Az új Audiolab Q-DAC és M-PWR végerősítő június végétől kapható!

2013-05-30
Vissza a hírekhez

Az Audiolab Q-DAC-ot és az M-PWR végerősítőt először a Bristol Show-n láthattuk. Az Audiolab új LAB sorozatának e két tagja az eddigieknél is megfizethetőbb lesz. A Q-DAC-nak és az M-PWR-nek az árusítása júniusban kezdődik meg az angol piacon kb. 400 és 500 fontos áron.A Q-DAC alapvetően a díjnyertes M-DAC digitál-analóg konverter néhány szolgáltatástól megfosztott, lecsupaszított verziója, ami lehetővé teszi a még elérhetőbb árazását. Abban nincs változás, hogy mint a nagyobb testvére a Q-DAC is egy digitális előerősítő valamint egy fejhallgató erősítő is egyben.
Az IAG tervezésért felelős igazgatója Peter Comeau szerint „az M-DAC teljesítményének 98-át nyújtja 200 fonttal kevesebbért”.
„A Q-DAC ugyanazon az áramköri terven alapul, mint az M-DAC, csak néhány kevésbé fontos elemet eltávolítottunk, de megőriztük a minőség szempontjából fontos alkatrészeket.”
Ez azt jelenti, hogy nem rendelkezik távirányítást lehetővé tevő áramkörrel, valamint nincsenek szimmetrikus kimenetek, és egy kisebb kijelző került a készülékre. Emellett csak egy coax és egy optikai digitális bemenettel rendelkezik, amelyekből az M-DAC-on kettőt-kettőt találhatunk. Rajta is csak egy USB bemenet van a nagyobb testvéréhez hasonlóan.A fő részegységek között az ESS Sabre32 digitális-analóg átalakítót találjuk meg egy 32 bites processzor társaságában, ami a nagyfelbontású audio fájlokat kezeli. Az USB és a koaxiális bemenetek 24/192 kHz-ig, míg az optikai csak 24/96 kHz-ig fogad jelet.
Az M-DAC-hoz hasonlóan 7 digitális filter-rel rendelkezik, amelyek segítségével a hallgató a saját ízléséhez igazíthatja a hangzást.
Szintén új készülék az Audiolab LAB sorozatában az M-PWR sztereo végfok, ami 40 W-os teljesítménnyel rendelkezik 8 Ohm-ra. A készülék hátulján RCA és szimmetrikus XLR bemeneteket találhatunk, és egy pár hangszóró kimenetet.
Mindkét komponens mérete megegyezik, mindössze 25 cm szélesek és 23,6 cm mélyek, ami megegyezik az M-DAC szélességi méretével. A készülékek június végétől lesznek elérhetők ezüst és fekete színben.