Denon AVR-X1400H 7.2 Dolby Atmos, DTS-X - Ajándék HDMI kábel

UHD Házimozi Rádióerősítő

-12%
Az ÚJ AVR-X1400H! HEOS, HDCP 2.2 támogatás, DTS:X, beépített Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay, DLNA és erőt… Az ÚJ AVR-X1400H! HEOS, HDCP 2.2 támogatás, DTS:X, beépített Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay, DLNA és erőteljes 7 csatorna ECO üzemmóddal! tovább
169.900,-Ft
Ár: 149.990,-Ft
- + db
Kosárba
Beszerzési idő 2-4 nap
Ingyenes szállítás
36 hónap garancia
Ismertető:
Élvezze a legkorszerűbb surround hangzást a Denon AVR-X1400H 7.2 csatornás AV Receiver segítségével, mely lélegzetelállító surround mozi élményt biztosít. A beépített HEOS vezetéknélküli technológiának köszönhetően streamelheti és vezérelheti helyi vagy online zenéit otthonából bárhonnan a kényelmes HEOS alkalmazéssal. Lenyűgöző házimozi élményt hozhat létre a Dolby Atmos és DTS:X 3D surround dekódereknek, valamint a legújabb videó technológiáknak köszönhetően, mint Dolby Vision, HDR (High Dinamic RAnge) és HDCP 2.2. Jövőbiztos technológia vonzó áron.
   

Beépített Bluetooth & Wi-Fi
A híres Denon hangminőség mellett az AVR-X1400H beépített Bluetooth zenei streaming lehetőséget kínál az okostelefonok számára és emellett még a dual Wi-Fi RF antenna segítségével könnyedén, megszakításoktól mentesen csatlakozhat az otthoni hálózatra még zsúfolt városi környezetben is. Csatlakozzon az internet segítségével az otthoni Wi-Fi hálózatra (vagy egy vezetékes kapcsolattal az RJ-45 Ethernet LAN porton keresztül), és élvezze kedvenc zenéit az olyan streaming zenei szolgáltatások által, mint a Spotify Connect. Emellett válogathat a több ezer internetes rádióállomás között a világ minden részéről és élvezheti a zenét szinte minden műfajban.

AirPlay segítségével vezeték nélkül hallgathatja kedvenc dalait iOS eszközéről, ami lehet iPod Touch, iPhone vagy iPad. Ezen felül az AVR-X1400H DLNA 1.5 hitelesített, így kompatibilis otthoni számítógépével, vagy Mac gépével.

A vadiúj Denon AVR 2016 Remote App segítségével könnyen vezérelhetjük az AVR-X1400H-t a kedvenc hordozható eszközünkről, mivel elérhető mind az iOS, Android és Kindle Fire készülékekre.

    

High Resolution Audio
Fedezze fel a nagyfelbontású zeneszámok elképesztő hanghűségét az AVR-X1400H-vel, ami képes dekódolni a 24-bit/192-kHz veszteségmentes fájlokat (AIFF, FLAC és WAV; ALAC/Apple Lossless 24-bit/96kHz-ig), valamint a DSD 2.8MHz (az SACD audiofil formátuma) és az 5.6MHz zeneszámokat. Játssza le tároló eszközökről az elülső USB porton keresztül, vagy hálózati forrásokból - az AVR-X1400H MP3 formátumot is lejátszik.

Heos vezeték nélküli multi-room zene streaming
A beépített HEOS technológia megnyit egy teljesen új világot a korlátlan zenei forrásokhoz kényelmes vezérlési lehetőségekkel és a multi-room élményével. Megoszthatja otthoni hálózatán, internet rádión vagy streaming szolgáltatásokon tárolt zenéit a HEOS vezetéknélküli hangsugárzókkal, vagy a HEOS kompatibilis eszközökkel. És mindez vezérelhető az ingyenes HEOS alkalmazással, amit annyi okostelefonra és tabletre telepíthetünk, amennyire csak szükséges. Az app azonnali multi-room audio vezérlést biztosít, vagyis a felhasználók vezérelhetik a zenét az összes szobából, bármilyen eszközről: lejátszhatnak különböző zenéket különböző forrásokból minden szobában, csoportosíthatnak több helyiséget, és ugyanazt a zeneszámot lejátszhatják tökéletes szinkronban, party üzemmódban is.

Zene streaming szolgáltatások széles tárháza
A HEOS-szal a felhasználó könnyen streamelheti az olyan zenei szolgáltatásokat, mint a Spotify, TuneIn Internet Radio, Deezer, TIDAL, SoundCloud stb. (*), vagy használja a HEOS alkalmazást saját telefonján, USB stick-jén, számítógépén vagy NAS meghajtóján tárolt dalok, vagy akár egész albumok lejátszására. Bármit szeretne hallgatni, azt elérheti a HEOS alkalmazáson keresztül.

