Teac TN-300

Audiofil LP Lemezjátszó

Audiofil élmény megfizethető áron!
Ár: 119.900,-Ft
- + db
A szín felára: Szín választása kötelező
Kosárba
Beszerzési idő 1-3 nap
Ingyenes szállítás
12 hónap garancia
Jellemzők
Beépített phono előerősítő:
Hangszedő típusa:
Audio-technica AT95E
Jelátalakító típusa:
MM
Hangkar:
8.8", alumínium
Effektív karhossz (mm):
223
Effektív kartömeg (gramm):
8
Lemeztányér:
alumíniumöntvény
Lemeztányér-meghajtás:
szíjhajtás
Sebességfokozatok száma (db):
2
Statikailag kiegyensúlyozott hangkar:
USB-csatlakozó:
Műszaki adatok
Frekvenciaátvitel (Hz):
20 - 20 000
Általános adatok
Teljesítményfelvétel (Watt):
1.5 / 0.5
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm):
420 x 117 x 356
Tömeg (csomagolás nélkül - kg):
4.9
A gyártó weboldala:

A TN-300 egy szíjhajtású analóg lemezjátszó stílusos, luxus kivitelű, magasan fényezett vázba szerelve. A lemezjátszóba MM hangszedő illesztő erősítőt és egy USB kimenetet is építettünk. A beépített hangszedő illesztő egység lekapcsolható, így a készülék közvetlenül is csatlakoztatható a hangszedő jelek fogadására alkalmas erősítőkhöz, vagy az ilyen egységet nem tartalmazó erősítők vonalszintű bemenetére köthető. A beépített A/D jelátalakító és az USB kimenet révén közvetlenül számítógépre (PC, vagy Mac) is csatlakoz-tatható. Az USB kimenetén CD minőségű hangjelek jelennek meg, így átmentheti az értékes feketelemez gyűjteményét a mai digitális világba, a digitalizált lemezeket okostelefonon, vagy hordozható audió lejátszó-kon is hallgathatja. Az Audio Technika AT95E VM hangszedővel felszerelt TN-300 pontosan olvassa ki a lemezbarázdákba rejtett információt és pontos beállítás esetén csúcsminőségű analóg hangzást élvezhet. A nagy tehetetlenségű öntött alumínium lemeztányér tovább javítja a készülék hangzásminőségét. A TN-300 az alacsony költségvetésből gazdálkodó lemezbarátok tökéletes választása, akár először ismerkedik a fekete lemezek világával, akár meglévő gyűjteményét szeretné hallgathatóvá tenni az asztali, vagy hordoz-ható digitális zenelejátszóin. 

● Igazi szíjhajtásos lemezjátszó A nagy tehetetlenségi nyomatékú alumínium öntött lemeztányért egy nagy nyomatékú egyenáramú motor hajtja meg egy tartós Neoprén® gumiszíj közvetítésével, amely stabil forgást biztosít. A lemeztányér tengelyének nagy pontosságát a polírozott tengely és az igen tartós bronz tengelycsapágy szerkezet biztosítja. 

● Luxuskivitel megfizethető áron A nemkívánatos rezgéseket nagymértékben csökkentő nehéz MDF vázszerkezet többrétegű bevonatot kapott. A négyféle színváltozatban magasan fényezett készülék jól ellenáll a külső környezeti hatásoknak és egyben tetszetős külsőt ad a lemezjátszónak. 

● MM hangszedő és beépített hangszedő illesztő erősítő Bármilyen erősítővel összeköthető a lemezjátszó. A TN-300 hangszedőjéről érkező jelek változatás nélkül is megjelennek és a hangszedő illesztő fokozattal ellátott erősítőre, vagy egy külön lemezjátszó illesztő előerősítőre köthetőek. Az ilyen fokozattal nem rendelkező erősítőket a lemezjátszó vonalszintű kimenetével kell összekötni, amelyen a beépített hangszedő illesztő erősítő által vonalszintre emelt és korrigált jelek jelennek meg. 

● Beépített USB digitális kimenet A TI gyártmányú A/D jelátalakító áramkör révén a hangszedőről érkező jelek az USB aljzaton digitális jelként jelennek meg és közvetlenül egy PC-re kapcsolhatóak, így könnyen digitalizálhatja az analóg lemezgyűjte-ményét. Megvédheti ezáltal az értékes lemezeit a lejátszás során keletkező kopástól és sérüléstől, ugyan-akkor a magas hangzásminőségben történő analóg/digitális jelátalakítás eredményeként közel hanglemez minőségben élvezheti a digitális változatot a PC-n, vagy a hordozható lejátszókon. 

● Statikusan kiegyensúlyozott egyenes hangkar A minél nagyobb letapogatási pontosság érdekében statikusan kiegyensúlyozott egyenes hangkart használunk. A kisodródást gátló mechanizmus a hanglemezek barázdáinak igen pontos követését teszi lehetővé.

● Két fordulatszám a 33-1/3 és 45 RPM LP/EP lemezek lejátszásához A TN-300 a percenként 33 1/3 fordulaton az LP nagylemezeket és percenként 45 fordulattal az EP kislemezeket egyaránt le tudja játszani. A hangkar lifttel emelhető és süllyeszthető a lemezre.

● A korróziónak jól ellenálló aranyozott csatlakozó aljzatok Az aranyozott RCA aljzatok és hangszedő kábel csatlakozó hüvelyek tökéletes védelmet nyújtanak az átrozsdásodás ellen. A hangszedő tartó papucs időnkénti cseréjével is hatékonyan védekezhetünk az esetleges oxidáció ellen.
● Audio-Technica AT95E MM (VM) típusú hangszedő A TN-300 lemezjátszóba az Audio-Technica VM osztályú AT95E MM (mozgó mágneses) hangszedőjét építettük, amely elsősorban a pontos barázda letapogatása miatt népszerű. A TN-300 az alapkivitelben szállított hangszedővel is tiszta, részletgazdag hangzást biztosít, de a hangszedő cseréjével még tovább javítható a hangzásminőség. A hangszedő műszaki adatai: Frekvencia átvitele: 20 – 20.000 Hz Csatorna elválasztás: 20 dB 1 kHz-en Csatorna egyensúly: 2,0 dB Tűerő: 1,5-2,5 g Függőleges letapogatási szög: 20° Javasolt terhelő ellenállás: 47 kohm Kimenő feszültség: 3,5 mV (1 kHz-en, 5 cm/mp letapogatási sebesség mellett) A tű formája: elliptikus A tű szerkezete: ragasztott kerek tűtartó cső Szerelő furatok: fél hüvelykes kiosztású hangszedő tartó papucsra szerelhető Tömege: 5,7 g A tű típusa: ATN95E

Megtekintett termékek