Denon AVR-X520BT + ajándék HDMI kábel

Házimozi Rádióerősítő

-16% Extra
Akció
Denon által hangtuningolt av erősítő kompromisszumok nélkül. 3D, 4K, Bluetooth zenelejátszás, Remote… Denon által hangtuningolt av erősítő kompromisszumok nélkül. 3D, 4K, Bluetooth zenelejátszás, Remote App vezérlés, előlapi USB port és még sok más hasznos funkció!   tovább
Ajándék Econ Galaxy HDMI-HDMI (1.5 m)
99.990,-Ft
Ár: 83.900,-Ft
- + db
Kosárba
Raktáron
Szállítási díj: 1.590,-Ft
36 hónap garancia
Ismertető:
A kimagasló érték és a magas minőség tökéletes kombinációjaként a Denon AVR-X520BT 5.2 csatornás, teljes 4K Ultra HD receiver biztosítja a kiváló hangzás hűséget, valamint számos fejlett funkcióval is rendelkezik. Támogatja a legújabb HDMI szabványt, valamint kompatibilis a legújabb HDCP 2.2 specifikációval, ami szükséges a 4K Ultra HD másolásvédett tartalmak megtekintéséhez. A video részen összesen öt HDMI bemenettel rendelkezik, melyből három támogatja a HDCP 2.2 / 4K 60p formátumot és a 4:4:4 Pure Color al-mintavételű jeltovábbítást is az egyedülálló házimozi élményért. Az exkluzív Denon Setup Assistant (beállítási asszisztens) gyorsan és könnyedén végigkíséri a beállítási folyamatokon, a telepítő mérőmikrofon pedig automatikusan beállítja az optimális hangzást. A vezeték nélküli Bluetooth audio streamingen kívül az AVR-X520BT fel van szerelve egy kényelmes USB porttal az előlapon, a zenei fájlok lejátszásához (MP3, WMA, FLAC és AAC) és a hordozható eszközök töltéséhez. A Denon 500 Series távvezérlő alkalmazás által pedig vezérelheti a készüléket a Bluetooth eszközéről is.

Beépített vezeték nélküli Bluetooth streaming
Az AVR-X520BT rendelkezik a Bluetooth streaming funkcióval, amely támogatja az A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) Bluetooth eszközöket. Egyszerűen csak válassza ki az AVR-X520BT-t az eszköz Bluetooth menüjéből és máris elkezdheti a zenelejátszást. A receiver emlékszik akár 8 korábban párosított Bluetooth-eszközre is, így az egész család és a barátok is gyorsan elérhetik a készüléket és hallgathatják kedvenc zenéjüket.

Diszkrét végerősítő
Mind az 5 erősítő fokozat valódi AB szintű erősítésre képes. Valamint a készülék rendelkezik magas áramú diszkrét tranzisztorral, melynek köszönhetően könnyedén kezel alacsonyabb impedanciájú 6 ohmos hangszórókat. Mindegyik csatorna maximum 130 Wattra osztályozott.

USB bemenet
A számos analóg és digitalis A/V csatlakozáson felül az AVR-X520BT fel van szerelve egy kényelmes USB porttal az előlapon, amely kompatibilis a hordozható USB eszközökkel, a zenei fájlok széles választékának a lejátszásához (MP3, WMA, FLAC és MPEG-4/AAC).

Area DVD véleménye:
„Az AreaDVD lelkes szerkesztői gárdája az elsők között volt, akik kipróbálhatták az AVR-X520BT-t - kitűnő eredménnyel. Az AVR az "überragend" (kiemelkedő) díjat kapta. Néhány idézet: "Ez az, amit dicsérni tudunk ebben a kategóriában: kiváló gyártási minőség hibátlan hangerőszabályzóval és szilárd talapzattal." "A tiszta kivitelezésnek és praktikus konfigurációknak - beleértve az AVR-X520BT Bluetooth beállításait - valamint a könnyű kezelhetőségnek és a minden pénzt megérő kiváló hangzásnak köszönhetően egy csomó pontot gyűjtött".
Audio jellemzők
Audio D/A átalakítók:
192 kHz/24 bit
CINEMA DSP üzemmódok:
Digitális Jelprocesszor (DSP):
Diszkrét kimeneti fokozatok minden csatornához:
A kimeneti fokozatokban különválasztott (diszkrét) tranzisztorok javítják a hőelvezetést, hosszú távú megbízhatóságot és kiemelkedően jó hangtechnikai jellemzőket eredményeznek - egyes versenytársak a költségek csökkentése érdekében csak az elülső csatornák esetén használnak diszkrét kimeneti fokozatokat.
Dolby Digital EX és DTS-ES Matrix 6.1 dekóder:
DTS-ES Matrix 6.1 Dekóder:
A DTS által kifejlesztett ES Matrix jelfeldolgozási módszer úgy állítja elő a 6.1 csatornás hangképet, hogy kiemeli a hátsó térhangcsatornák jeleit a kódolt bal és jobb surround csatornák jeléből. Hangzása felülmúlja a korábbi rendszerek hangzását, mivel az ES Matrix rendszer a DTS-ES berendezéssel felszerelt mozikban alkalmazott professzionális dekódoló algoritmust használja.
Dolby Digital Plus dekóder:

