Két éven belül piacon a Panasonic OLED TV-k

2013-06-10
Vissza a hírekhez

A Panasonic immár hivatalosnak tekinthető célja, hogy az elkövetkező két évben OLED képernyő technológiájú TV-ket hozzon kereskedelmi forgalomba, de még tart a fejlesztés, ezért pontosan nem tudni mikor.Miyabe Yoshiyuki a Panasonic technológiai vezetője, aki a TV és más digitális termékekkel kapcsolatos műszaki tevékenységek felelőse, a múlthéten nyilatkozott, hogy a márka OLED TV-inek eladása a „2015-ös pénzügyi évben” kezdődik. Konkrét információkat azonban nem mondott az OLED panelekkel kapcsolatban, amelyeket a Sony és a Panasonic együtt fejleszt, mondván hogy „jelenleg még csak a technológiai fejlesztés szakaszában vagyunk”.

A Panasonic eközben folyamatos és jelentős leépítést hajt végre a TV célú LCD és plazma képernyők gyártásában, és áll át a nagyobb hasznot hozó táblagépek és más nem TV-s alkalmazásokban használható LCD-k gyártására. Tervek szerint az év végére az utóbbiak aránya a termékeken belül a jelenlegi 50%-ról 80%-ra bővül.

Miyabe mindazonáltal tagadta azt a feltételezést, hogy a Panasonic teljesen felhagyna az LCD TV panelek előállításával, és érdemben nem nyilatkozott a cég plazma TV gyártásának jövőjéről. Márpedig széles körben elterjedt, hogy a cég távlatilag kivonul a plazma TV piacról, de Miyabe ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy „több lehetőség” van.

Ismeretes, hogy a januári CES 2013 kiállításon már bemutatta a Panasonic 142 centis (56 inch) 4K Ultra HD OLED TV prototípusát. Most már az is tudható, nem volt alaptalan a korábbi feltételezés, hogy az úgynevezett teljes RGB nyomtatáson alapuló tömeggyártási módszer elkészültével 2015-ben kerülnek piacra az első Panasonic OLED TV-k.

forrás: hazi-mozi.hu