Denon: 2010-es középkategóriás AV rádióerősítők

2010-06-21
Vissza a hírekhez
A Denon két új AV rádióerősítője közül az AVR-2311 hozza a ma a középkategóriától elvárt tudást, az AVR-3311 viszont már internet rádiót, IP-Control funkciót és hálózati audio és képátvitelt is kínál.

A két új Denon középkategóriás AV vevőerősítő természetesen már a 3D kompatibilis, „Audio Return” csatornát és CEC vezérlést is biztosító 1.4a verziójú HDMI csatlakozással rendelkeznek, az AVR-3311-nek két ilyen kimenete van. Ugyancsak magától értetődően a HD hangformátumok, így a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamok dekódolására is képesek az új modellek, valamint a magassági hangcsatornákat létrehozó Dolby Pro Logic IIz-re is. Az AVR-3311-be a front hangteret magasságban és szélességben is bővítő csatornákat előállító Audyssey DSX processzálást is beépítik.Az Anchor Bay Technologies VRS videoprocesszorának köszönhetően az összes analóg és digitális szabványfelbontású bemeneti videojelet akár 1080p formátumú digitális kimeneti jellé képesek konvertálni az új erősítők. A Denon saját video áramkörökkel tovább képoptimalizáló funkciókat is kínál, például zajcsökkentést és az AVR-3311-ben kiterjedt video (EQ) beállításokat.A két új AV rádióerősítő előlapján lévő USB port iPod/iPhone készülékek digitális csatlakoztatását biztosítja, a tömörített hangok minőségét pedig egy erre szolgáló hangrestauráló eljárás javítja.

Az AVR-2311 egy második, az AVR-3311 pedig három zóna hangellátására is alkalmas, rendszerbe integrálásukat RS-232 vezérlőinterfész és 12V-os indítójel kimenetek teszik lehetővé. A két modell Audyssey MultEQ (az AVR-3311 MultEQ XT) mérő-kalibráló rendszert kapott, és működik bennük az Audyssey Dynamic Volume valamint Dynamic EQ hangoptimalizáló eljárások is.A nagyobb tudású AVR-3311 a gyártó Dynamic Discrete Surround Circuit (D.D.S.C.-HD) elnevezésű analóg elektronikájának köszönhetően részletesebb, pontosabb hangot produkál. Az AVR-3311 Ethernet (LAN) csatlakozóján keresztül a világhálóra csatlakozva internetes rádiókat szólaltathat meg, a Flickr képmegosztót is képes elérni, illetve az otthoni hálózaton át PC-ről kép- és hangfájlok bitfolyamait fogadhatja. Az IP-Control funkcióval az AVR-3311 egy webes böngészőből is kezelhető, és Windows 7 kompatibilis, ami azt jelenti, hogy az új Microsoft operációs rendszer „Play To” funkciójával azonnal átküldhető a kijelölt médiafájl bitfolyama az erősítőbe.

Azt még nem tudni, hogy a 7 x 135 Watt (6Ω, DIN) teljesítményt biztosító, fekete házú AVR-2311, valamint a fekete és „prémium ezüst” kivitelű, 7 x 165 Wattos (a hét szokásos hangszóró-csatlakozó mellett front magassági és front szélességi hangszóróknak is csatlakozást biztosító) AVR-3311 mikor és mennyiért lesz idehaza kapható (a német piacon augusztusban jelennek meg).

forrás: www.hazi-mozi.hu