A 2013-as alap Pioneer AV rádióerősítők újdonságairól

2013-04-30
Vissza a hírekhez

A Pioneer 2013-as VSX szériájú hálózati AV rádióerősítői még teljesebb okostelefon kompatibilitást, nagyfelbontású hangfájl-lejátszást, 2. zóna HDMI kimenetet, 4K Ultra HD jelátvitelt és felskálázást, valamint új vezérlő alkalmazást kínálnak.
A Pioneer új AV rádióerősítő sorozatát a 7.2 csatornás VSX-1123, VSX-923, a 7.1 csatornás VSX-828, az 5.1 csatornás VSX-528 és a hálózati funkciókkal nem rendelkező VSX-423 és VSX-323 alkotják.

Az iPhone/iPod-on tárolt zenék minden új modellel lejátszhatóak, a VSX-1123, VSX-923 és VSX-828 pedig a lemezborító és a kísérőadatok megjelenítési lehetőségével az összes iPad változatról is képes erre. A vevőerősítők a megfelelő kábelen át töltik is a csatlakoztatott iPhone/iPad/iPod-ot.

A Pioneer ControlApp és iControlAV2013 alkalmazások legújabb változatai tovább bővítik a vevőerősítők vezérlési és házi-mozi beállítási lehetőségeit iPhone/iPad/iPod-ról és Android készülékekről egyaránt. A két alkalmazás új funkciójával elérhetőek az eszközön tárolt zenetárak, és lejátszási listák hozhatóak létre, amik aztán vezeték-nélküli kapcsolaton át küldhetők a rádióerősítőnek. A VSX-828, VSX-528-hoz használatos ControlApp alkalmazással többek között a bemenetek menedzselhetőek, audió és hangmód beállítások hajthatóak végre és tartalmak bitfolyamai kezelhetőek. A VSX 1123, VSX-923-hoz használható új iControlAV2013 teljesen újjátervezett kezelőfelületet, a funkciók gyorsabb elérését biztosító érintésvezérlést valamint az energiahatékonysági beállításokhoz külön „ECO MANAGER” oldalt kapott.A VSX-528 és minden e feletti új modell előlapján ott a HD, 3D video, sokcsatornás audió jelátvitelre és Android készüléket tölteni képes MHL 2.0 (Mobile High Definition Link) csatlakozó.

Az új hálózati vevőerősítőkre közvetlenül vezeték-nélküli kapcsolaton át zenei bitfolyamok küldhetőek a HTC okostelefonokról azok HTC Connect alkalmazásával, amellyel a zenelejátszás és a hangerő is kontrollálható.

A VSX-1123 és VSX-923 a már Mac-en is használható Pioneer AV Navigator interaktív telepítési és használati útmutatójával is rendelkeznek, amivel a felhasználók az AV rádióerősítők összes új funkcióját felfedezhetik.

Az új hálózatra csatlakozó modellben is ott a számítógépes iTunes zenetárban és iPhone/iPad/iPod touch eszközön tárolt zenéket lejátszó AirPlay.

A Pioneer VSX-1123, VSX 923, VSX-828 és VSX-528 készülékek USB-n vagy hálózaton át már nemcsak a WAV és FLAC, de az Apple Lossless és az AIFF fájlokat is lejátsszák, ráadásul megszakításmentesen, azaz az egymás utáni zeneszámokat folyamatosan. A VSX-1123 DSD (Direct Streaming Digital) formában tárolt audiofájlok lejátszására is képes az előlapi USB-n át.

Minden új hálózati modell hozzáférést biztosít internetes rádiókhoz vTuner-en át, és DLNA 1.5 tanúsítvánnyal rendelkezik zenei tartalmak elérésére hálózati kompatibilis szerverről, számítógépről, okostelefonról.

Az összes új Pioneer vevőerősítő alkalmas a 4K Ultra HD videojelek továbbítására, a VSX-1123 és VSX-923 pedig képesek fel is skálázni erre a felbontásra a bemeneti HDMI videojeleket.

A VSX-1123 és VSX-923 rádióerősítők nyolc HDMI bemenettel és egy 2. zóna HDMI kimenettel is rendelkeznek, ami a fő zónával azonos vagy egy attól különböző forrásjelet szolgáltathat. Egy harmadik csak audió zónát is erősíthetnek ezek a modellek, és mindezt az iControlAV2013 alkalmazással lehet vezérelni.

A 2013-as modellek energiafogyasztását az új ECO üzemmóddal a felhasználók maguk csökkenthetik a csúcs hangerő kontrollálásával működés közben és készenléti állapotban is.

A Pioneer új VSX sorozat AV készülékeii júniustól lesznek kaphatóak.

forrás: hazi-mozi.hu