A Denon bemutatja az új Dolby Atmos hangzással rendelkező AV Receivereit!

2014-06-24
Vissza a hírekhez

2014. június 23. – A Denon, mint a prémium home és personal audio termékek egyik vezető gyártója a mai napon bejelentette, hogy a legújabb AV Receivereit a lenyűgöző, többdimenziós Dolby Atmos technológiával dobja piacra. Várhatóan szeptembertől lesznek kaphatóak az új modellek, az AVR-X4100W és az AVR-X5200W. Ezek lesznek az első Denon AVR modellek, melyek rendelkeznek már a Dolby Atmos-szal.

A Dolby Atmos-szal a hang életre kel minden irányból, emellett a házimozi megtelik elképesztő tisztasággal, erővel, részlettel, és mélységgel.
“Ez egy olyan végrendelet, ahol az egyedülálló Dolby Atmos elhozza mindazt, amit a világ néhány vezető filmese már elfogadott úgy, mint a mesemondó eszközt,” mondta Yoshinori Yamada, a Denon audio és video termékek Global Business csoportvezetője. “Itt minden részlet életre kel és a közönség úgy érzi, mintha az akciófilm közepén lenne. Ez az élmény nem hasonlítható a mai házimozihoz.”

Flexibilis hangsugárzó konfigurációk
Az összes Dolby Atmos kompatibilis Denon receiver rendelkezik azzal a jelfeldolgozási teljesítménnyel, amely futtatni képes az Audyssey MultEQ XT32 kalibrációt, a 9 csatornás Dolby Atmos elrendezés esetén az 5.1.4, vagy a 7.1.2 hangfal konfigurációkkal – melyeket mennyezeti, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzókkal építenek ki. A 5.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 5.1 hangszóró elrendezés, ezt egészíti ki a 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzó. A 7.1.2 konfiguráció alapja a 7.1 hangszóró elrendezés 2 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzókkal.

Az AVR-X5200W jelfeldolgozó képessége támogatja a teljes 11 csatornás Dolby Atmos beállítást; kihasználva a 7.1.4 Dolby Atmos konfigurációk előnyeit. A 7.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 7.1 hangszóró elrendezés, melyet kiegészít a 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzó.

A Dolby Atmos-ról:
A Dolby Atmos® lenyűgöző, többdimenziós hangot biztosít, amely bizonyos hangokat bárhol elhelyez és mozgat a szobában, beleértve azt az általános funkciót, hogy a szórakozást élőben és az egész közönséget körbevéve biztosítja. A mozitermekben való bevezetése, 2012 óta a Dolby Atmos-t már felkarolták a nagy hollywoodi stúdiók, többek között hét Oscar® díjas rendező és 16 Oscar-díjas hangmérnök is. Még ebben az évben a házimozi rajongók élvezhetik a Dolby Atmos-t a saját otthoni mozirendszerükben. Ha többet szeretne megtudni a Dolby Atmos-ról és a házimoziról, kérjük látogasson el a Dolby Lab Notes blogjára: http://wp.me/p3kGgm-aX