Fejlett HDMI videó szekció
Hat HDMI bemenet található rajta - beleértve azt is, mely kényelmesen elérhető helyen lett elhelyezve az előlapon - mindegyik támogatja a Full 4K Ultra HD, a HDCP 2.2, a HDR (nagy dinamikatartomány), a BT.2020, a Wide Color Gamut és a 4:4:4 Pure Color al-mintavételezés szabványokat, melyek lehetővé teszik a legújabb eszközök, például játékkonzolok, Blu-ray lejátszók vagy streaming set-top boxok csatlakoztatását. Fel van készítve a Dolby Vision-re és a HLG-re (Hybrid Log Gamma; a jövőbeni firmware-frissítés után) is. A Dolby Vision lenyűgöző fényerejű, kontrasztos és színes megjelenítést kölcsönöz a látványnak.
(*) A szolgáltatás elérhetősége országonként változhat, előfizetés lehet szükséges.
Audio jellemzők
A&B független hangsugárzó meghajtás:
5.1-es üzemmódban további sztereó hangsugárzó pár csatlakoztatható a készülékhez.
Audio D/A átalakítók:
192 kHz/24 bit
Audio Return csatorna (ARC):

Korábban HDTV készülékeiben a DTV tunerek által vett adás hangjelét optikai digitális összeköttetésen keresztül továbbították a külső erősítőkhöz. Az 1.4-es HDMI „Audio Return Channel” (ARC) funkciója szükségtelenné teszi ezt a plusz audio összeköttetést beépítve azt a meglévő HDMI kábelbe – az ARC a HEC-el ellentétben a meglévő HDMI kábeltechnológiával is működik. Az ARC támogatja az összes tömörített hangformátumot, köztük a Dolby Digital-t és DTS-t.

Direkt forrás kapcsoló:
Ezzel a kapcsolóval kiiktathatja a készülék, zenehallgatáshoz szükségtelen áramköreit, mint például a videó áramköröket, így a zene minősége a lehető legjobb lesz!
Diszkrét kimeneti fokozatok minden csatornához:
A kimeneti fokozatokban különválasztott (diszkrét) tranzisztorok javítják a hőelvezetést, hosszú távú megbízhatóságot és kiemelkedően jó hangtechnikai jellemzőket eredményeznek - egyes versenytársak a költségek csökkentése érdekében csak az elülső csatornák esetén használnak diszkrét kimeneti fokozatokat.
Dolby Digital EX és DTS-ES Matrix 6.1 dekóder:
DTS-ES Matrix 6.1 Dekóder:
A DTS által kifejlesztett ES Matrix jelfeldolgozási módszer úgy állítja elő a 6.1 csatornás hangképet, hogy kiemeli a hátsó térhangcsatornák jeleit a kódolt bal és jobb surround csatornák jeléből. Hangzása felülmúlja a korábbi rendszerek hangzását, mivel az ES Matrix rendszer a DTS-ES berendezéssel felszerelt mozikban alkalmazott professzionális dekódoló algoritmust használja.
Dolby Digital/DTS dekóder:
Dolby Digital Dekóder:
Ez az áttörést jelentő "5.1 csatorna" technológia öt független csatorna (bal és jobb elülsők, középponti, és bal és jobb hátsók), a 20 Hz -20 kHz-es frekvenciatartományban, továbbá egy alacsony frekvenciájú effektusokhoz tervezett csatorna a 120 Hz-es és még alacsonyabb frekvenciák számára egy olyan akusztikai környezetet hoz létre, amelyben a hang szinte körüljárja a hallgatót, a lehető legdrámaibb surround hangreprodukció érdekében.
DTS (Digital Theater Systems - Digitális Filmszínház Rendszerek) Dekóder:
Hatcsatornás DTS hangzás szerez dicsőséget a digitális surround hanggal. Az alacsony fokú adattömörítéssel és nagy adatátviteli sebességgel jellemzett DTS technológia kiváló helymegállapítást biztosít egy óriási szélességű frekvencia- és dinamika-tartományban.
Dolby Pro Logic IIx dekóder:
A Dolby Pro Logic IIx kimondottan 6.1 illetve 7.1 csatornás készülékekhez készült, és a Dolby reményei szerint a kétcsatornás és 5.1 csatornás forrásokból generált 6.1-es vagy 7.1-es anyagok univerzális szabványává válhat. A Dolby Pro Logic IIx a beérkező audio jelből olvassa ki az adatokat, és ezekből hozza létre az új csatornákat. A két középső háttércsatorna közötti szétválasztás a bemeneti jeltől függően változik. A hátsó surround csatornák a teljes hallható hangtartományt lefedik (20 - 20 000 Hz). Itt is a Pro Logic II mélykalibrációs rendszerét alkalmazzák, így szükség esetén a hátsó surround-sugárzók alacsonyabb frekvenciái is átirányíthatók az aktív mélysugárzóba. Ha a forrás 6.1-es, a rendszer az egyetlen hátsó surround csatornából szintetizálja a sztereó jelet. További előnyök a hangsúlyosabb térhatás, a jobb mélységérzékeltetés, a fejlettebb irányhatás és a nagyobb kiterjedésű hallgatási terület. 
Dolby Pro Logic IIz dekóder:

A Dolby Pro Logic IIz két úgynevezett front magassági csatorna hozzáadásával egy új dimenziót vezet be a házi-mozi hallgatásba, 7.1 vagy 9.1 csatornán megszólaló hangrendszert állítva elő, mely tovább fokozza a zene, a mozi és a videojátékok tágas térérzetét. A front bal és jobb hangsugárzók fölé helyezett két hangsugárzón keresztül a Dolby Pro Logic IIz egy vertikális összetevőt ad a szokványos 5.1 vagy 7.1 csatornás surround hangrendszer horizontális hangteréhez.

