A Denon bemutatja két új “X Szériás” Házimozi rádióerősítőjét

2013-05-07
Vissza a hírekhez

2013 május 2. – A Denon, mint a kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termékek egyik vezető gyártója, bemutatta két újabb X-sorozatú, következő generációs 3D-s AV receiverét. Az AVR-X4000 és X3000 az igényes AV rajongók számára új szintre emeli a felhasználóbarát kezelhetőséget, az élvonalbeli minőséget és a tökéletes otthoni szórakoztató megoldásokat. Figyelemre méltó, hogy ebben a felsőbb AV Receiver osztályban még soha nem volt egyszerűbb a készülékek kezelése, köszönhetően a továbbfejlesztett Setup Assistant-nak (beállítási asszisztens), a fejlett grafikus felhasználói felületnek (GUI) és a színkódolt hangsugárzó csatlakozóknak. Az AVR-X4000 prémium ezüst és fekete színekben lesz elérhető júniustól, míg az AVR- X3000 azonos időpontban, fekete színű kivitelben kerül majd a szakkereskedésekbe.Hűen reprodukálják az eredeti surround hangzást; mindkét AVR mind a hét csatornája azonos teljesítményű teljesítményű erősítővel rendelkezik (AVR-X4000: 200W csatornánként, AVR-X3000: 180W csatornánként). Ezek a végerősítők diszkrét áramkörökkel lettek konfigurálva, emelett a szigorúan válogatott alkatrészek is hozzájárulnak a magas hangminőséghez, így a térhatású hang lejátszása kifogástalan minőségű. A jelutak a lehető legrövidebbek, hogy a jel romlása az audio áramkörökben lecsökkenjen az abszolút minimum szintre . A magával ragadó surround élmény érdekében mind a két újonnan érkező modell támogatja a DTS-Neo: X, Audyssey DSX és Dolby ProLogic IIz szabványokat és képesek meghajtani az első magasság és / vagy az első szélesség hangsugárzókat is. Míg az AVR-X3000 lehetővé teszi a 7.1 csatornás jelfeldolgozást, az AVR-X4000 képes kezelni a 9.2 csatornát is akár 2 független mélysugárzóval is.
Ami a csatlakoztatásokat illeti, az új AVR-ek örökölték a legátfogóbb hálózati szolgáltatás csomagot, amely valaha is elérhető volt a Denon készülékeken. A híres beépített AirPlay technológia a felhasználók számára lehetővé teszi az iTunes zenei könyvtár tartalmának vezeték nélküli lejátszását egy Mac, PC vagy egy mobil Apple eszközről a saját AV Receiver-en keresztül. A több ezer internetes rádióállomás elérhetősége és az online zenei szolgáltatásokhoz való hozzáfárés biztosítása - mint a Spotify és a Last.fm - megnyitja a nappalit a korlátlan zenei forrásokhoz. Köszönhetően a DLNA 1.5 kompatibilitásnak, az AVR-en keresztül akár vezeték nélkül lejátszhatók a tárolt zenei fájlok (beleértve az olyan HD Audio formátumokat is, mint a FLAC HD vagy HD WAV - akár 24 bit/192 kHz felbontásban is) a hálózatra csatlakoztatott tárolóeszközről (NAS), PC-ről, vagy pedig az elülső USB-portról. Annak érdekében, hogy az összes szolgáltatást vezérelhessük, elérhető a Denon Remote App (távvezérlő alkalmazás) az iOS és az Android készülékekhez. Figyelemre méltó, hogy a felhasználók vezérelhetik a Spotify szolgáltatásukat is ezzel modern alkalmazással.
Az AVR-X3000 fel van szerelve hét darab 4k-s HDMI bemenettel - beleértve az előlapi csatlakozót is, amely gyors és kényelmes kapcsolatot biztosít az olyan hordozható eszközök számára, mint például a kamerák és a HDMI-vel felszerelt okostelefonok, valamint a tabletek. Tehát bőven van csatlakozó a felhasználók számára, hogy élvezzék a nagy felbontású audio és video műsorokat a különböző HDMI-kompatibilis eszközökről, mint például set-top boksz-ok, Blu-ray lejátszók, játékkonzolok, vagy médialejátszók. Minden bemenet jellemzője az InstaPrevue funkció is, amivel megtekintheti a HDMI forrást, mint egy kis kép-a-képben a képernyőn. Továbbá el van látva két HDMI kimenettel, ami képes két rendszert is megjeleníteni különböző vagy azonos forrásból. Apropó források: az AVR-X3000 lehetővé teszi, hogy élvezze a forrás programot a fő zónában (a szobában, ahol az AVR-X3000 található) és a 2. zónában is (egy másik szoba). A műsorforrás a második zónában lehet ugyanaz, mint a fő zónában, vagy hallgathat egy másik 2-csatornás forrást is (analóg, PCM optikai, koaxiális vagy HDMI bemeneten keresztül). Hogy megfeleljen a fő szoba akusztikai környezetéhez, és a hangsugárzók karakterisztikájához, az AVR-X3000 rendelkezik az Audyssey MultEQ XT szoba korrekció technológiával és kompatibilis az Audyseey Pro Ready-vel is. Az Audyssey Dynamic Volume valós idejű hangerő beállítást kínál, míg Audyssey Dynamic EQ javítja a hangeffektusokat alacsony hangerő mellett is.
