Pioneer: 2012-es high-end AV rádióerősítőkről

2012-06-20
Vissza a hírekhez
A Pioneer új felsőkategóriás AV vevőerősítői, a 9.2 csatornás SC-LX86, SC-LX76, SC-LX56 és a 7.2 csatornás SC-2022 tiszta, nagyteljesítményű hangkimenetei a D osztályú technológiára épülő Direct Energy HD erősítőket alkalmazzák.
A Pioneer új top három felsőkategóriás AV vevőerősítője THX minősítésű, az SC-LX76, SC-LX86 ráadásul az AIR Studios által hangolt modellek.Mindegyikben a Pioneer legújabb D osztályú Direct Energy HD végerősítői épülnek, amelyek képesek visszaadni a Blu-ray lemezek és más hangforrások nagyfelbontású tömörítetlen hangjának igazi megszólalási potenciálját. A végerősítők tetemes teljesítményt nyújtanak minden csatornának, ami gyakorlatilag az összes csatorna teljes hangerőn való egyidejű meghajtásakor sem csökken.

Az erősítőkben alkalmazott „Advanced MCACC” az időtengely paraméterekkel 3D kalibrálást hajt végre automatikusan kompenzálva a hangsugárzókat és a szobát, az Auto Phase Control Plus eljárás pedig valósidejű fázisillesztést nyújt. A PQLS technológia kiküszöböli a HDMI csatlakozás digitális időzítési hibája okozta torzítást.

Az új vevőerősítők a szoba olyan helyeiről hallható szimulált hangokat is előállítanak, ahol hangsugárzót nem is helyeztünk el. Újdonság a virtuális hátsó surround, a virtuális magassági és virtuális mélységi mellett a virtuális szélességi hangsugárzó mód.

A top három modell már nemcsak a 3D, de a 4K felbontású képjelet is továbbítja HDMI-n. Ezek a 9.2 csatornás erősítők akár 10 különböző hangsugárzó rendszer meghajtására konfigurálhatóak. Létrehozható például egy teljes 5.1-es rendszer a fennmaradó csatornák pedig további zónákhoz használhatóak, melyek mindegyike vezérelhető a vevőerősítőről és/vagy egy „iControlAV2012” alkalmazással. Az SC-LX56, SC-LX76 és SC-LX76 modellekkel három analóg hangzóna hozható létre, utóbbi kéttő pedig HDMI kimenetet is kínál egy negyedik zónához. A csúcsmodellek a fő hangrendszer két mélysugárzó kimenete mellett külön 2. zóna mélysugárzó kimenettel is rendelkeznek.Az új modellek hozzáférést is biztosítanak Apple AirPlay illetve DLNA 1.5 hálózati zenei tartalmakhoz valamint internetes rádiókhoz, továbbá Bluetooth audió átvitelt tesznek lehetővé opcionális AS-BT200 BT adapterrel. A Pioneer AS-WL300 Wireless LAN konverter tartozéka a top három modellnek és opcionálisan elérhető az SC-2022-höz.


Mindegyik vevőerősítő a mellékelt USB/video kábellel csatlakoztatható iPad/iPhone/iPod mobilkészülékhez az ezeken tárolt audiók megszólaltatásához illetve videók és képek megjelenítéséhez, és fizikailag csatlakoztatva a vevőerősítőkhöz közben fel is töltik is ezeket.

A top három modell előlapi Mobile High-Definition Link (MHL) csatlakozást is biztosít támogatva az akár 1080p videó és 7.1 csatornás HD audió tartalmak átvitelét, teleptöltéssel és távirányítással kiegészítve. A csomag tartalmaz egy 1 méteres MHL kábelt.

A csúcsmodell SC-LX86 aszinkron USB-DAC kapcsolaton át lehetővé teszi a közvetlen USB csatlakozást egy megfelelő meghajtóval felvértezett PC-vel, amin át 192 kHz/32 bites zenei fájlok továbbíthatóak.

A Pioneer „iControlAV2012” alkalmazása ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból az iPad/iPhone/iPod Touch mobilkészülékekre. Ezzel minden lényeges vezérlési funkció valamint az internetes rádióállomások és az otthoni hálózati tárolóeszközökön elérhető zenei fájlok közötti választás és kontrol is megoldható. Egy dedikált alkalmazás Android felhasználóknak is elérhető a Google Play-en.

Az SC-LX56, SC-2022 júliustól lesz kapható, az SC-LX86, SC-LX76 augusztusban kerülnek a szaküzletekbe.

forrás:www.hazi-mozi.hu