Mivel a magassági csatornákhoz csak nem irányított hangokat dolgoz fel, a Dolby Pro Logic IIz nem változtatja meg az eredeti forrásanyag kevert hangját, és a hanghatás mindig illeszkedik az eredeti műsoranyaghoz. A hozzáadott dimenzió a hátsó surround hangsugárzókból egészíti ki a hangot, tágítva azt, de tiszteletben tartva a tartalom előállítójának eredeti szándékát.

A 7.1 csatornás hang ugyan rendkívül sokban gazdagítja a házi-mozi hangélményét, de a szoba alaprajza vagy helyhiány miatt nem mindig lehet a 7.1-es hangrendszer hátsó hangsugárzóit elhelyezni. Alternatívaként a házi-mozi surround hangrendszer front bal és jobb hangsugárzói fölé helyezett hangsugárzókkal a Dolby Pro Logic IIz front magassági csatornái megoldják ezt a problémát. Vagyis az új technológia nemcsak javítja a jelenlegi 7.1-es surround hangösszeállítások térbeli megszólalását, de rugalmasabbá is teszi a felállítást, mikor hátsó surround hangsugárzókat nem praktikus alkalmazni.

A Dolby Pro Logic IIz tökéletesen működik eredetileg sztereo vagy sokcsatornás hangforrással, nem kíván speciális kódolást vagy külön keverést a hangműsor előállítójától.

Dolby True HD dekóder:

A Dolby TrueHD a következő generációs veszteségmentes hangtechnológia, melyet HD-s optikai lemezekhez fejlesztettek ki. A Dolby TrueHD a korábbi digitális hangkódolásoknál jobb minőségű, több sávból álló hangot kínál.

Dolby Atmos dekóder:

A Dolby Atmos az első házimozi hangrendszer, ami nem egyszerűen több csatorna, hanem audioobjektumok megszólaltatásával állítja elő a térbeli hangélményt. Audioobjektum minden a film adott jelenetében hallható hang - egy gyermek kiáltása, egy helikopter felszállása, egy rendőrautó szirénája. A Dolby Atmos hangot használva a filmkészítő eldöntheti, hogy ezek a hangok helyileg pontosan honnan származzanak, és merre mozogjanak a jelenet során.


A csatornákon alapuló hangrendszer korlátait áttörve a filmkészítőnek nem kell már törődnie a felállított hangsugárzókkal, hogy azok hányan és hol vannak elhelyezve, vagy hogy egy bizonyos hangnak a bal hátsó esetleg a jobb hátsó surround csatornából kell megszólalnia. A Dolby Atmos segítségével a filmkészítőnek csak arra kell gondolnia, hogy a story szerint a szirénázó rendőrautó a jelenetben merről merre halad. A moziban és a házimoziban használt Dolby Atmos rendszer is intelligensen képes meghatározni, mely hangsugárzókon megszólaltatva állítható elő a kívánt audioobjektum (például a rendőrautó szirénája) pontosan a filmkészítő szándéka szerint.


Egy film 7.1 csatornás hangsávja a maga teljességében csak egy hét hangsugárzóból és mélynyomóból álló hangrendszeren szólaltatható meg, viszont ezeken sem nyújt nagyobb élményt egy 5.1 csatornás tartalom. Ezzel szemben a Dolby Atmos rendkívüli rugalmasságot biztosít. Már hét hangsugárzó is teljes élmény kínál, és további hangszórók hozzáadásával még gazdagabb, részletesebb hang nyerhető. A Dolby Atmos kompatibilis vevőerősítő maga határozza meg, hogy a rendelkezésre álló hangsugárzókat miként használja a körülölelő hang előállítására.


forrás: hazi-mozi.hu

DTS:X dekóder:

A DTS:X térben máshol elhelyezett, mennyezetre szerelhető hangszóróival a korábbiaktól eltérő megszólalású házimozi rendszerek kiépítését teszi lehetővé hasonlóan a DolbyAtmos-hoz. A hangsávok a hangforrások pozícióját is tartalmazzák, így az alkalmazott hangrendszertől függően, az egyes komponensek pontos pozícióját ismerve egy szoftver számolja ki, hogy az adott forrás mennyire erősen szólaljon meg az egyes hangsugárzókon.

