Az új Marantz UD7007 csúcskategóriás univerzális lemez lejátszó

2013-05-14
Vissza a hírekhez

Az új Marantz UD7007 csúcskategóriás univerzális lemez lejátszó elkápráztatóan tiszta képet ad a Blu-ray lemezekről, hangja pedig lenyűgöző


Eindhoven, 2012. augusztus 30 –A Marantz büszkén jelentette be új zászlóshajóját, az UD7007 3D Blu-ray lejátszót. A sokszorosan díjnyertes elődje, az UD7006 nyomdokain haladva ez az új univerzális lejátszó tovább erősíti a Marantz készülékek megalapozottan jó hírnevét, újabb bizonyítéka a gyártó innovációjának, a lejátszót pedig további finomításokkal és a tovább tökéletesített hálózati képességeivel újabb magasságokba emelte.
Az új Marantz UD7007 univerzális lemez lejátszó rendkívül rugalmas, gyakorlatilag valamennyi ismert lemez-, valamint digitalis audió és videó formátummal megbirkózik. A tulajdonosainak különösen sok örömet fog majd szerezni a Blue-ray lemezek lejátszása során a káprázatosan tiszta és életteli kép, zenét hallgatva pedig a készülék hihetetlenül tiszta és részletező hangjával fogja lenyűgözni a hallgatóit, ha nagyfelbontású DVD-audió, vagy SACD lemezt, vagy digitális állományt játszik le vele. Az Ethernet csatolójának és sokrétű hálózati kapcsolódási lehetőségeinek köszönhetően az UD7007 a legtöbb ismert digitális és audió tartalmat (a FLAC-HD és a DivX Plus HD formátumú fájlokat is beleértve) is ragyogó minőségben tudja lejátszani a helyi hálózatról, de gond nélkül tud az online szolgáltatásokhoz, így például a YouTube-hoz és az igény szerint letölthető műsorokat kínáló Netflix-hez is csatlakozni. Kettő, a 3D megjelenítést is támogató HDMI kimenetének és a sokféle beállítási lehetőségének köszönhetően rugalmasan építhető be a házimozi vagy HiFI rendszerekbe, a finom-hangolhatósága révén pedig minden körülmények között a legtöbbet tudja kihozni az adott rendszerből.
Minden más Marantz lejátszóhoz hasonlóan itt is a zenei megszólaláson van a fő hangsúly, így nem véletlen, hogy a készülék tele van zsúfolva egyedileg válogatott, csúcsminőségű alkatrészekkel és egy külön audió kártya gondoskodik a lehető legjobb színvonalú megszólalásról. CD és SACD lemezek lejátszásánál a lehető legjobb analóg sztereó hangminőség elérése érdekében 32 bites/192 kHz-es DA-átalakító áramkörök dolgoznak a lejátszóban, az analóg audió kimeneti áramkörökben a más készülékekben már ragyogóan bevált Marantz HDAM audio technológiát találjuk. Mindezek a fejlesztések most is azt a minőségű és felbontású hangot adják, ami miatt a természetesen megszólaló zene szerelmesei olyan nagyra értékelik a Marantz készülékeket. Az UD7007 lejátszón a csúcsminőségű hangzás biztosítása érdekében szimmetrikus XLR audió kimeneteket is találunk. A gyorsbetöltő és csúcsminőségű mechanika egy árnyékolt alumínium kalitkában van elhelyezve, a nemkívánatos rezgések ellen pedig merev acél készülék talplemez védi a lejátszót. A készülék fém háza is igen merev, a kettős fenéklemez különös stabilitást ad a készüléknek és hatékonyan oltja ki a rezgéseket. A készülék belsejébe épített elektronika öt kamrában van elhelyezve, így hatékonyan védettek az egyes egységek a torzulás, a keresztszennyezés ellen és a lehető legjobb hang- és képminőséget szolgáltatják.
A magas minőségű műszaki tartalommal és a hagyományosan esztétikus külsővel jellemezhető Marantz UD7007 egyedülállóan tökéletes megoldás lehet a minőségi házimozi és audió rendszereket kereső felhasználók számára. Mivel a Marantz mindig is élen járt a felesleges energiapazarlás elleni küzdelemben, ennél az új készüléknél is tovább csökkent a nyugalmi áramfelvétel, a készülék automatikusan ki is kapcsol, ha meghatározott időn át semmilyen újabb művelet elvégzésére sem kap utasítást. Az UD7007 október végétől fekete és a hagyományos ezüst-arany kivitelben lesz kapható.

Az UD7007 univerzális Blu-ray lejátszó legfőbb jelelemzői:
• Blu-ray lemezek, DVD, DVD-Audio, SACD és CD-lemezek lejátszása
• Hálózatképes, audió és videó tartalmak hálózaton keresztüli lejátszása (DLNA 1.5 tanúsítvány)
• MP3, WMA, FLAC HD, DivX HD, AVCHD és JPEG kompatibilitás
• A Marantz Remote App alkalmazással teljesen távvezérelhető egy új generációs Marantz rádióerősítőről
• 32 bites/192 kHz-es DAC és csúcsminőségű sztereó analóg kimenő fokozat HDAM áramkörökkel
• Szimmetrikus XLR és aranyozott RCA kimenetek
• Merevített ház második acél talplemezzel
• 2 x HDMI kimenet, külön az audió és a videó jelek számára
• Teljesen árnyékolt,  gyors betöltésű mechanika, ventillátor nélküli kivitel a csendes üzem érdekében
• YouTube Leanback és Netflix VOD támogatás (ahol elérhetőek ezek a szolgáltatások)
• HDMI - 3D előkészítés, CEC
• Tartozék HIGH SPEED HDMI kábel