MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva

2010-06-16
Vissza a hírekhez


Az Antenna Hungária (AH) a mai napon sikerrel elindította a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) műsorsugárzást a Hármashatár-hegyi adótoronyból. Az új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a Széchenyi-hegyi és a Száva utcai adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag mind a három budapesti adóállomás esetében azonos frekvencián érhető el (746 és 802 MHz).

Az új adóállomás bekapcsolódásával Észak-Budán, Észak-Pesten, valamint a Dunához közel eső területeken az eddiginél sokkal kedvezőbbek lesznek a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségei. Lehetséges, hogy az említett körzetben a vétel minőségének javításához változtatni kell a vevőantenna irányán.

A kiadott rádióengedély alapján a maximális ERP (effektív kisugárzott teljesítmény) mintegy 9 kW mindkét multiplex vonatkozásában. A két meglévő budapesti digitális adóállomás februári teljesítményemelését követően a Hármashatár-hegyi adó elindításával még kedvezőbb lehetőségek nyílnak a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételére a fővárosban és környékén élők számára. forrás: www.hazi-mozi.hu