Marantz SR7009 és SR6009

2014-07-22
Vissza a hírekhez

A Marantz büszkén mutatja be első Dolby Atmos kompatibilis AV Receiver-ét – az SR7009-et – valamint az új középkategóriás SR6009-et.

Eindhoven, 2014. július 21- A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége hamarosan kiadja az első olyan hálózati AV rádióerősítőjét, az SR7009-et, amely már rendelkezik a Dolby Atmos technológiával. A házimozi-rajongók képesek lesznek megtapasztalni egy új házimozi hangzásvilágot a valódi és híres Marantz audio minőséggel együtt. Ugyanakkor, a kistestvér, az SR6009 is elérhető lesz majd a boltokban, a beépített Wi-Fi-vel, Bluetooth-tal és a legújabb audio-és video-jelfeldolgozási technológiákkal.SR6009 – 7.2 csatornás Hálózati AV rádióerősítő, WiFi-vel és Bluetooth-tal
A nagysikerű előd modell alapjaiból született az új SR6009 egy tömör alumínium előlapi ajtót kapott, hogy diszkréten elrejtse a gombokat és az előlapi csatlakozókat. Miközben stílusos a dizájnja, különös figyelmet fektet az audio minőségre és magában foglalja a hagyományos hang dekódereket, valamint a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódereket is – a rendkívül magávalragadó és részletgazdag surround hangzás érdekében. Sőt, a 7 csatornás, minden csatornán azonos, 185W teljesítményű erősítő jellemzője a legújabb áram visszacsatolás topológia és a Marantz saját fejlesztésű nagyfelbontású HDAM áramkörei, ami által biztosítva van a teljesítmény és a meglepően tiszta hangzás. A valódi sokoldalúság érdekében az SR6009 tartalmazza a legfejlettebb hálózati képességeket, így szinte korlátlanul megnyílnak a források a zenei tartalmakhoz. Ez a készülék teljes audio streaming képességet kínál köszönhetően a beépített digitális médialejátszónak, amely képes dekódolni a zenei fájlokat, melyeket PC-n, vagy külső tároló egységen tárolunk – streamelve a hálózaton keresztül. Szinte bármilyen fájl lejátszható, például az MP3, WMA, FLAC HD, ALAC, WAV192/24 és az AAC. A hézagmentes lejátszás, a DSD, és az AIFF is támogatott, így teljes élvezetet nyújtanak az élő koncertek vagy a klasszikus felvételek is. Az Apple AirPlay technológia mellett az SR6009 készen áll több ezer internetes rádióállomás elérésére, valamint az on-demand zenei streaming szolgáltatásra, a Spotify Connect-re is. A készülék jellemzőit teljessé téve rendelkezik az Audyssey DSX és DTS Neo:X 7.1 jelfeldolgozással, az iPod digitális kompatibilis USB bemenettel és a vinyl rajongók örömére egy Phono MM bemenettel is.
A video rész jellemzője a fejlett video jelfeldolgozás, a legújabb HDMI szabvány (4k 60Hz jeltovábbítás) támogatása, a 7 +1 HDMI bemenet és két kimenet a fő zónához és a második zónához is. Sőt, a receiver rendelkezik a kiváló minőségű video-feldolgozási technológiával a szabványos nagy felbontású video jel Full HD 1080p felkonvertálásához, sőt a teljes sebességű (50/60 Hz) 4k-hoz is. Mindez garantálja a teljes kompatibilitást a legújabb HD-kijelzőkkel és HD forrás eszközökkel.
Mint számos idei modell, az SR6009 is tartalmazza a legújabb Marantz intelligens ECO módot, amely jelentősen lecsökkenti az energiafogyasztást – ha a receivert csak háttérben hallgatva használjuk, vagy alacsonyabb hangerőszinten hallgatjuk – minden a hangminőségre gyakorolt negatív hatás nélkül. Ha nagyobb teljesítmény szükséges miközben nézi a filmet, vagy hangosabban szeretné hallgatni kedvenc zenéit, akkor az SR6009 automatikusan “teljes teljesítmény” üzemmódra vált. Az intelligens ECO módban három beállítás lehetséges: Auto, Be- és Kikapcsolt állapot. A kalibrálás és a rendszer beállítása is gyors és egyszerű az Audyssey MultEQ XT (Pro ready) segítségével. A Setup Assistant (Beállítási Asszisztens) és a grafikus felhasználói felület megjelenik a képernyőn. A hang tiszta élvezete még soha nem volt ilyen egyszerű.SR7009 – 9.2 csatornás Hálózati AV rádióerősítő Dolby Atmos-szal

