2013-as felsőkategóriás Yamaha AV rádióerősítők

2013-04-23
Vissza a hírekhez

A Yamaha AVENTAGE sorozatú új felsőkategóriás AV vevőerősítők, az RX-A730 és RX-A830 is a készülékházuk közepe alatti 5. lábbal csökkentik annak rezonanciáját, az utóbbinak pedig két párhuzamosan működő HDMI kimenete is van.

Az új Yamaha AVENTAGE AV vevőerősítők is az „Anti Resonance Technology (A.R.T) Wedge” elnevezésű konstrukciós megoldással, azaz a készülékház közepén elhelyezett transzformátor alatti 5. lábbal csökkenteni a rezgéseket, és előlapjuk is alumíniumból készül.Mind az RX-A730 (fent), mind az RX-A830 7.2 csatornás modell rendelkezik a megszokott hálózati funkciókkal, így Apple AirPlay zeneeléréssel, vTuner internetrádiókkal Napster zeneszolgáltatással, zenefájlok DLNA elérésével. Az erősítők 1.4a verziójú HDMI csatlakozásukon át többek között 3D és 4K videojelek továbbíthatóak, valamint az analóg és digitális források 4K felskálázására is alkalmasak. Mindkettőnek van az előlapon MHL kompatibilis bemenete, amin át megfelelő mobiltelefonról is fogadhatnak HD videót 7.1 csatornás hanggal, valamint USB bemenete tárolóeszköz illetve iPod/iPhone/iPad csatlakoztatására.

Mindkét erősítő le tudja játszani az akár 24 bit/192kHz-es FLAC és WAV fájlokat PC-ről vagy médiaszerverről, és vezérelhető a gyártó „AV Controller App” alkalmazásával iOS vagy Android okostelefonról vagy táblagépről is.A 7x100W teljesítményű RX-A830 egy második B zóna HDMI valamint egy 7.2 csatornás előerősítő kimenettel is rendelkezik, és tanítható távirányítót mellékelnek hozzá.

Az új modellek ECO üzemmódja is 20%-kos energia-megtakarítást ígér a normál üzemmódhoz képest.

forrás: hazi-mozi.hu