részletesebb, finomabb képet hozva létre. A technológia különösen alacsony bitsebességű eredetileg kis képernyőkre szánt videók esetén hasznos. A BDP-450-et kompatibilis Pioneer AV vevőerősítőhöz csatlakoztatva a kettő közötti „Sound Retriever Link” technológia jóvoltából javítható a tömörített hangfájlok megszólalási minősége kompenzálva a tömörítés során elveszett kritikus adatokat.

A legjobb minőségű Blu-ray Disc és DVD lejátszás mellett a BDP-450 hozzáférést biztosít más hálózati tartalmakhoz is az Ethernet vagy az opcionális AS-WL300 vezeték-nélküli LAN adapter csatlakozáson keresztül. Beépített hálózati funkció a YouTube és a Picasa és a DLNA minősítése révén a lejátszó video- és zenei tartalmakat is elér egy kompatibilis számítógépről vagy hálózati szerverről. A DLNA DMR (Digital Media Renderer) képesség lehetővé teszi, hogy közvetlenül egy hordozható forrásból például egy kompatibilis okostelefonból is elküldhető a tartalom a lejátszóba.

A Blu-ray 3D, DVD, CD és Super Audio CD lemezeken kívül a BDP-450 le tudja játszani az okostelefonok 3gp formátumát, Flash videót, DivX Plus HD-t és MKV-t lemezről, USB tárolóról, illetve egy kompatibilis hálózati Mac/PC számítógépről vagy médiaszerverről. A fontosabb audió fájlok is támogatottak, mint a WMA, MP3 és AAC valamint a veszteségmentesen kódolt FLAC audió, utóbbi lemezről vagy USB tárolóról.Az új „Pioneer ControlApp” és a legújabb „iControlAV2012” alkalmazások segítségével a felhasználók még kiterjedtebben kezelhetik a Blu-ray Disc lejátszót okostelefonjukról. Hozzáférhetnek a menükhöz, használhatják a kurzor navigációt és olyan alaputasításokat hajthatnak végre, mint a lejátszás, leállítás, előre és hátra. Mindkét alkalmazás ingyenesen elérhető iPhone/iPad/iPod Touch készülékekhez az App Store-ból. Egy dedikált alkalmazás Android felhasználók számára is letölthető ingyenesen az a Google Play-ről.

forrás:hazi-mozi.hu