Az új SR7009 rendelkezik ugyanazon funkciók széles választékával, mint az SR6009, de azon még túl is megy: ugyanis itt számos egyedi hangzás technológiával többet kapunk. A receivert nem kevesebb, mint kilenc diszkrét erősítő csatorna jelemzi, egyenként 200 W-os tiszta energiával. Képzelje el: a kilenc stratégiailag elhelyezett hangsugárzó, melyek képesek az audio jelfeldolgozásra és minden eddiginél tovább mutatnak – köszönhetően a négy DSP-nek (Digital Sound Processing) az SR7009 képes kezelni akár 11.2 csatornát is. Teljes mértékben támogatja az Audyssey DSX-et, DTS Neo:X 11.1-et, valamint a legújabb dekódoló technológiát, a Dolby Atmos-t, mely a házimozirajongókat elárasztja az abszolút tökéletes surround hangzás érzésével. A Dolby Atmos-nál a hang életre kel minden irányból, beleértve a magasságot is, így töltve ki a házimozit tiszta, erőteljes, részletgazdag hangzással és térbeli mélységgel. Az SR7009 rendelkezik a jelfeldolgozási teljesítménnyel a 7, 9 vagy 11 csatornához is, ahol a Dolby Atmos elrendezés használatakor 5.1.2, 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4 * vagy 9.1.2 * konfigurációk felhasználásával mennyezetre szerelt, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangszórókat is meghajtunk. A 5.1.2 vagy 5.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 5.1 hangszóró elrendezés, melyet kiegészít 2, vagy 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzó. A 7.1.2 vagy 7.1.4 konfiguráció alapja a 7.1 hangszóró elrendezés 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzóval. A 9.1.2 konfiguráció alapja a 9.1 hangszóró elrendezés 2 felső hangsugárzóval.
Végezetül, az SR7009 a rendkívüli sokoldalúság érdekében 3 HDMI kimenettel és 13.2 csatornás előerősítő kimenettel rendelkezik. A legfejlettebb Audyssey MultEQ XT32 / LFC (Pro ready) szoba korrekció hozzájárul a hangsugárzók legpontosabb kalibrációjához garantálva azt, hogy az audio élmény a szoba minden hallgatói pontján tökéletes legyen. Az SR7009 és SR6009 fekete és ezüst-arany színekben lesz elérhető a Marantz márkakereskedésekben 2014 októbertől.

SR6009 Hálózati AV rádióerősítő – Főbb jellemzők
• Beépített Wi-Fi és a Bluetooth
• Current Feedback topológia és új Marantz HDAM
• 7 csatornás diszkrét erősítő, 185 W csatornánként
• Új előlapi ajtó tervezés; alumínium előlap
• Dolby TrueHD és DTS HD Master Audio
• Audyssey MultEQ XT szoba kalibráció (Pro ready)
• Audyssey DSX; dts-Neo: X (7.1)
• A legújabb HDMI verzió: 4K 50/60Hz, 04:04:04 felbontás
• 7 +1 (előlapi) HDMI bemenet / 2 kimenet (zóna ki) (4k 50/60Hz, 3D, ARC, Deep Color)
• HDMI skálázás 1080p-re, 4K 50/60 Hz
• MP3, WAV, AAC, WMA, AIFF
• HD Audio streaming: FLAC 192/24, DSD, ALAC
• Hézagmentes lejátszás
• USB port
• Spotify Connect* (* ahol rendelkezésre áll), Flickr, Internet Rádió támogatás• Phono (MM) bemenet
• Setup Assistant (Beállítási Asszisztens) és Fejlett GUI
• 4 Intelligens Select gomb az előre beállított hallgatási üzemmódok gyors elérhetőségéhez
• 7.2 csat. előerősítő kimenet, RS232
• Marantz Remote App az iOS és Android készülékekhez
• ECO üzemmód
SR7009 Hálózati AV rádióerősítő – További funkciók
• 9 csatornás diszkrét erősítő, 200 W csatornánként
• Nagy előlapi lehajtható ajtó kialakítás
• Dolby Atmos
• Audyssey MultEQ XT32, LFC, Pro ready
• Audyssey DSX; DTS Neo:X (11.1ch)
• 3 HDMI kimenet (2 + 1 zóna)
• 11.2 csat. jelfeldolgozás és 13.2 csat. pre-out (2 független mélysugárzó)