DTS 96 kHz/24-bites 5.1 DVD-Video dekóder:
A hagyományos DVD-Video lemezeken rögzített csúcsminőségű 96 kHz-es, 24-bites hang két csatornára korlátozott és a PCM kódolású hangsávok hatalmas mennyisége miatt a képminőség sem olyan tökéletes, mint amit a DVD lemezektől elvárhatnánk. A DTS 96/24-es rendszerben rögzített DVD-Video lemezek mind az 5.1 csatornán minőségi korlátoktól mentes 24-bites, 96 kHz-es hangot és teljes értékű videolejátszást tesznek lehetővé. A DTS 96/24-es jelek a meglévő DVD lejátszók digitális és video kimenetén is megjelennek. 
DTS HD Master Audio dekóder:

DTS-HD Master Audio (DTS-HD MA): A DTS++ néven is ismert formátum elméletileg végtelen számú csatornát támogat, ami 5.1 és 2.0 csatornára is lekeverhető. A minőséget nagyban befolyásoló kvantálás és mintavétel a DTS-HD esetében maximum 24-bit/196 kHz, míg a bitráta pedig 24,5 Mbit/s lehet. A Blu-ray esetében a DTS-HD MA hangformátum limitálva van 8 csatornában, illetve a csatornák száma szerint a minőség is: sztereóban 192 kHz/24-bit, míg 8 csatorna esetén 96/24. A Dolby TrueHD mellett a DTS-HD MA a másik hangformátum, ami veszteségmentes hangot kínál a Blu-ray lemezeken.

DTS NEO:6 mozi és zenei surround dekóder:
A legújabb DTS Matrix jelfeldolgozási technológiát használva 6.1 csatornás térhangzást biztosít a hagyományos sztereó jelforrásokból és így gyakorlatilag bármilyen analóg vagy digitális kétcsatornás jelforrással használható, mint amilyen a CD, kazetta, sztereó videó, rádió- és TV-adás, stb.
Két üzemmódot használhat: A NEO:6 Cinema a térhangzással felvett sztereó filmhang sávokra optimalizált, míg a NEO:6 Music a sztereó zenei anyagokat tartalmazó jelforrások optimális megszólaltatására van kialakítva.

DTS-ES diszkrét dekóder:
A DTS-ES Discrete 6.1 a legkorszerűbb felvételi módszereket használja a 6.1 csatorna rögzítéséhez, az önálló, új "SB" csatornákat is beleértve. A DTS-ES legszembetűnőbb újdonsága az igen dinamikus hangzása. Mivel a bal, jobb és hátsó tércsatornák mind önállóak, szabadon alakíthatóak ki a felvételi csatornák, a hangkép szabadon és gyorsan mozoghat az egyes csatornák között, teljesen megtöltve a termet a sokcsatornás hanggal.

Elalváskapcsoló:
Az elalváskapcsolóval időzíthető, késleltethető a készülék kikapcsolódásának időpontja.
Független, egyenlő erősítésű erősítő-fokozatok (csatorna):
7
Hangzásjavító rendszer tömörített zenékhez:
Kettős erősítés funkció:
Közvetlen jelút:
Mély/magas hangszínszabályozás:
Multiroom funkció:
Bemérő mikrofon az egyszerűbb hangzásbeállítás érdekében:
Szobaakusztikai optimalizálás:
Audyssey MultEQ XT, Dynamic EQ, Dynamic Volume
Szabályozható keresztváltó frekvencia:
Szabályozható kijelző fényerő:
Többcsatornás sztereó üzemmód:
Video jellemzők
3D támogatás HDMI csatlakozón keresztül:
Deep Color kompatibilitás:
Dolby Vision:
Képernyőn megjelenő menü (OSD):
4K jeltovábbítás:
Egyéb jellemzők
Automatikus kikapcsolás:
HDMI jelátvitel készenléti módban:
HDMI Control (CEC):

A video- és audiojelek átvitelén túl, mintegy kiegészítéseként a HDMI megoldást kínál a berendezések vezérlő jeleinek továbbítására is. A berendezések vezérlő jeleit nevezik CEC jeleknek. A távvezérlővel kiadott CEC jelek a felhasználó által mindkét irányba továbbíthatók 400 bit/s sebességgel. A szabványos CEC előírások a berendezések vezérlésének olyan utasításait tartalmazzák, mint a minden összekötött eszközre kiterjedő készenléti üzemmódba kapcsolás, automatikus videojel bevitel, a grafikus kezelőfelület (GUI) működtetése, és a menü további eszközkezeléséhez szükséges átkapcsolása, valamint a távvezérlő kódolt jeleinek továbbítása a célkészülékhez. A CEC vezérlés lehetőséget kínál egyes gyártók által a többi jeltől függetlenül kialakított egyedi parancsok továbbítására is. Az egyes vezérlendő eszközök megkülönböztetésére és azonosítására a CEC szabvány fizikai címeket definiál (leginkább a célbemenet megjelölésével) az eszközök fizikai kapcsolódásának helymegjelölésével; illetve logikai címeket használ (elsődlegesen annak megjelölésére, hogy az utasítások hová mennek és milyen címzéssel) az egyes eszközök fajtájának kijelölése útján.