Tömörített, akár 8-csatornás (7.1, de elméletileg akár 13 csatorna is lehetne), csatornánként max. 24 bit/48 kHz-es hangot tartalmazó formátum, maximálisan 6 Mbit/másoderces sebességgel. Csak HDMI 1.3 (vagy újabb) csatlakozón továbbítható. A HD DVD alap hangformátuma volt, de a Blu-ray lemezeken is használható. DD+-nak és E-AC3-nak is rövidítik néha. 

Dolby Digital/DTS dekóder:
Dolby Digital Dekóder:
Ez az áttörést jelentő "5.1 csatorna" technológia öt független csatorna (bal és jobb elülsők, középponti, és bal és jobb hátsók), a 20 Hz -20 kHz-es frekvenciatartományban, továbbá egy alacsony frekvenciájú effektusokhoz tervezett csatorna a 120 Hz-es és még alacsonyabb frekvenciák számára egy olyan akusztikai környezetet hoz létre, amelyben a hang szinte körüljárja a hallgatót, a lehető legdrámaibb surround hangreprodukció érdekében.
DTS (Digital Theater Systems - Digitális Filmszínház Rendszerek) Dekóder:
Hatcsatornás DTS hangzás szerez dicsőséget a digitális surround hanggal. Az alacsony fokú adattömörítéssel és nagy adatátviteli sebességgel jellemzett DTS technológia kiváló helymegállapítást biztosít egy óriási szélességű frekvencia- és dinamika-tartományban.
Dolby Pro Logic II dekóder:
A Dolby Laboratories módosította a Pro Logic mátrix surround hangját, hogy különálló bal és jobb hátsó csatornákat alakítsanak ki, és jobb kompatibilitást biztosítsanak a zenei anyagokkal. A Pro Logic II éppúgy, mint az eredeti Dolby Surround, extra surround csatornákat alakít ki kétcsatornás sztereó anyagokból, de amíg a Pro Logic egy négycsatornás rendszer eléggé korlátozott sávszélességű háttérhang-csatornával, addig a Pro Logic II két önálló hátulsó csatornát használ, szélesebb sávszélességgel. Ezzel gyakorlatilag egy ötcsatornás hangot kapunk, melynek hangzása inkább hasonlít a Dolby Digital 5.1 hangzására, mint a régi Dolby Pro Logic-ra. Így a jövőben a hagyományos TV filmek (amelyeket az új rendszer szerint sugároznak) hangja is élvezhetőbb lesz az Ön számára, valódi öt csatornás hangzást biztosítva.

Dolby Pro Logic IIx dekóder:
A Dolby Pro Logic IIx kimondottan 6.1 illetve 7.1 csatornás készülékekhez készült, és a Dolby reményei szerint a kétcsatornás és 5.1 csatornás forrásokból generált 6.1-es vagy 7.1-es anyagok univerzális szabványává válhat. A Dolby Pro Logic IIx a beérkező audio jelből olvassa ki az adatokat, és ezekből hozza létre az új csatornákat. A két középső háttércsatorna közötti szétválasztás a bemeneti jeltől függően változik. A hátsó surround csatornák a teljes hallható hangtartományt lefedik (20 - 20 000 Hz). Itt is a Pro Logic II mélykalibrációs rendszerét alkalmazzák, így szükség esetén a hátsó surround-sugárzók alacsonyabb frekvenciái is átirányíthatók az aktív mélysugárzóba. Ha a forrás 6.1-es, a rendszer az egyetlen hátsó surround csatornából szintetizálja a sztereó jelet. További előnyök a hangsúlyosabb térhatás, a jobb mélységérzékeltetés, a fejlettebb irányhatás és a nagyobb kiterjedésű hallgatási terület. 
Dolby Pro Logic IIz dekóder:

A Dolby Pro Logic IIz két úgynevezett front magassági csatorna hozzáadásával egy új dimenziót vezet be a házi-mozi hallgatásba, 7.1 vagy 9.1 csatornán megszólaló hangrendszert állítva elő, mely tovább fokozza a zene, a mozi és a videojátékok tágas térérzetét. A front bal és jobb hangsugárzók fölé helyezett két hangsugárzón keresztül a Dolby Pro Logic IIz egy vertikális összetevőt ad a szokványos 5.1 vagy 7.1 csatornás surround hangrendszer horizontális hangteréhez.

Mivel a magassági csatornákhoz csak nem irányított hangokat dolgoz fel, a Dolby Pro Logic IIz nem változtatja meg az eredeti forrásanyag kevert hangját, és a hanghatás mindig illeszkedik az eredeti műsoranyaghoz. A hozzáadott dimenzió a hátsó surround hangsugárzókból egészíti ki a hangot, tágítva azt, de tiszteletben tartva a tartalom előállítójának eredeti szándékát.

A 7.1 csatornás hang ugyan rendkívül sokban gazdagítja a házi-mozi hangélményét, de a szoba alaprajza vagy helyhiány miatt nem mindig lehet a 7.1-es hangrendszer hátsó hangsugárzóit elhelyezni. Alternatívaként a házi-mozi surround hangrendszer front bal és jobb hangsugárzói fölé helyezett hangsugárzókkal a Dolby Pro Logic IIz front magassági csatornái megoldják ezt a problémát. Vagyis az új technológia nemcsak javítja a jelenlegi 7.1-es surround hangösszeállítások térbeli megszólalását, de rugalmasabbá is teszi a felállítást, mikor hátsó surround hangsugárzókat nem praktikus alkalmazni.

A Dolby Pro Logic IIz tökéletesen működik eredetileg sztereo vagy sokcsatornás hangforrással, nem kíván speciális kódolást vagy külön keverést a hangműsor előállítójától.

Dolby True HD dekóder:

A Dolby TrueHD a következő generációs veszteségmentes hangtechnológia, melyet HD-s optikai lemezekhez fejlesztettek ki. A Dolby TrueHD a korábbi digitális hangkódolásoknál jobb minőségű, több sávból álló hangot kínál.

DTS 96 kHz/24-bites 5.1 DVD-Video dekóder:
A hagyományos DVD-Video lemezeken rögzített csúcsminőségű 96 kHz-es, 24-bites hang két csatornára korlátozott és a PCM kódolású hangsávok hatalmas mennyisége miatt a képminőség sem olyan tökéletes, mint amit a DVD lemezektől elvárhatnánk. A DTS 96/24-es rendszerben rögzített DVD-Video lemezek mind az 5.1 csatornán minőségi korlátoktól mentes 24-bites, 96 kHz-es hangot és teljes értékű videolejátszást tesznek lehetővé. A DTS 96/24-es jelek a meglévő DVD lejátszók digitális és video kimenetén is megjelennek. 
DTS HD Master Audio dekóder:

DTS-HD Master Audio (DTS-HD MA): A DTS++ néven is ismert formátum elméletileg végtelen számú csatornát támogat, ami 5.1 és 2.0 csatornára is lekeverhető. A minőséget nagyban befolyásoló kvantálás és mintavétel a DTS-HD esetében maximum 24-bit/196 kHz, míg a bitráta pedig 24,5 Mbit/s lehet. A Blu-ray esetében a DTS-HD MA hangformátum limitálva van 8 csatornában, illetve a csatornák száma szerint a minőség is: sztereóban 192 kHz/24-bit, míg 8 csatorna esetén 96/24. A Dolby TrueHD mellett a DTS-HD MA a másik hangformátum, ami veszteségmentes hangot kínál a Blu-ray lemezeken.

