Marantz NA8005 Hálózatos

Audiofil audiolejátszó

-14%
369.990,-Ft
Ár: 319.990,-Ft
- + db
A szín felára: Szín választása kötelező
Kosárba
Beszerzési idő 2-4 nap
Ingyenes szállítás
36 hónap garancia
Ismertető:

A Marantz NA-8005 a Sztereó magazin szerint:


"Hi-res anyagokkal táplálva a bemenetet elképesztő finom részleteket fedezhetünk fel. Az analitikus hangzás netovábbját tapasztalom. Annyira részletezett a hang, hogy a megszokott tesztzenék szinte kivétel nélkül meglepetést okoznak, mert néhány pici részletet kivehetőbben hallok a Marantz által vezérelt rendszeren."


"a rettenetes többlet tartalék megtapasztalása kápráztatott el.A „Fight between the bull and the tiger” című számban van erő és lendület, ami jól prezentálja a rendszer garantáltan káprázatos erejét, illetve a vele járó precíz megszólalást is."


"Megpróbálok őszintén belegondolni, de az a véleményem, hogy nekem Marantz rendszer még nem tetszett ennyire! Hihetetlent volt például az, amit egy kis monitor sugárzóval át tudott adni. Volt benne minden, ami kell: lendület, energia és sok analitika ahhoz, hogy egy kritikus fülűnek is kitűnjön kiváló minőségével."

Jellemzők
Internetrádió:
DLNA funkció:
AirPlay lejátszás:
Spotify:
USB DAC mintavételezési frekvencia:
192 kHz / 24-bit
Lejátszási lehetőségek
Audioformátumok:
WAV (192 kHz / 24 bit), MP3, WMA, AAC, FLAC (192 kHz / 24 bit), ALAC (96 kHz / 24 bit), DSD2.8 & 5.6MHz
Csatlakozók
Analóg audio kimenet:
Digitális koaxiális/optikai kimenet:
1/1
Digitális koaxiális/optikai bemenet:
1/1
Ethernet csatlakozó:
USB-csatlakozó (db):
2
Általános adatok
Alumínium házas kialakítás:
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm):
440 x 105 x 343
Tömeg (csomagolás nélkül - kg):
7.2
Távvezérlő elemekkel:
A gyártó honlapja:
Marantz NA8005 hálózati lejátszó
2016.05.24.

A Marantz NA8005 egy prémium kategóriás hálózati lejátszó. Miután megkapta a jól megérdemelt Eisa díjat nálunk is bemutatkozott, hogy jobban megismerhessük.


Lendület, energia, analitika, ezek a legjobb jellemzői a Marantz NA8005 audiofil hálózati lejátszónak.

Több héten keresztül volt a kereszttűzben, mialatt szolgáltatásait, adottságait vizsgáltuk. Tapasztalatainkat most megosztjuk olvasóinkkal.

Mielőtt belebonyolódnánk a tesztelésbe meg kell említeni, hogy a díjnyertes média lejátszó valójában egy gyönyörűen kialakított hármas egység egyik tagja, ami együttesen bombasztikus hatást tett ránk. Mivel korábban már írtunk a társakról, most csak a top –on lévő zenelejátszóra koncentrálunk.

 
Megjelenés

 A Marantz NA8005 külseje a gyártó jól ismert típusjegyeit viseli. A Marantz termékeket már évek óta könnyen felismerhetővé teszi ez az elegáns, jellegzetesen figyelemfelkeltő, de mégis visszafogott megjelenés. A csaknem tökéletes szimmetriát felmutató előlapnak a szál-húzott fém előlapja tartalmazza a kezelőszervek összességét.

 
Valamennyi funkcióhoz hozzáférünk a két szélen elhelyezett navigáló billentyűvel, amelyek mikrokapcsolókkal rendelkeznek, és finom kattanásokkal jelzik az aktiválásokat. Az ergonomikus elrendezés nagyban segíti a funkciók gyors elérését az ötpontos irányítás révén. Az előlap központi részén nagyméretű OLED kijelző terül el, aminek vastag plexije kissé kiemelkedik a síkból, miáltal még nagyobb hangsúlyt kap az összképben. A Display felbontása erős és kontrasztos, fénye nemcsak szépen mutat, de a jól átgondolt tervezést is dicséri. A menüben, illetve a mappa struktúrában keresgélve nem tévedünk el, mert a Marantz, mint a három soros megjelenítés nagymestere olyan figyelmesen segíti a használatot, hogy a középső sorban lévő kiválasztott elemet körülbelül dupla méretben és vastagon szedve jeleníti meg. A kijelző különösen pozitív tulajdonsága, hogy a karakterek mérete elég nagy ahhoz, hogy néhány méterről is jól látható legyen, a navigálást pedig, még „Scroll bar” megjelenítése is segíti. Összegezve, a jól átgondolt kivitelezésű Deck menüje könnyű használatot garantál. A multi távvezérlő felépítése nem tér el a friss készülékekhez párosított társaikétól, könnyen kezelhető, és aki megszokta, már szinte odanézés nélkül is tudja használni. A rendszer távvezérlője az erősítő, a CD-lejátszó, és a hálózati lejátszó vezérléséhez is. 