Hálózat
HEOS több zónás lejátszás:
DLNA (Hálózatos zenelejátszás):
A DLNA rövidítés a Digital Living Network Alliance (Digitális Élő Hálózat Szövetség) nevet takarja. A DLNA-val a gyártók (pontosabban a szervezet tagjainak) célja az, hogy egy olyan nyílt szabványt rendszeresítsenek, ami lehetővé teszi, hogy a különböző elektronikai eszközök egymáshoz csatlakozhassanak és tartalmat cseréljenek egymás közt. Szándékosan nem szórakoztatóelektronikai eszközöket írtunk, hiszen ez önmagában túl szűk kategória ahhoz, hogy lefedje a DLNA-kompatibilis hardverek körét, ugyanis a körbe a tévéken, a lejátszókon és a házimozi rendszereken felül a fényképezőgépek, telefonok, PDA-k, nyomtatók és még a PC-k is beletartoznak.
A DLNA lényege, hogy egy mindent összekötő infrastruktúrát biztosítson a szabvánnyal kompatibilis eszközöknek. Az alapja a jól ismert HTTP-hálózati és az uPnP (Universal Plug’n’Play), valamint uPnP AV-protokoll. Ebben a rendszerben a HTTP-protokollon keresztül zajlik az adatfolyam továbbítása (streaming), az uPnP a hálózati konfigurálást végzi (hálózaton lévő gépek felismerése, portok átirányítása stb.), míg az audio-video műsortartalmak kezeléséről az UPnP A/V gondoskodik.
MP3:
WMA:

A WMA (Windows Media Audio) a Microsoft saját zenei formátuma. A legtöbb mai lejátszóprogram képes megnyitni és lejátszani.

A WMAveszteségesen tömörített hangfájl, akárcsak az MP3, de létezik veszteségmentes kapcsolója is. Kevésbé elterjedt, aminek oka lehet, hogy mire megjelent, az MP3 már gyökeret vert magának a tömörített zenei piacon, valamint a beleépített másolásvédelem lehetősége sem minden felhasználó tetszését nyerte el.

AAC:
Az AAC (Advanced Audio Coding) a digitális hangok egy veszteséges tömörítési és kódolási algoritmusa, melyet az MPEG csoport tervezett (tagjai: Dolby Laboratories, Sony, Nokia, Fraunhofer IIS, AT&T Bell Laboratories), mivel hitük aszerint ez a formátum lehet a nagy sikerű MP3 utóda – főleg közepes és nagy bitráták esetén. 
FLAC:

A FLAC-et (Free Lossless Audio Codec, magyarul „Szabad, veszteségmentes audiocodek”) az MP3-hoz hasonlóan hanganyagok tömörítésére használják, de azzal ellentétben a FLAC-kel való tömörítés veszteségmentes, tehát tömörítés közben a hanganyag egyáltalán nem veszít a minőségéből.

ALAC:
Az ALAC a Apple Lossless Audio Codec, azaz a Macintosh veszteségmentes zenei fájlformátuma.
WAV:

A WAV-formátuma digitális audióállományok egyik adatformátuma. Szemben az MP3 és más adatformátumokkal, a WAV formátum általában nem tömöríti az audioadatokat. Lehetséges viszont tömörített adatok tárolása WAV formátumban.

FLAC HD 192/24:
WAV 192/24:
ALAC 96/24:
AIFF 192/24:
DSD - Direct Stream Digital - lejátszás:
Az SACD-k hanganyagához alkalmazott egybites jelfeldolgozási eljárás, amely nem a CD és DVD-Audio esetén alkalmazott PCM, hanem impulzusszélesség modulálást (PWM) eljárást használ.

A jelfeldolgozás az analóg/digitális átalakítással kezdődik. A DSD és a PCM rendszerben alkalmazott A/D átalakító tulajdonképpen ugyanaz. A különbség annyi, hogy míg a PCM jel esetén számos szűrőn kell áthaladnia a jelnek már rögzítés előtt - például a mintavételezési frekvencia felénél nagyobb komponenseket el kell távolítani -, a DSD mindenféle változtatás nélkül, az 1 bites digitális jelfolyamot rögzíti. A szűrők használata valójában jelentősen rontja a hangzást, mivel gyakorlatilag lehetetlen olyan szűrőt készíteni, amely - például a CD-knél - a 20 kHz-es frekvenciát még teljes mértékben átengedi, a 22 kHz-eset pedig egyáltalán nem. Így sérül a hangkép, ráadásul a magasfrekvenciás komponensek fázisviszonyai is megváltoznak, ami további torzításokat eredményez. A DSD ezt a problémát hivatott kiküszöbölni. A mintavételezés ebben az esetben igen magas frekvencián történik, 2,82 MHz-en - 64-szerese a CD-nek, 16-szorosa a DVD-Audio-nak. Sokcsatornás felvételek esetén az átvitel magasabb, elérheti a 14,1 megabitet másodpercenként. A visszajátszásnál mindössze a megahertzes tartományt kell "leszűrni" a digitális jelekről, és visszakapjuk az eredeti analóg hullámformát, ismét mindössze egy, a hallható tartományon kívül dolgozó szűrő segítségével. Ez az eljárás 100 kHz feletti frekvenciahatárt és a hallható tartományban 120 dB jel-zaj viszonyt biztosít. A DSD-nek van még egy jelentős előnye: gyakorlatilag bármilyen PCM formátumba átalakítható, a megfelelő szűrők alkalmazása és kvantálás után.
Windows PlayTo / Windows8/RT:
Airplay kapcsolat:
Amennyiben ez az erősítő az otthoni számítógépes hálózathoz van kapcsolva (routeren keresztül), akkor képes az AirPlay kompatibilis eszközökről (iPod, iPad, iPhone) zenét lejátszani anélkül, hogy az eszközt az erősítőhöz kelljen kábellel csatlakoztatni.
Internet rádió:
Spotify:

A Spotify egy ingyenesen is használható, kereskedelmi zene streamelő szolgáltatás, ami másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz elérhetővé a nagyobb lemezkiadók közreműködésével. 

