Denon AVR-X1200W és AVR-X2200W AV rádióerősítők

2015-06-18
Vissza a hírekhez

A Denon bemutatja két új hálózati AV Receiverét Dolby Atmos és DTS:X dekóderekkel, valamint teljes 4K / HDCP 2.2 támogatással


2015. június 17. – A Denon, mint a világ egyik vezető, kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termék gyártója, a mai napon bemutatta két új 2015-ös Network AV receiverét,melyek egyedi jellemzőkkel és hangoptimalizáló motorokkal rendelkeznek. A nagysikerű elődök alapjaira épülve, az új Denon AVR-X2200W és AVR-X1200W 7.2 csatornás házimozi központok számos fejlett funkciót és erőteljes hangzást nyújtanak. Figyelemre méltó, hogy az új AVR-ekbe már beépítették a Dolby Atmos dekódert és készen állnak a vadonatúj, magával ragadó surround hangzás formátumra, a DTS:X-re is. Csak le kell tölteni egy ingyenes firmware frissítést, ami még ebben az évben elérhető lesz. Minden új Denon AVR alapfelszereltsége a legújabb verziójú HDMI, beleértve a teljes 4K Ultra HD támogatást, a HDR és HDCP 2.2 képesség által pedig jövő biztos minden HDMI bemenet. Az AVR-X2200W és az AVR-X1200W várhatóan júliustól lesz rendelhető a hivatalos Denon kiskereskedőknél.
AVR-X1200W: A tökéletes 3D hangzás a kezdő házimozi rajongók számára Az AVR-X1200W 7.2 csatornás Network AV Receiver már elhozza a felső kategóriás Denon AV modellek technológiáit és egy eddig soha nem látott értéket nyújt. A hét csatorna mindegyike 145 wattos és a diszkrét erősítő tervezés biztosítja azt, hogy a hangszórókra jutó jel erőteljes, kontrollált és részletgazdag. A házimozi élmény további fokozásához az AVR-X1200W fel van szerelve Dolby Atmos dekóderrel és Dolby Surround keveréssel, ami magával ragadó többdimenziós hangzást biztosít a magasság, vagy a mennyezeti hangszórókon keresztül, vagy az egyszerűen telepíthető Dolby Atmos engedélyezett felfele sugárzó hangszórók által akár 5.1.2 konfigurációban. Ezen kívül elő van készítve a DTS:X és DTS Neural:X keverés funkcióra is, így egy magával ragadó hangzást hozhat létre a hallgató körül, nem számít a telepített hangsugárzók száma (kérjük keresse fel a http://www.denon.com/dtsx oldalt a további információkért).

A híres Denon hangminőség mellett az AVR-X1200W beépített Bluetooth zenei

streaming lehetőséget kínál az okostelefonok számára és emellett még a Wi-Fi segítségével könnyedén csatlakozhat az otthoni hálózatra. A csatlakozás után az AVRX1200W a szó szoros értelmében megnyitja a nappalit a korlátlan zenei források és lejátszási lehetőségek, köztük az Apple AirPlay, hálózati tárolók (NAS), Internet Radio és a Spotify Connect (amennyiben rendelkezésre áll; előfizetés szükséges) számára. A nagy felbontású audio fájlok, mint a FLAC, AIFF vagy DSD is támogatottak és kifogástalan hangminőségben lejátszhatóak. Hogy könnyebben kordában tarthassunk minden funkciót, az új Denon AVR Remote App működik az iOS és az Android készülékeken is.

Ha megnézzük a videó részt, az AVR-X1200W tele van számos fejlett funkcióval és kompatibilis a legújabb HDCP 2.2 specifikációval is minden HDMI bemenetre, ami szükséges a 4K Ultra HD másolásvédett tartalmak megtekintéséhez. Összesen hat HDMI bemenet található rajta, amelyek közül az egyik kényelmesen, az előlapon van elhelyezve. Ez bőségesen elég a modern HDMI eszközök, például set-top-boxok, játékkonzolok, Blu-ray lejátszók és streaming eszközök csatlakoztatásához, valamint a TV hanghoz az ARC-n keresztül (Audio Return Channel) egyetlen HDMI csatlakozással a receiver és a TV között. Az AVR továbbá támogatja a teljes sebességű 4K Ultra HDt, a 4:4:4 Pure Color al-mintavételi jelátvitelt, a HDR-t és a BT2020 támogatást. Hogy el ne felejtsük, természetesen a 3D kompatibilitás elérhető minden HDMI bemeneten.
AVR-X2200W: A videó specialista az igényes, de árérzékeny mozirajongók számára

