A Marantz új lapos kivitelű NR1604-es és NR1504-es AV rádióerősítői!

2013-05-03
Vissza a hírekhez

Eindhoven, 2013. áprilisa –A Marantz, a világ egyik vezető audio technológiai cége már 60 éve szolgálja jobbnál jobb termékekkel a világ zeneszeretőit. A 60 éves jubileumát 2013-ban ünneplő cég most két szuper-lapos AV rádióerősítővel  jelent meg a piacon, amely készülékekkel a kevés hellyel, de kifinomult hallással és szépérzékkel rendelkező ügyfeleket célozta meg. A nagy sikerrel fogadott elődei nyomdokába lépve az NR1604 és az NR1504 nagyjából ugyanazt nyújtja, mint a nagyobb testvérei: elbűvölő hangzást, ragyogó videó képet produkál, mindezt egy lapos, tetszetős házba csomagolva.A két új termék is fel van vértezve minden olyan hálózati képességgel, amellyel a világhálóról és más hálózati helyekről szinte korlátlanul érhet el zenei és videó állományokat. A beépített AirPlay technológia révén a készülékkel az  iPhone, iPod touch és iPad készülékeken tárolt zenei állomány is vezeték nélkül játszható le, ragyogó hangzásminőségben. A DLNA szabványnak köszönhetően a helyi tároló eszközökről (NAS) is áttöltheti a zenéket, de ezernyi Internet-adót hallgathat, vagy zenét tölthet le a sokféle online zenei kiszolgálóról, például a Spotify és a Last.fm zenei adatbázisaiból. A digitális zene barátai pedig kiváló hangzásminőségben szólaltathatják meg az új készülékeken a legújabb audió formátumokban (Apple lossless, Gapless és FLAC HD 192/24) rögzített felvételeket.
A hálózati digitális állomány letöltések mellett a  Marantz diszkrét felépítésű erősítő egysége nagyszerű hangzással örvendezteti meg a készülék tulajdonosát és hallgatóit. Az NR1504-es készülékben 5 csatornás, csatornánként 85 watt teljesítményt adó erősítő gondoskodik a testes hangokról. Összesen hat HDMI bemenetén keresztül sokféle digitális forráskészülék csatlakoztatható hozzá, többek között műholdvevő, BD/DVD lejátszó és játékkonzol is, akár egyszerre is. A készülék előlapján lévő HDMI aljzathoz pedig kézi kamera, okostelefon, tabletgép, vagy más hasonló eszköz csatlakoztatható, így egyszerűen játszható le kép és hang az ilyen hordozható készülékekről. A készülék beállítása is pofonegyszerű, a beállításokat egy könnyen áttekinthető grafikus kezelőfelület (GUI) és beállításvarázsló (Assistant)  segíti. A beállítások nagy részét automatikusan végzi el a mérőmikrofon segítségével az Audyssey MultEQ teremakusztikai és hangsugárzó beállító rendszer – ehhez nem is kell lapozgatnia a kézikönyvben, csak a képernyőn megjelenő, könnyen érthető utasításokat kell követnie.A letölthető Marantz Remote App távoli alkalmazás segítségével akár egy Android vagy iOS operációs rendszer alatt futó készülékről is vezérelheti az NR rádióerősítőket. A lapos, elegáns megjelenésű gépek pedig a teljes teret betöltő élvezetes hangzással fogják megörvendeztetni.
Az NR1604 készülékben pedig egy 7 csatornás, csatornánként 90 W teljesítményt nyújtó erősítőt találunk. Ezzel az NR1604 érezhetően felülmúlja a kisebb testvére korántsem szerény képességeit. Emellett az NR1604 4K Ultra HD felbontású kimenetével a következő generációs 4K felbontású megjelenítő eszközöket is ki tudja szolgálni. A 4K felbontással és a 3D jelek kezelési képességével, valamint az alacsonyabb felbontású forrásjelek 1080p, vagy 4K értékre való felskálázásával megfelelő képességű megjelenítő eszközzel határtalan képi élménye-ket tud nyújtani. Többzónás képességeinek köszönhetően egyszerre élvezheti a zenét vagy videót a fő helyiség-ben (ahol maga a készülék van elhelyezve) és egy második helyiségben (2-es zóna), például a konyhában vagy a hálószobában. Ehhez csak egy pár hangsugárzót kell az adott helyiségben felállítania és bekötnie a készülék 2-es zóna hangsugárzó kimeneteire.
Az NR1604 és NR1504 készülékek fekete és ezüst/arany kivitelben hamarosan kaphatóak.