Tidal:
A TIDAL egy fizetős zene streamelő szolgáltatás, amely másolásvédelemmel ellátott tömörített és tömörítetlen CD minőségű anyagokat támogat.
Bluetooth kapcsolat:
Bluetooth rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt, nyílt, vezetéknélküli szabvány. Alkalmazásával számítógépek, mobil eszközök (telefonkihangosítók) és egyéb készülékek között automatikusan létesíthetünk kis hatótávolságú rádiós kapcsolatot.
WIFI:
A Wifi az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (WLAN) megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány(IEEE 802.11) népszerű neve, ami akár zene lejátszásra is használható.
Remote APP (Android/iOS):
A készülék vezérelhető ingyenes okostelefonos aplikációval.
Felépítés
Válogatott alkatrészek:
ECO üzemmód:
Energiatakarékos üzemmód
Rádió jellemzők
Hullámsávok:
FM/AM
RDS vétel:
RadioText funkció:
Tárolható adók száma:
56
Csatlakozók
Analóg audio bemenet/kimenet:
2/-
Előerősítő kimenet:
2 db aktív mélynyomó
Digitális koaxiális/optikai bemenet:
-/2
Kompozit video bemenet/kimenet:
2/1
Fejhallgató kimenet:
Hálózati csatlakozóaljzat:
lecsatolható
Ethernet csatlakozó:
HDMI csatlakozó:
7
A HDMI interfésznek köszönhetően egyetlen kábelen keresztül megoldható a különféle audio-vizuális forrásokból érkező, nagy felbontású digitális jelfolyamok továbbítása, tehát komplikált kábelezés nélkül is a lehető legjobb minőségben élvezhetők a különféle forrású (például DVD vagy HD TV-adás) tömörítetlen digitális hang- és képanyagok.

HDMI 2.0 támogatás:
A HDMI 2.0 szabvány jellemzői:

4K 50/60 Hz, 2160p, - ami négyszer olyan tiszta és éles mint a hagyományos 1080p/60 Hz felbontás. 
32 audio csatorna továbbítására képes. Egyidőben több videóanyagot is tud továbbítani ugyanarra a képernyőre vagy több felhásználó számára. 21:9 szélesvásznú képtámogatás. A funkciók nem új kábellel és csatlakozóval érhetőek el, csak szoftveresen kell frissiteni a hdmi 2.0 ready készüléket!
USB csatlakozó:
Az USB csatlakozó segítségével könnyedén csatlakoztathatja számítógépét illetve MP3 lejátszóját, és hallgathatja meg kedvenc zenéit! Bizonyos készülékeknél a csatlakoztatott eszköz töltésére van lehetőség.
Multi Room hangsugárzó kimenet (pár):
1
Műszaki adatok
Teljesítmény (folyamatos - Watt):
7 × 120/80
Teljesítmény (dinamikus - Watt):
7 x 145
Frekvencia-átvitel (Hz):
10 - 100 000
Hangsugárzó impedancia (Ohm):
4 - 16
Általános adatok
Teljesítmény-felvétel (üzemi/készenléti - Watt):
430/<0.1
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm):
434 x 151 x 339
Tömeg (csomagolás nélkül - kg):
8.5
Tartozékok
Távvezérlő elemekkel:
Bemérő mikrofon:
FM antenna:
A gyártó weboldala:
Denon AVR-X1400H Házimozi Rádióerősítő
2017.08.09.

A gyártó AV receiver választékának középtáján elhelyezkedő AVR-X1400H típus immáron a Denon Network AV receivereinek ötödik generációját képviseli mindenféle olyan földi jóval felszerelve, amire csak egy átlagos anyagi kerettel rendelkező, de naprakész ház-mozi rajongó vágyhat.


A hét csatornás készülék napjaink követelményeihez hűen Dolby Atmos és DTS:X dekódolással is rendelkezik az immár megszokottnak mondható DTS HD Master, DTS NEO:X és Dolby TrueHD formátumok kezelése mellett, kiterjedt tudományai között pedig a 4K Ultra HDR (High Dynamic Range) és a Dolby Vision funkciók is megtalálhatók. A különféle akusztikai paraméterek beállításához és behangolásához a Audyssey MultEQ mérőmikrofonos rendszer nyújt hathatós segítséget, amely egyébként az új Audyssey MultEQ Editor alkalmazással is kompatibilis.
 

A 7.2 csatornás rendszerű AVR-X1400H teljesen diszkrét erősítő technológiával készül, a maximális teljesítménye pedig 145 W csatornánként (6 Ohmon, 1 csatornát meghajtva). Dolby Atmos és DTS:X beépített dekódolással egyaránt rendelkezik, amely a hallgatót teljesen körülvevő háromdimenziós mozi élményt teremt. Összesen hat HDMI bemenet található rajta és mindegyik támogatja a Full 4K Ultra HD, a HDCP 2.2, a HDR (nagy dinamikatartomány), a BT.2020, a Wide Color Gamut és a 4:4:4 Pure Color al-mintavételezés szabványokat, melyek lehetővé teszik a legújabb eszközök, például játékkonzolok, Blu-ray lejátszók vagy streaming set-top boxok csatlakoztatását.
 