DTS NEO:6 mozi és zenei surround dekóder:
A legújabb DTS Matrix jelfeldolgozási technológiát használva 6.1 csatornás térhangzást biztosít a hagyományos sztereó jelforrásokból és így gyakorlatilag bármilyen analóg vagy digitális kétcsatornás jelforrással használható, mint amilyen a CD, kazetta, sztereó videó, rádió- és TV-adás, stb.
Két üzemmódot használhat: A NEO:6 Cinema a térhangzással felvett sztereó filmhang sávokra optimalizált, míg a NEO:6 Music a sztereó zenei anyagokat tartalmazó jelforrások optimális megszólaltatására van kialakítva.

DTS-ES diszkrét dekóder:
A DTS-ES Discrete 6.1 a legkorszerűbb felvételi módszereket használja a 6.1 csatorna rögzítéséhez, az önálló, új "SB" csatornákat is beleértve. A DTS-ES legszembetűnőbb újdonsága az igen dinamikus hangzása. Mivel a bal, jobb és hátsó tércsatornák mind önállóak, szabadon alakíthatóak ki a felvételi csatornák, a hangkép szabadon és gyorsan mozoghat az egyes csatornák között, teljesen megtöltve a termet a sokcsatornás hanggal.

Elalváskapcsoló:
Az elalváskapcsolóval időzíthető, késleltethető a készülék kikapcsolódásának időpontja.
Független, egyenlő erősítésű erősítő-fokozatok (csatorna):
5
Hangzásjavító rendszer tömörített zenékhez:
Közvetlen jelút:
Mély/magas hangszínszabályozás:
Bemérő mikrofon az egyszerűbb hangzásbeállítás érdekében:
Szabályozható keresztváltó frekvencia:
Szabályozható kijelző fényerő:
Többcsatornás sztereó üzemmód:
Video jellemzők
3D támogatás HDMI csatlakozón keresztül:
Deep Color kompatibilitás:
Képernyőn megjelenő menü (OSD):
4K jeltovábbítás:
Hálózat
Bluetooth kapcsolat:
Bluetooth rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány. Alkalmazásával számítógépek, mobil eszközök (telefonkihangosítók) és egyéb készülékek között automatikusan létesíthetünk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.
Remote APP (Android/iOS):
A készülék vezérelhető ingyenes okostelefonos aplikációval.
Felépítés
Válogatott alkatrészek:
ECO üzemmód:
Energiatakarékos üzemmód
Rádió jellemzők
Hullámsávok:
FM/AM
RDS vétel:
RadioText funkció:
Tárolható adók száma:
56
Csatlakozók
Analóg audio bemenet/kimenet:
2/-
Előerősítő kimenet:
2 db aktív mélynyomó
Digitális koaxiális/optikai bemenet:
-/2
Kompozit video bemenet/kimenet:
2/1
Fejhallgató kimenet:
Hálózati csatlakozóaljzat:
Lecsatolható
HDMI csatlakozó:
6
A HDMI interfésznek köszönhetően egyetlen kábelen keresztül megoldható a különféle audio-vizuális forrásokból érkező, nagy felbontású digitális jelfolyamok továbbítása, tehát komplikált kábelezés nélkül is a lehető legjobb minőségben élvezhetők a különféle forrású (például DVD vagy HD TV-adás) tömörítetlen digitális hang- és képanyagok.

HDMI 2.0 támogatás:
A HDMI 2.0 szabvány jellemzői:

4K 50/60 Hz, 2160p, - ami négyszer olyan tiszta és éles mint a hagyományos 1080p/60 Hz felbontás. 
32 audio csatorna továbbítására képes. Egyidőben több videóanyagot is tud továbbítani ugyanarra a képernyőre vagy több felhásználó számára. 21:9 szélesvásznú képtámogatás. A funkciók nem új kábellel és csatlakozóval érhetőek el, csak szoftveresen kell frissiteni a hdmi 2.0 ready készüléket!
USB csatlakozó:
Az USB csatlakozó segítségével könnyedén csatlakoztathatja számítógépét illetve MP3 lejátszóját, és hallgathatja meg kedvenc zenéit! Bizonyos készülékeknél a csatlakoztatott eszköz töltésére van lehetőség.
Műszaki adatok
Teljesítmény (dinamikus - Watt):
5 x 130
Frekvencia-átvitel (Hz):
10 - 100 000
Általános adatok
Teljesítmény-felvétel (üzemi/készenléti - Watt):
-/<0.3
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm):
434 × 151 × 319
Tömeg (csomagolás nélkül - kg):
8
Tartozékok
Távvezérlő elemekkel:
Bemérő mikrofon:
FM antenna:
A gyártó weboldala:
Megtekintett termékek