Kapcsolatok, csatlakozások

A Marantz előlapján fejhallgató Jack és USB-A portot találunk. A füles csatlakozásához az aljzathoz szerves egységként egy dedikált hangerő szabályozó lett rendelve, amivel a fejhallgatót szabadon állíthatjuk a kívánt hangerőre. A kimenet teljes mértékben kihasználható a fejhallgatók kedvelői számára. A hátlapi csatlakozók között természetesen az ilyen jellegű készülékeknél már az internet elérését szolgáló Ethernet port a használatba állított bemenet. A Marantz NA8005 készüléket csatlakoztatni lehet az otthoni hálózathoz és így hozzáférést biztosít több ezer internetes rádióállomáshoz, valamint zenei streaming szolgáltatáshoz, vagy például a Spotify Connect-hez.A Marantz NA 8005 fel van szerelve az Apple Airplay-el, így a felhasználók stream-elhetik az iTunes zenéiket akár egy Mac-ről, PC-ről, vagy közvetlenül iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékükről. Köszönhetően a DLNA 1.5 kompatibilitásnak, a zene szerelmesei a Network Attached Storage (NAS) eszközökön is hozzáférhetnek a helyi könyvtárakhoz és lejátszhatnak számos audio fájltípust, beleértve a WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC és ALAC, valamint a FLAC HD 192 kHz / 24 bit fájlokat és WAV 192 kHz / 24 bit formátumokat. A hézagmentes lejátszás (Gapless Playback) funkció támogatja az élő koncertek, vagy a klasszikus felvételek folyamatos élvezetét. Természetesen vannak analóg és digitális csatlakozások is a készülék hátlapján, ami a sok szolgáltatás ellenére szellős és könnyen áttekinthető maradt. Hogy miért jó ez a Marantz? Elmondjuk! Többek között az analóg audio áramköre miatt! A Marantz HDAM-SA2-vel a magas minőségű, kiváló alkatrészeihez illesztett High Current audiofil DAC-ja miatt, valamint a teljesen diszkrét fejhallgató erősítője miatt, együtt és külön-külön is nagyon lehet kedvelni az NA80005 zenelejátszót.


Tesztelés

 Mi egy vadonatúj, NA 8005-höz jutottunk a forgalmazó jóvoltából. A kicsomagolás után a készülék beüzemelése roppant egyszerű volt, szakértelmet nem igényelt. A tesztpéldányunknak szinte csak megmutattuk az internetet, máris frissítésre kért engedélyt. Megengedtem neki és 22 perc idővel kalkulálva elkezdte az Update-t.

 
Nem telt el a megadott idő és kész is lett a frissítés, betoltam hát a tesztzenéket tartalmazó Flash meghajtómat. Könnyen navigáltam a fájlok között és öröm volt követni az OLED kijelzőn az eseményeket. A teszthez a szintén Marantz PM 8005 sztereó erősítőt használtuk, és több etalonként beállított hangfallal is teszteltük a hangzást. A Marantz páros minősége elsőre hozta a várt hangot, nehéz is részletezni a jól ismert japános hangot, mivel szinte mindent sokszor leírtunk már a Marantz-al kapcsolatban. Meglepő, hogy az NA8005 hálózati lejátszó minőségével egyre nagyobb lépésekkel képes továbblépni az elődök elé. Hi-res anyagokkal táplálva a bemenetet elképesztő finom részleteket fedezhetünk fel. Az analitikus hangzás netovábbját tapasztalom. Annyira részletezett a hang, hogy a megszokott tesztzenék szinte kivétel nélkül meglepetést okoznak, mert néhány pici részletet kivehetőbben hallok a Marantz által vezérelt rendszeren.


A figyelmemet úgy leköti a zenehallgatás, hogy sokáig csak fülelek, és a hangerő szabályozással kísérletezgetek, hogy vajon mi az optimális állása. Jól esik, amit hallok, mert hangosan és halkan is tökéletesen élvezhető a Marantz előadása. Kivételesen elragadtatom magam és szinte maximális hangerőállással is hallgatok zenét a 25 m2-es szobában. A hangerő akkor, amikor a potméter állása túlmutat a 80%-os álláson hihetetlen módon, megújult erővel még egy hatalmasat lök a hangerőn. Most ért egy olyan élmény, ami nagyon tetszett, nevezetesen, hogy ilyenkor gyakran „elfáradnak” az erősítők és beszűkül a hangjuk, és elgyengülnek a basszushangok, de most nem így van. A Japán hangzás a Marantz-al garantált, ezzel együtt jár a kissé erősebb felső középtartomány és ez nagyon jót tesz az akusztikus gitár hangjának és a női énekhangnak. Ezúttal nem az előbbiek, hanem a rettenetes többlet tartalék megtapasztalása kápráztatott el.A „Fight between the bull and the tiger” című számban van erő és lendület, ami jól prezentálja a rendszer garantáltan káprázatos erejét, illetve a vele járó precíz megszólalást is.  


Ajánlás

Megpróbálok őszintén belegondolni, de az a véleményem, hogy nekem Marantz rendszer még nem tetszett ennyire! Hihetetlent volt például az, amit egy kis monitor sugárzóval át tudott adni. Volt benne minden, ami kell: lendület, energia és sok analitika ahhoz, hogy egy kritikus fülűnek is kitűnjön kiváló minőségével.


forrás: sztereomagazin.hu

Megtekintett termékek