Denon sajtóközlemény: új generációs AV receiverek és Blu Ray hamarosan!

2012-05-08
Vissza a hírekhez
A Denon bemutatja új középkategóriás AV Receiverereit és a különleges Blu-ray transport-ot, amely maximalizálja a felhasználói élményt2012. május 2. – A Denon, a világ egyik vezet, kiváló minség otthoni szórakoztató elektronikai termékek gyártója, a mai napon bemutatja új generációs házimozi megoldásokat kínáló készülékeit; a legújabb középkategóriás hálózati AVR-2113 és AVR-2313 AV Receivereket, valamint a különleges Blu-Ray transport készüléket, a DBT-1713UD-t. Tovább bvítve az utóbbi napokban bemutatott belép kategóriás AV Receiverek választékát, a Denon most újabb modelleket mutat be az új AV-Art szériában és új szabványt állít fel dizájnban és funkciókban is. Az új széria tagjai teljesen új dizájn koncepciót testesítenek meg hathatós surround technológiákkal és ezzel egyidben meglepen egyszer kezelhetséggel. Széleskör hálózati funkciókkal felszerelve, mint például az AirPlay, valamint a 4K video kompatibilitás, csak néhány azon funkciók közül, mely által az új receiverek tökéletes megoldást jelentenek ahhoz, hogy minden hang, minden msorforrás és minden pillanat örömet szerezzen.

Mint minden Denon receiver, az új 2012-es választék tagjai is a legmagasabb audio és video minséget kínálják a felhasználóknak. Az AVR-2113 125W x 7 csatornás teljesen diszkrét tranzisztoros végersítket, míg az AVR-2313 csatornánként 135W- os végersítket tartalmaz. Emellett hatékony és rövid egyenes jelutat biztosító áramkör dizájn jellemzi ket, amely olyan optimális audio és video lejátszást eredményez, ami teljesen lecsökkenti az interferenciából adódó jelminség romlást. Mindemellett mindkét receiver rendelkezik a 4K jeltovábbítás és 4K felskálázás funkcióval mind a 6 HDMI bemeneten (3D, Audio Return Channel és CEC funkcióval), melyekbl egy az ellapon található a teljes jöv-biztos kivitel érdekében. Az AVR- 2313 két HDMI kimenetet kapott, melyek egyszerre is mködnek akár párhuzamosan is, így lehetvé tévei egy TV és egy projektor egyidej használatát is.

Még több flexibilitást adva a tartalmak vezérléséhez, az AVR-ek örökölték a népszer AirPlay zene streaming funkciót, melyet akár már használhatunk rögtön a készülék

kicsomagolását követen is. Az AirPlay lehetvé teszi a felhasználónak, hogy a Mac, PC vagy más hordozható Apple készüléken tárolt iTunes zenei könyvtárukat a Denon készülékükön is hallgathassák. Emellett rendelkeznek az iPod/iPhone Közvetlen Csatlakoztatás funkcióval is, ami az USB csatlakozón keresztül (amely mködik az iPad-dal is) az Apple készülékek gyors és egyszer integrációját szolgálja, így azok az otthoni audio rendszer részévé válnak. A csaknem limit nélküli hálózati lehetségek között megtaláljuk az Internet Rádió támogatást vagy a tárolt zenei fájlok lejátszását a megosztott hard disk-rl (NAS) vagy PC-rl.

A széleskör vásárlói visszajelzéseknek köszönheten a Denon sok erfeszítést tett a készülékek használatának további egyszersítésére. Egy AVR mködtetése még soha nem volt ilyen egyszer, köszönheten az új Grafikus Felhasználói Interfésznek (GUI), az új beállítási asszisztensnek (Setup Assistant) plusz a vadonat új ingyenes Denon Távvezérl Szoftvernek (Remote App) mely iPad, iPhone vagy iPod touch készülékünket alakítja át Denon érintképernys távvezérlvé.
Az igényes vásárlók minden bizonnyal értékelik azt, hogy az új receiverek az optimális hangminség érdekében tartalmazzák az Audyssey Audio Technologies teljes csomagját. Az Audyssey Dynamic Volume valósidej hangerbeállítást kínál, míg az Audyssey DynamicEQ javítja a rendszer surround hang effektjeit alacsonyabb hangerszint mellett. Az Audyssey MultEQ XT automatikusan beállítja a hangsugárzókat (beleértve a subwoofert is) hogy a szoba hallgatói környezetét hozzáigazítsa a hangsugárzók karakterisztikájához. Az AVR-2313 ezek mellett fel van szerelve az Audyssey DSX funkcióval, valamint el van készítve az Audyssey Pro bemérrendszerre is.
Mivel az összes high-end audio és video technológia megtalálható már ezekben az új AVR készülékekben, a Denon úgy döntött, hogy felfrissíti a Blu-ray Transport koncepcióját egy olyan lejátszóval, melynél annak alapfunkciójára koncentrál: a lemezek lejátszására és a HDMI kimeneten a digitális jel eljuttatására változatlan formában az AV Receiverhez. Ez a lejátszó dizájn és funkciók tekintetében tökéletesen ileszkedik a Denon új AV-Art szériás receivereihez. Amellet, hogy számtalan lemezformátumot lejátszik (beleértve a Super Audio CD és DVD Audio lemezeket), támogatja az olyan online video streaming tartalmakat is, mint a YouTube vagy a Netflix. A gondos magas minség mérnöki tervezés a független blokkokkal és az árnyékolt meghajtó mechanikával, valamint a gyors lejátszással és beolvasási idvel mégjobban elmélyíti az ismert Denon minséget.

Mivel a Denon az élen jár a szükségtelen energiafelhasználás csökkentésében, a készenléti (Stand-By) áramfelvétel újra jelentsen lecsökkent. Ezen túlmenen minden új termék rendelkezik egy automatikus kikapcsolás (Auto Power Off) funkcióval a további energia megtakarítás érdekében, amit az új Denon Eco logo is igazol.

Az AVR-2313, AVR-2113 és a DBT-1713UD fekete színben lesz elérhet júniustól.