Network, azaz hálózatos receiverként az AVR-X1400H-val a gyártó HEOS multi-room vezeték nélküli zene streaming funkció is elérhetők, lehetővé téve, hogy az erősítőt más HEOS termékekkel összepárosítva létrehozzunk egy akár az egész házra kiterjedő szórakoztató rendszert, melynek minden elemét egyetlen alkalmazással lehet vezérelni. A Bluetooth funkció lehetővé teszi a zenék közvetlen lejátszását a hordozható eszközökről, emellett a készülék teljes hálózati csatlakozással is rendelkezik Etherneten vagy Wi-Fi-n keresztül. A kettős antenna és a kétsávos támogatás a zsúfolt Wi-Fi környezetben is erős hálózati jelet biztosít. Az AVR-X1400H számos zenei forrásról biztosít lejátszási lehetőségeket, köztük az Apple AirPlay, a hálózati tároló eszközök (NAS), az internet rádió és a streaming szolgáltatások széles köre, többek között a Deezer, a Spotify Connect és a Tidal. A nagy felbontású hangfájlok, köztük a FLAC/FLAC HD 192/24, az ALAC vagy a DSD (akár 5.6MHz-ig is) szintén támogatottak.
 

A hálózati funkció és az AVR-X1400H-ban levő HEOS integráció által lehetővé válik, hogy a hálózatban tárolt zenék és az online szolgáltatások vezeték nélkül is megoszthatók a HEOS hangszórókkal és más HEOS kompatibilis készülékekkel, így létrehozva egy teljes és bővíthető multi-room zenei rendszert. Mindez az ingyenes HEOS alkalmazással működik, amely lehetővé teszi, hogy a rendszert a ház bármely helyiségéből vezéreljük, és egyszerűen kiegészítsük azt extra "zónákkal", illetve hogy a HEOS készülékek kombinációjával egy teljes házibuli hangrendszert hozzunk létre. 

Az AVR-X1400H sokrétű tudása dacára egyszerűen beállítható és használható, köszönhetően a Denon exkluzív telepítési asszisztensének (Setup Assistant), amely a könnyen érthető grafikus menüjének segítségével gyorsan és egyszerűen végigvezeti a felhasználót a telepítési folyamaton. A négy gyorsválasztó funkciógomb segítségével könnyen ki lehet választani a kedvenc bemeneti forrásokat, amelyeknél a rendszer természetesen emlékszik az egyes források hangbeállításaira, így mindig pontosan vissza tudja adni a felhasználó által preferált, előre beállított hangzást.

A hálózatos képességek többek között a házi-mozi készülékek hátlapjának képét is jelentősen megváltoztatták. Míg néhány évvel ezelőtt az AV receiverek hátulján valóságos csatlakozóerdő díszelgett, addig az AVR-X1400H hátsó fertályán a hangsugárzó terminálok és a HDMI csatlakozó mellett mindössze kettő analóg RCA bemenet, kettő kompozit videó bemenet és egy kimenet, kettő optikai digitális bemenet, valamint kettő szub-woofer pre-out található (7.2 rendszer).


Igazi „zöld” készülékként a Denon fejlett ECO üzemmódja biztosítja az AVR-X1400H számára, hogy az energiatakarékosságot is a használathoz igazítsa, és akár 50%-kal csökkentse az energiafelhasználást, ha az erősítőt alacsonyabb hangerőszinten használjuk. Az ECO módot a felhasználó tetszés szerint alkalmazhatja, vagy beállíthatja az Auto módot is, így lehetővé téve az erősítő számára, hogy a lejátszani kívánt tartalom és a hangerőszint alapján maga döntse el, hogyan működik.

Jó pár éve hallottam utoljára Denon erősítőt, és az emlékeim szerint legyen szó sztereó típusokról vagy házi-mozi receiverekről, általában enyhe magasba húzás és nem túl testes alsó végek jellemezték őket. Nos, napjainkra ez a képlet úgy tűnik, teljesen megváltozott, ugyanis az AVR-X1400H már a bekötése utáni legelső pillanattól fogva kiegyensúlyozottan, egységesen és testes basszussal szólalt meg filmeken és zenéken egyaránt. Egy olyan kőkemény akció mozin, mint a John Wick, amely nem tereli el bonyolult történettel és míves párbeszédekkel a figyelmet a gyilkolászásról, egy olyan készülék, amelynek megvan hozzá a kellő lendülete és ereje igazán ki tud bontakozni, és a Denon receiver bizony derekasan bele is csapott a lecsóba. A filmben bőségesen eldördülő lövések hangos csattanása és dinamizmusa, az ütések és zuhanó testek puffanása és a felbőgő autómotorok hangjának ábrázolása mind-mind nagyon életszerű és hatásos, megfelelő képességű front hangsugárzókkal még szub-woofer nélkül is, ami egyértelműen jelzi, hogy az erősítő önmaga is megfelelő energiákkal, robbanékonysággal és basszus tudományokkal rendelkezik. A magas fokú életszerűséget biztosító testesség persze nem csak akciófilmeken tehet jó szolgálatot, mivel a hétköznapi élettel együtt járó zörejek és hangok, mint például a becsapódó ajtók csattanása, a súlyos lépések, metró, stb. is ugyanolyan „kézzelfoghatóak” lesznek tőle, így akár még egy random vígjáték nézése is sokkal nagyobb élményt jelent. A párbeszédek jól artikuláltak és természetesek, ami ismét nagyon fontos paraméter a filmélmények szempontjából, a filmzenék pedig a zúzósabb elektronikus fajtáktól kezdve az andalítóbb klasszikus zenekari darabokig egyaránt minőségi módon, míg az utóbbiak kifejezetten kellemes hangvételben, lágyan hullámozva szólalnak meg. Az effektek térbeli megjelenítése és a képernyőn történtekkel való szinkronicitása nagyon jó, a receiver összes beállítási lehetőségének maradéktalan kihasználása valóban kiváló eredményt biztosít, főleg ha a mozis helyiségnek használt szoba nagyjából ideális lehetőségeket teremt a hangsugárzók elhelyezéséhez.