Osztozik az alapvető értékeken és jellemzőkön a kisebb terstvérével, de az új AVRX2200W egy csatornánként 150 wattos erősítővel rendelkezik, így még erősebb és emellett az audio minősége is jobb. Az összesen 8 HDMI bemenettel és 2 HDMI kimenettel ez az AVR készen áll arra, hogy elegánsan kezeljen szinte minden HDMIeszközt, amit valaha is rácsatlakoztatunk. Emellett egy erőteljes videó processzort is tartalmaz, ami képes felkonvertálni és átkódolni a normál felbontású és HD video forrásból (analóg és digitális bemenetekről) a jeleket akár 4k-Ultra HD felbontásra, a végső vizuális élményhez. A bemenetek szélesebb körű skálájával és a második zóna pre-out vezérlési lehetőségeivel az AVR-X2200W igazán sokoldalú és komoly AV vezérlő központ, igen kedvező áron.

Az exkluzív Denon Setup Assistant együtt a Quick Start Guide-al az, amely biztosítja egy Denon AV Receiver gyors és könnyű beállítását. Az Audyssey MultEQ XT automatikus szoba akusztika mérési és korrekciós rendszer beállítja a telepített hangsugárzókat az adott szoba akusztikájához, így az eredmény a legsimább, legtermészetesebb hangkép. Az Audyssey Dynamic Volume valós idejű hangerő beállítást kínál, míg az Audyssey Dynamic EQ feljavítja a rendszer térhatású hangzását még alacsony hangerőszint mellett is. Ez a teljes csomag gondoskodik a gondtalan működtetésről és a könnyű kezelhetőségről, valamint ezzel egyidőben az optimális hangélményről is.

Miközben ilyen csodálatos és erőteljes következő generációs funkciókkal van felvértezve, az új X sorozatú modell rendelkezik az egyedi Denon Eco üzemmóddal is. Ez biztosítja azt, hogy lecsökkentsük a teljes energiafogyasztást és rendelkezik egy képernyőn megjelenő Eco Meter kijelző funkcióval is, amely láthatóvá teszi az energia fogyasztást csökkentő hatást, ha szükséges. Az Auto Eco üzemmód automatikusan vált a normál és az Eco mód között, attól függően, hogy milyen hangerőt választott.

Denon AVR-X1200W 7.2ch Network AV Receiver – Főbb jellemzők

• 145Wx7 csatornás kiváló minőségű diszkrét erősítő az erőteljes és részletes hangért

• Beépített Dolby Atmos; DTS:X Ready (firmware frissítés később, 2015-ben)

• Advanced quad-core 32 bites DSP processzor

• A legújabb HDMI szabvány 4K / 60Hz teljes rátás jeltovábbítás minden bemeneten, 4:4:4 felbontás, HDR, BT2020

• 6 HDMI bemenet (1x elöl) és 1 HDMI kimenet teljes HDCP 2.2 támogatással

• Beépített WiFi kettős diversity antenna, beépített Bluetooth

• Előlapi USB bemenet

• Továbbfejlesztett Denon Sound mérnöki tervezés

• A streaming formátumok széles támogatása, beleértve a nagy felbontású DSD, FLAC és AIFF fájlokat

• AirPlay és DLNA zenei streaming; Spotify Connect (ahol elérhető); Internet Radio

• Fejlett ECO üzemmód ki / be / auto beállítással

• Audyssey MultEQ XT Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ

• Multiroom / Multisource a független második szoba audio-hoz – a hangszóró terminál kijelölhető

• Új Denon AVR Remote App (elérhető az Android és iOS eszközökre)

• Távirányító

• Setup Assistant 9 nyelven

• Színkódolt hangsugárzó csatlakozók

• Egyszerű beállítás, könnyű kezelhetőség

• Kapható fekete színben

Denon AVR-X2200W 7.2ch Network AV Receiver – További jellemzők

• 150Wx7csatornás kiváló minőségű diszkrét erősítő az erőteljes és részletes hangért

• Válogatott audio alkatrészek a legjobb hangminőség érdekében

• 8 HDMI bemenet (1x elöl) és 2 HDMI kimenet teljes HDCP 2.2 támogatással

• Advanced Video Processing a kisebb felbontású jeleket felskálázza akár 1080p-re és 4k Ultra HD-re, az analóg és digitális videó bemenetekről egyaránt

• Multiroom / Multisource a független második szoba audio-hoz – a kijelölhető hangszóró terminálon, vagy a pre-out kimeneten keresztül

• ISF tanusítvány

• Ergonomikus távirányító, egyszerű kezelés