Napirenden a Panasonic plazma TV gyártás leállítása

2013-03-26
Vissza a hírekhez

A Nikkei nem megerősített értesülései szerint, a Panasonic TV üzletágának 2014-es pénzügyi évtől kezdődő hároméves leépítése részeként fokozatosan beszünteti a plazma TV-k gyártását.

A Nikkei forrásmegjelölés nélkül közli, miszerint a Panasonic állítólag rövidesen hároméves tervet jelent be a veszteséges TV üzletág leépítésének megkezdéséről.Ennek részeként a japán cég már az áprilisban kezdődő következő pénzügyi évben befejezi a plazma TV panelek termelését az Osaka közelében lévő legnagyobb amagasaki üzemében (a fenti képen), ugyanakkor saját LCD TV panelgyártásának volumenét is csökkenti.

A Panasonic TV eladásai jelenleg is esnek, és a 2015-re várható bevételek a csúcsévnek számító 2009-ben elértnek a fele sem lesz.

Az újság szerint a japán cég már le is állt a plazma TV-k fejlesztésével, és azért dönt majd az utóbbiak gyártásból való kivonása mellett, mert nem hatékony a plazma és LCD TV-k együttes termelése. Kereskedelmi és más partnereire tekintettel a Panasonic állítólag csak fokozatosan csökkenti majd a plazma TV-k gyártását, amiket csak valamikor a 2014-2015-ös pénzügyi évben von majd ki a piacról.

A Panasonic szóvivője mindezekkel kapcsolatban azt nyilatkozta: „Számos lehetőséget veszünk figyelembe TV üzletágunkkal kapcsolatba. De még semmi nincs eldöntve.”

Az LCD panelgyártás visszafogásával a Panasonic tovább növeli a külső partnerektől vásárolt képernyőpanelek részarányát, ami már a mostani pénzügyi évben is 70% körül van.

Jelentések szerint viszont a Panasonic tovább folytatja az OLED TV-k tömegtermelésének közös fejlesztését a Sony-val, és bízik benne, hogy azok 2014-re már piacra kerülhetnek.

Az idei kínálatban viszont még szerepelnek a VIERA plazma okos TV-k.

forrás: hazi-mozi.hu