Sztereó zenéléssel folytatva a szokásos jazz muzsika kellemesen pezsgő, oldott hangulatú megszólalással, friss tempóval és energikus, mélyekkel indul. A filmekhez hasonlóan az alsó végek ismét kellően testesek, így többek között a nagybőgő finoman duruzsoló játéka is szépen követhető, a Denon erőstőkről korábban alkotott véleményemet pedig végképp felül kell bírálnom. Az alapvetően nyílt és természetes színvilágú muzsika meglepően jól integrált, a hangszerek elkülönülnek egymástól és elegendő levegő is van közöttük, ám ami még ennél is jobban tetszik, az a fúvósok könnyed hangvétele és a produkcióra általánosságban jellemző felszabadultság, ami révén a zene pont úgy szól, mint ahogy egy élő zenének szólnia kell. Spontenaitás, könnyedség és egészséges vibrálás jellemzi a megszólalást, ami érzésem szerint egyértelműen túlmutat a készülék árkategóriáján, AV receiverként pedig egyenesen kiválónak mondható.

Klasszikus műfajokon odafigyelő, energikus, telt és nagy volumenű, de a mennyiség mellett a minőséggel is meggyőzi hallgatóját, például bele tud vonni a zenei történésbe, ami nagyon fontos tulajdonság egy készülék hangjának a megítélésénél. A hangszerhangjai nyíltak és valóságos színezetűek, csakúgy, mint a lelkes operaénekesnő megjelenítése, a Vivaldi hegedűkoncerten pedig audiofilesen cizellált, és egészen életszagú előadást nyújt. Testes basszusának köszönhetően hatásosan képes érzékeltetni a nagyzenekarok súlyát és tömegét, vagy az üstdobok testességét, ami megint csak fontos paraméter a klasszikusok hiteles megszólaltatása szempontjából. Különféle változatos műfajú zenéken a fentebb felsorolt pozitívumokat felvonultatva zenél, minden esetben kiegyensúlyozottan és arányos hangképpel. Az egyensúlyából még Shirley Horn felvételének erős basszusa sem tudja kibillenteni, az erőteljes alsó végek hatásos megjelenítése mellett a fátyolos, szomorú énekhang és a gazdag kíséret megszólaltatása sem szenved csorbát egyetlen pillanatra sem.

A különféle dinamikus pop és rockzenék természetesen nagyon fekszenek a készüléknek, kellő basszus kvalitású hangsugárzók használata esetén szub-woofer nélkül is testes és dinamikus megszólalást produkál velük, a különféle akusztikus vagy elektronikus hangszereket pedig egyaránt élvezetesen, kellemesen és természetes színezettel szólaltatja meg. Noha az Operák magasban eléggé élénkek, még így sem érezni semmiféle magasba húzást sem, a többi műfajhoz hasonlóan az egyensúly még ezeknél a cinekben és magasakban jóval gazdagabb zenéknél is mindvégig megmarad. A tömörített zenékhez általában jó indulattal közelít, ami persze nem azt jelenti, hogy az agyonkompresszált anyagok is nagyon jól szólnak vele, viszont lehetőség szerint a gyengébb felvételeket is élvezetessé teszi, így például telefonról is bátran lehet Bluetoothon keresztül zenéket küldeni neki.
 

Ajánlás

A sokféle tudomány, a bőséges szolgáltatás és funkció repertoár, valamint a fejlett hálózatos képességek mellett azért a hangzás minősége változatlanul a legfontosabb paraméter marad, és ebben a Denon AVR-X1400H nagyon jól teljesít. Testes, természetes hangvételű és egységes megszólalása mozin és zenén egyaránt kategóriájának egyik kimagasló minőségű készülékévé teszi, akinek természetesen felszereltség tekintetében is nagyon erős ütőkártyái vannak. mint például a HEOS integráció, amely révén ez a receiver immár minden szempontból az otthoni zeneszolgáltató rendszer központi eleme lehet.


forrás: hifipiac.hu

Megtekintett termékek