A nagyobb modell, az AVR-X4000 jellemzője a cég jól ismert lehajtható előlapi ajtó tervezése, valamint olyan egyedi Denon technológiák, mint például a Dynamic Discrete Surround Circuit DDSC-HD és a híres AL24 Processing, melyek jelentősen fokozzák a zenehallgatási élményt. A Denon Link HD audio átviteli technológia pedig még tovább növeli ezt az élményt a jitter megszüntetésével, csatlakoztatva a Receivert a kompatibilis BD-lejátszóhoz, a DBT-3313UD-hez. Három HDMI kimenet (két párhuzamos a fő szobában és egy független egy másik szobában), emellett még 3 zóna / 3 forrás multi-room szolgáltatás is megtalálható rajta, hogy egy igazi otthoni szórakoztató központ szolgálja Önt. Végezetül az AVR-X4000 rendelkezik az Audyssey MultEQ XT32-vel is, az elérhető legpontosabb szoba korrekciós technológiával. Az ultra nagy felbontású szűrők alkalmazásával az összes hangcsatorna a legprecízebb beállítást kapja, beleértve a két független mélynyomót is; a rendszer legnyilvánvalóbb előnye tisztán hallható az alacsony frekvenciás tartományban is, ott, ahol korrekcióra a legnagyobb szükség van. Az Audyssey LFC akusztikai algoritmusokat használ, hogy megakadályozza a basszus átterjedését a falakra és zavarja a szomszédokat, miközben megtartja a basszus minőségét a hallgatási szobában.
Minden új X-sorozatú AVR a tökéletes megoldást nyújtja az egyedi szórakozási igényeihez, minden árkategóriában.Fontosabb funkciók:
AVR-X3000 7.2 csat. AV Receiver:
• 180W x 7 csat. - Kiváló minőségű diszkrét erősítő az erőteljes hangért • Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio és Dolby ProLogic IIz • Tömörített Audio Visszaállítás • Fejlett hálózati képesség
o DLNA1.5 hitelesített o HD Audio streaming, hézagmentes támogatás o AirPlay audio streaming, Windows 8/RT kompatibilis o Spotify és last.fm zenei szolgáltatás támogatása (ahol elérhető) o vTuner Internet Radio o Flickr fénykép Streaming o Új Denon Remote App – iOS-hez és Android-hoz • 6 +1 (elöl) HDMI bemenet 3D és 4k támogatással, InstaPrevue • Analóg és digitális videó felkonvertálás akár 4k-ra • 2x HDMI kimenet (fő + zóna) és Audio Return Channel • Előlapi USB bemenet: iPod / iPhone kompatibilis, digitális • Audyssey MultEQ XT Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ, Audyssey Pro kompatibilis • Audyssey DSX és DTS-Neo:X 7.1 csatornás feldolgozás • Továbbfejlesztett multi-zóna (2 zóna / 2 forrás) • Digital Multi Zone - HDMI / optikai / koaxiális digitális jelek különböző zónákban • 7.2 csat. pre-out • IP Control & RS-232 vezérlés • DSD HDMI támogatás • Setup Assistant és 9 nyelvű Fejlett GUI - egyszerű beállítás és működés • Automatikus kikapcsolás és alacsony készenléti fogyasztás • Kapható fekete színben
AVR-X4000 integrált 7.2 csat. Network Receiver további jellemzői:
• 200W x 7 csat. - Kiváló minőségű diszkrét erősítő az erőteljes hangért • D.D.S.C.-HD Circuit AL24 Processing Plus • Denon Link HD • 9.2 jelfeldolgozás - független subwoofer csatornák, 11.2 pre-out • Audyssey MultEQ XT32 és Audyssey LFC • Alumínium előlap lehajtható ajtóval és a nagy 2-soros FL kijelzővel • 2 +1 Triple HDMI kimenet (2 HDMI egyszerre + 2. zóna) • Audyssey DSX és DTS-Neo:X 9.2 csat. jelfeldolgozás • 11 hangsugárzó csatlakozó a magasság / szélesség / B hangsugárzókhoz • Phono bemenet • Több zóna kezelése (3 zóna)