Onkyo: a 2012-es csúcskategóriás AV vevőerősítők

2012-07-03
Vissza a hírekhez
Az Onkyo új csúcs hálózati AV vevőerősítői a gazdagon felszerelt 9 csatornás zászlóshajó, a TX-NR5010, a kedvezőbb árú 9 csatornás alternatíva, a TX-NR3010 és a nagyteljesítményű 7 csatornás TX-NR1010.Az Onkyo három új csúcskategóriás hálózati AV vevőerősítője az alábbi fontosabb technológiákat és jellemzőket kínálja:

• THX Ultra2 Plus minősítés, dinamikus házi-mozi hangzás akár 85 m³-es helyiségben és 3,5 méter hallgatási távolsághoz.
• 11.4 csatornás előerősítő kimenet DTS Neo:X 11 csatornára felkonvertálás világelsőként a TX-NR5010, TX-NR3010 modellekben.
• Az első szórakoztatóelektronikai partnerként beépített Cisco Linksys SimpleTap útválasztó kapcsolati technológia.
• Audyssey MultEQ XT32 szoba kiegyenlítés többcsatornás DTS Neo:X, Audyssey DSX, Dolby Pro Logic IIz felkonvertálással.
• Második HDMI kimenet egy másik TV-hez vagy helyiséghez.
• Előlapi MHL HDMI port mobil telefonhoz, kamerához.
• Extra HDMI bemenet 3D videó támogatással, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolással (8 +1 bemenet mindhárom modellen).
• InstaPrevue kép-a-képben videó bemenet előnézet és a kiválasztási technológia.
• Bluetooth 3.0 és aptX vezeték-nélküli hangátvitel opcionális adapteren át.

Az internetes rádiókhoz és más előfizetéses zenei tartalomszolgáltatásokhoz való hozzáférés, valamint az okostelefonhoz, táblagéphez és PC-hez való Bluetooth vagy DLNA csatlakozás révén az új vevőerősítők gond nélkül integrálhatóak bármely felhasználó digitális szórakoztató környezetébe.

Az európai modellek októberi/novemberi firmware frissítését követően az Onkyo világelsőként integrálja majd vevőerősítőibe a Cisco SimpleTap technológiáját, amely egyszerűbb hálózati kapcsolódást és kontrollt biztosít.

A Zone2 HDMI kimenettel kép és hang egyszerre küldhető egy másik helyiségbe, és egyidejűleg három zónát láthatunk erősített hanggal.

A három csúcsmodell kategóriájának megfelelő audió- és videó processzálást kínál. Az audiojelek PLL jelbizonytalanság tisztítással, VLSC zajcsökkentéssel és TI Burr-Brown D/A konverter áramkörökkel alakulnak át analóg hullámformává. Ezeket a hangsugárzók számára diszkrét három tranzisztorfokozatú invertált Darlington áramkörök erősítik fel.Mindhárom új modell az Onkyo „kétmagos” videojel feldolgozását kínálja. A rendszer a HQV Vida VHD 1900 modulját párosítja a Marvell Qdeo technológiájával a 4K felbontásra skálázáshoz. A képminőség tovább tökéletesíthető az ISF videó kalibrációval.

A csúcsmodell TX-NR5010 külön rezgés gátló alumínium felső és oldalsó panelekkel megerősített házában egy hatalmas gyűrűvasmagos (toroid) és két további az audió és videó feldolgozóegységeket ellátó transzformátort helyeztek el, csatlakozói aranyozottak.A kissé alacsonyabb teljesítményű TX-NR3010 is több transzformátorral rendelkezik az AV feldolgozóegységek ellátásához, de a toroid helyett egy nagyteljesítményű EI transzformátort építenek bele. Mindegyik modellben elszeparáltak a tápegység és előerősítő blokkok csökkentve a zavarást.

Az iPhone/iPod vagy USB-s memóriaeszköz mellett a modellek két USB portjához (egy elől, egy és hátul) külön megvásárolható UWF-1 WLAN és UBT-1 Bluetooth adapter csatlakoztatható.

Az új csúcskategóriás AV vevőerősítők beállítását és használatát 1080p felbontású képre ültetett kijelzés könnyíti, és Android/iPhone okostelefonokhoz kínált távirányító alkalmazás kínál hozzáférést a rendszerbeállításhoz, valamint a lejátszás vezérléshez.

forrás: hazi-mozi.hu