A Denon bemutatja az új középkategóriás AVR-X3100W Network AV Receiver-t

2014-06-18
Vissza a hírekhez


2014 június 13. – A Denon, mint a kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termékek egyik vezető gyártója nagy örömmel mutatja be legújabb X szériás hálózati AV receiverét. A már bemutatott AVR-X2100W és AVR-X1100W mellett az új AVRX3100W még több kiemelkedő funkciót és kimagasló hangminőséget nyújt a házimozi felhasználók számára. Figyelemre méltó a fejlett multi-zóna funkció, az előerősítő kimenet és azok az egyedi installációs opciók ami által az egész otthon valós szórakoztató központtá válik. Ugyanakkor a Denon kifejlesztett egy új Eco üzemmódot, amely egyedülálló az energiafogyasztás kezelésében, amely továbbviszi a cég politikáját a zöld környezetvédelemben anélkül, hogy mindez a teljesítmény és a hangminőség rovására válna. Az új AVR-X3100W csatornánként 180 wattos minőségi végerősítőkkel rendelkezik, így képes a ragyogó mozihang és a részletgazdag zene lejátszásra is. A fejlett audio dekódoló rész magában foglalja a legújabb magas felbontású veszteségmentes dekódereket, beleértve a Dolby TrueHD-t és a DTS-HD Master Audio-t is. Van még lehetőség további 3 audio dekódolásra is a front, vagy a magassági hanghatás bővítésével, mégpedig a Dolby Pro Logic IIz, a DTS Neo: X és az Audyssey DSX által. Az igényes felhasználók bizonyára értékelik azt, hogy a receiver az optimális hangminőség érdekében az Audyssey audio technológiák teljes csomagját tartalmazza, amely magában foglalja a MultEQ XT szoba akusztika mérést és korrekciót. A mellékelt mérő mikrofonnal a MultEQ XT rendszer először leméri a hangfalak és a mélysugárzó tényleges frekvencia átvitelét, majd gyorsan több precíziós digitális szűrőt generál, amelyek biztosítják a lehető legegyenletesebb átvitelt. Az AVR-X3100W emellett elő van készítve az Audyssey MultEQ Pro-ra is.


Nem kevesebb, mint 8 HDMI bemenet található az AVR-X3100W-n: 7 HDMI bemenet a hátlapon, valamint egy HDMI bemenet az előlapon, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen csatlakoztathassuk kedvenc játékkonzolunkat, HDTV kameránkat, vagy más HDMI-eszközünket. A kettős HDMI kimenet támogatja a különböző program forrásokat, így élvezheti a surround hangzású filmeket a fő és egy más forrásból származó különálló sztereó video programot a második szobában. Az AVR-X3100W fejlett video processzora kezeli a jövőbeli 4K Ultra HD 50/60 Hz-es teljes felbontású tartalmakat, valamint rendelkezik a 4:4:4 Pure Color 4K mintavételezéssel az átmenő adatfolyamhoz – mindkét funkció megfelel a legújabb HDMI specifikációnak. A 7.2 csatornás előerősítő szekció, az RS232 port és a flexibilisen választható erősítő funkciók még a legigényesebb rendszer installálók igényeit is kielégítik a multi-room felhasználás és az otthoni automatizálás tekintetében. Az AVR-X3100W is rendelkezik az Imaging Science Foundation videó minőséget igazoló tanúsítvánnyal és fel van
szerelve a teljes ISFccc fejlett video kalibrációs vezérlő csomaggal. Sok hordozható eszköz rendelkezik már Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal és az AVR-X3100W-be beépített Bluetooth vezeték nélküli technológia lehetővé teszi, hogy streamelje kedvenc zenéit akár 8 Bluetooth-kompatibilis eszközről – mint például az okostelefon, hordozható audio lejátszó, vagy tablet. A beépített Wi-Fi vezeték nélküli technológia által az AVR-X3100W csatlakozik az otthoni hálózaton keresztül az internetre, megnyitja a kaput a világ összes zenéihez az internetes rádióállomásokon, valamint a streaming előfizetéses szolgáltatáson, a Spotify-on keresztül – a legújabb Spotify Connect használatával. Az AirPlay segítségével vezeték nélkül hallgathatja kedvenc zenéit a hordozható iOS készülékéről, beleértve az iPhone, iPod touch és iPad eszközöket. A DLNA 1.5 tanúsítvány által lehetővé válik, hogy csatlakozzon egy PC-hez, Mac-hez, vagy NAS szerverhez az otthoni hálózaton keresztül vezeték nélkül, tovább bővítve a rendszer streaming képességeit. A teljes kényelem érdekében a front
USB portra csatlakoztathat USB-tárolóeszközt, vagy iDevice-t is – ahol a lejátszás és a töltés egyszerre történik. A Denon Remote App lehetővé teszi, hogy könnyen vezérelje a AVR-X3100W-t a hordozható eszközökről – elérhető az Apple és az Android készülékekre, valamint a Kindle Fire-re is. A továbbfejlesztett Setup Assistant és a fejlett grafikus felhasználói felület nagyon kényelmes beállítást biztosít még a kezdők számára is. Az új ECO mód által csökkenthetjük a teljes energiafogyasztást és a képernyőn az Eco Meter lehetővé teszi, hogy látható legyen az energiafogyasztást csökkentő hatás. Az Auto Eco üzemmód automatikusan kapcsol a normál és az Eco mód között a kiválasztott hangerőtől függően. Az erősítő blokk képes meghajtani az alacsony impedanciájú hangsugárzókat is, egészen 4 ohm impedanciáig, így a kompatibilitás és a stabilitás gyakorlatilag bármilyen hangfal modellel lehetséges.

Az új AVR-X3100W – egy újabb lépcsőfok a nagysikerű Denon X-sorozatban, amely a tökéletes válasz a mai egyéni szórakoztató központok és a szükséges vezetéknélküli kapcsolatok igényére, minden árponton – júliustól lesz elérhető fekete színű kivitelben a Denon kereskedőknél.


Denon AVR-X3100W 7.2 csatornás Network AV Receiver – Főbb jellemzők

• 180 W x 7 csatorna, minőségi diszkrét erősítő az erőteljes és részletes hangzásért
• Beépített WiFi kettős antenna, beépített Bluetooth
• A legújabb HDMI szabvány, 4K Ultra HD 50/60 Hz Pass-through és 4:4:4 szín felbontás
• Advanced Video Feldolgozás, felskálázás 1080p-ig és 4K Ultra HD 50/60Hz
• 8 HDMI bemenet (beleértve 1 előlapi), 2 HDMI kimenet (fő / zóna)
• ISF tanúsítvány
• Audyssey DSX és DTS Neo:X
• A streaming formátumok széles támogatása, beleértve a DSD és AIFF streaming-et
• Spotify Connect (előfizetés szükséges)
• AirPlay és DLNA zene streaming
• Fejlett ECO mód ki / be / automatikus üzemmód
• Audyssey MultEQ XT Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ
• Audyssey Pro ready
• RS232 vezérlés
• Továbbfejlesztett Setup Assistant és a grafikus felhasználói felület (GUI hibrid, 9 nyelven)
• Fekete színben kapható