Kef Q 300

Házimozi/Audiofil Hangfal (pár)

-24%
A polcsugárzók egyik királya!
209.990,-Ft
Ár: 159.990,-Ft
- + pár
Kosárba
Raktáron
Ingyenes szállítás
24 hónap garancia
Tesztelje bemutatótermünkben!
Ismertető:
Jellemzők
Ajánlott erősítőteljesítmény (Watt):
15 - 120
Frekvenciaátvitel (Hz):
42 - 40 000
Érzékenység (dB/1W@1m):
87
Impedancia (Ohm):
8
Hangszórók
Magassugárzó átmérője (mm):
25
Mély-/középsugárzó átmérője (mm):
165
Keresztváltó
Keresztváltó-frekvencia (Hz):
2 500
Konstrukció
Kabinet:
MDF
Kabinetburkolat anyaga:
Vinyl
Rendszer:
2-utas
Felépítés:
első bass-reflex
Mágneses árnyékolás:
Kettős kábelezési lehetőség:
Aranyozott csatlakozók:
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm):
210 x 355 x 302
Tömeg (csomagolás nélkül - kg/db):
7.7
A gyártó weboldala:
KEF Q300 Állványos hangsugárzó
2013.09.17.

A Sztereó Sound & Vision magazin 129. száma alapján (2013/02 június-július)

A hifi rajongók nagy kedvencei az egyedi Uni-Q házban lakozó KEF hangsugárzók. A koncepcióval a gyártó a magas- és mélysugárzókat egymással kombinálta, és ez hallhatóan komoly előnnyel jár.
Kialakítás
A Q300-as a KEF Q széria állványra helyezhető nagyobbik hangsugárzója. Méretéhez hűen nagyobb volumenre képes, hibátlan, teltebb basszussal. A Uni-Q technológiát mindenképpen ki kell emelni, melynél az előző szériához képest a Q300-asban a sugárzók koaxiális elhelyezkedését jobban optimalizálták. A mélyközép-sugárzó 165 mm-es membránjával jelentősen nagyobb hatásfokot értek el a konstruktőrök. A mélyközép-sugárzó közepében elhelyezett magas-sugárzó 25mm-es membránt kapott. Ezek védelme és a frekvencia optimalizálása érdekében a rezgéscsillapított szerkezetű hangszórót alumíniumöntvény vázba foglalták.

Így hallottuk
Néhány évvel ezelőtt a régebbi Q-sorozat már híressé vált kiváló hangminőségéről. Most pedig a Q300-asban sem tudtunk csalódni. A hangszóró nagyon meggyőző hangzást hozott, gondolatban képesek voltunk arra, hogy a zenei szereplőket pontosan elhelyezzük a térben. Igazi szenvedélyről tett tanúbizonyságot, mindenféle finomkodás nélkül. A legapróbb zenei nüanszok is hallhatóvá váltak. Az energikus és valóban mély basszushoz egy csodálatosan harmonikus középmagas tartomány csatlakozik. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy tökéletes előadást hallottunk.

Ajánlás
A KEF Q300-as modelljét mindenképpen csak ajánlani tudjuk. Hihetetlenül valósághű térbeli hatásával és életteli hangzásával mindenfajta zenei stílushoz kiválóan alkalmas. Hazai ára kedvezőbb, mint külföldön. A már 169.900.- Ft.-ért elérhető hangsugárzópár első osztályú minőséget nyújt, tesztünkben a Q300 a felső kategória legjobbja lett.
Megtekintett termékek